26 Mayıs 2023 Cuma

Yeni Özgür Politika: "Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz"

Ümit Özdağ "İçişleri Bakanı olacağım" deyip Bay Kemal'e destek açıklayınca HDP çevrelerinde rahatsızlık belirtileri baş gösterdi. Ama protokol açıklanınca başta "kayyım uygulamasına son verilmesi" gibi maddelerin aslında milliyetçi seçmeni kandırma amaçlı olduğu anlaşıldı. HDP de Bay Kemal'e yönelecek olan milliyetçi seçmeni huylandırmamak için usulen Özdağ'a karşı çıkar gibi yaptı. 

https://aliserdarbolat.blogspot.com/2023/05/ogan-ve-ozdag-nato-butun-yumurtalarn.html

Ancak bu tehlikeli bir oyundu. PKK, Yeşil Sol Parti seçmeni arasında HDP'nin açıklamalarını ciddiye alıp Bay Kemal'e oy vermeme gibi bir eğilimin ortaya çıktığını tespit etti ve derhal önlem aldı.

PKK'nın Avrupa'da çıkardığı Yeni Özgür Politika gazetesi, manşetten talimat verdi: "Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz"


Bu talimat üzerine HDP ve Yeşil Sol ortak açıklama yaptı:
"İkinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz.
Erdoğan asla seçenek değildir.
Tek seçenek onu değiştirmektir."

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar:
Video kaydı
#SonDakika HDP ikinci tur kararını açıkladı Mithat Sancar: Tercihimizi saray rejimini değiştirmek konusunda ortaya koymuştuk. Aynı kararlılıkla bu tercihimizi sürdürüyoruz.
2,4 Mn
Görüntülenme

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan:
"Sandığa eksiksiz gideceğiz ve tek adam rejimini değiştireceğiz"

Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı İbrahim Akın:
"14 Mayıs'ta durdurduk, 28 Mayıs'ta değiştireceğiz.
Tutumumuzda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir."

+++

Sandıktan değişim çıkmazsa ekonomide ve demokraside felaket olacak. Artık bu işin üçüncü turu da yok! Sayın Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapalım, Türkiye nefes alsın. Sandığa gidin, 1 nefes için 1 oy verin.
6 Mn
Görüntülenme

+++

Video kaydı
HDP’li Pervin Buldan: “Ümit Özdağ’ın ırkçı ve faşist söylemlerine bakmıyoruz. Bizim için esas olan Kılıçdaroğlu’nun vermiş olduğu sözlerdir. Ümit Özdağ ile protokol imzalamış olabilirler. Kılıçdaroğlu’nun hem kayyum meselesi hem Kürt sorununun çözümü sözlerini esas alırız.” ▪️Kemal Kılıçdaroğlu HDP'ye hiçbir söz vermediğini söylemişti.
354,2 B
Görüntülenme

+++

Video kaydı:
HDP’li Cengiz Çandar Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP’nin Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusu için Suriye (PYD/YPG terör örgütü) modeli bir özerklik/öz yönetim mutabakatına vardığını açıkladı.

Videonun devamı
HDP'li Cengiz Çandar: ▪️ Kılıçdaroğlu, Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile mutabakata vardı. ▪️ Meclis'te yeni çözüm süreci başlayacak. ▪️ Benim gibi bir iki ismin adaylığı da buna bağlandı. "Bu iş olacak ki bu adamlar bu yaşta aday oldu" diye...

+++

PYD elebaşı Salih Müslim:
"2016'dan beri Türk Ordusu hep sahada. Şimdi bir fırsat gelmiştir. Bunu sandıkta yenebilirsek bunun (TSK'nın PYD ile mücadelesinin) intikamını almış oluruz bir kişiden" 

+++

KK denetiminde Avrupa'da faaliyet gösteren "Demokratik Alevi Federasyonu" da Bay Kemal'e desteğe devam kararını açıkladı

+++

PKK'nın neden Bay Kemal'e desteğini çekmediğini Vatan Partisi Genel Başkan Yardmcısı Utku Reyhan ve Aydınlık Yazarı Gaffar Yakınca açıkladı.

Bay Kemal ile Özdağ'ın imzaladığı protokolün 4. Maddesinde kayyum uygulamasının devam edeceğinin yazıldığı iddia ediliyor. Halbuki tam tersine, bu maddeye göre, yargı kararı olmaksızın kayyum atama yetkisi hükümetin elinden alınıyor. İşte bu konu anlaşıldığı için PKK Bay Kemal'e desteğini çekmedi.


Utku Reyhan'ın açıklaması: 

Gaffar Yakınca'nın makalesindeki o bölüm:

ÖZDAĞ, HDP/PKK’NIN İSTEDİĞİ YERE GELMİŞ

Metin ortada. Özellikle de en çok hava atılan kayyumlarla ilgili madde. Özdağ’ın kabul ettiği metne göre PKK’ya destek vererek askerimizi polisimizi öldüren belediye başkanları bakanlık tarafından görevden alınamayacak.

Bir kez daha altını çizerek anlatalım: İçişleri Bakanı, hendek kazdıran, bomba döşeten belediye başkanını görevden alamayacak. Protokol, İçişleri Bakanlığının kayyum atama yetkisini kaldırıyor.

Peki ne yapıyor? “Belediye başkanının terör örgütü ile ilişkisi Yargı kararı ile kesinleşirse” diyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Terör örgütüne yardım ve yataklık eden belediye başkanına dava süreci bitene kadar kimse dokunamayacak. Adam, beş yıl, on yıl, belki on beş yıl askerin polisin canına kıyan teröriste destek olmaya devam edecek. Hatta belki bu arada özerklik, bağımsızlık falan ilan edecek.

Şimdi anladınız mı HDP ve PKK’nın neden Kılıçdaroğlu’na desteğini geri çekmediğini? Çünkü planlarda değişen bir şey yok. Sadece ekibe kendilerine biraz sevimsiz gelen bir tipi katmış oldular o kadar. 

https://www.aydinlik.com.tr/koseyazisi/pkk-ve-umit-ozdagin-tam-destegi-ile-391117

İşte o sözde bölücülüğe karşı imzalandığı iddia edilen ama aslında hükümetin elinden kayyum atama yetkisini alan o protokol:

+++

Bu arada Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı veto yedi: 

+++


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder