16 Mayıs 2023 Salı

Sinan Oğan'ın NATO, PKK ve ikinci tur maceraları

NATO'cu Sinan Oğan, ABD ve PKK hakkında çocukları bile güldüren bir açıklama yaptı. "NATO yandaşıyım" demek için kendisini bu kadar komik duruma düşürmesine gerek var mıydı, siz karar verin. Buyurun:


Bay Oğan ABD'ye "PKK'yı silahlandırmaktan vazgeçin, ortak harekat yapıp PKK'yı yok edelim" deyince, ABD de "Vay canına, şimdiye kadar bu neden bizim aklımıza gelmedi? NATO müttefikimiz Türkiye'ye karşı PKK'yı niçin silahlandırıyoruz? Var olasın Bay Oğan" diyecekmiş.

Buna değil çocuklar, kargalar bile güler.

ABD'nin bir Ortadoğu stratejisi var: Türkiye, İran, Irak ve Suriye'den kopartacağı parçalar üzerinde bir sözde Kürt devleti kurmak. Bu amaçla Irak'ı işgal edip Barzani devletçiği kuruyor, Suriye'nin doğusunu işgal edip PKK devletçiği kuruyor, Açılım'dan vazgeçen Tayyip'i devirip yeniden Açılım başlatmak için muhalefeti destekliyor. 

Bay Oğan %5 oyu ile ABD'ye "Stratejini değiştir" diyecekmiş.

Tayyip %50 oyu ile iktidarda iken ABD'ye "IŞİD'e karşı PKK ile değil, TSK ile birlikte mücadele et" çağrısı yaptı, ABD kabul etmedi. "YPG is our boots on the ground" (PKK'nın Suriye kolu YPG yerdeki botlarım, yani askerlerim) yanıtını verdi.

Bay Oğan'a göre bu ABD "stratejik müttefik" 


Sinan Oğan, NATO'cu olmasının gereği olarak HDP ve Demirtaş hakkında hayırhah söylemde bulununca MHP'den dışlanmıştı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: (özetle)
"Terörist Demirtaş'ı ve PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yi övdüğü için MHP'den ihraç edildi." 

+++

MHP Milletvekili Sinan Oğan: (30 Temmuz 2014)
"Bu seçim, Demirtaş'ın kişiliğiyle HDP'yi Türkiyelileştirdi.
Etnik temele dayalı rijit yapıdan, sistemle uyumlu partiye dönüştürdü. 
HDP'nin dönüşümü Türkiye için kazanım." 
+++

İnkar erkekliğin şanındandır. Başka konulara girip demagoji yapıyor: 
Video kaydı:

+++

2 milyon yabancı seçmen olur mu? 100 bin dese "Acaba olabilir mi?" diye düşünelim. Gerçeği 20 bin civarı. "Tespit ettik" diyor. Tespit etmiş olsan CHP ortalığı ayağa kaldırmaz mı? Seninki tespit değil duyum. FETÖ ve PKK trollerinin yaygarası. Niçin YSK'ya resmi başvuru yapmadın? 
Hayatı palavra. Buyurun:
🗣️Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan: “Seçim sonuçlarına etki edecek 2 milyon yabancı seçmen tespit ettik, CHP ile yaptığımız görüşmelerde bu tespitimiz ciddi görülmedi.”
719,4 B
Görüntülenme

Meşhedi'nin torunları açık artırmada:
4 milyon diye biliyorum. Araştırın ortaya çıkarın. Bu uyarıyı yaptınız en başından beri yaptınız. Bu konuda sonuna kadar haklısınız
7.263
Görüntülenme

+++

CNN'ye konuştu Sinan Oğan:
“İstişarelerimiz bir iki gün daha devam edecek. İstişare sonucunda karar vereceğiz. Ve bu kararı verdiğimizde de o tarafı kazandıracağız. Bu Erdoğan da olabilir, Kılıçdaroğlu da olabilir. Şu an netleşmiş bir kararımız yok” 

İkinci turda kimi destekleyeceği hakkında fikri yok. Tayyip de olabilir, Kemal de. Kimden daha fazla Bakanlık koparabilirse. Nasıl siyaset ama. Bunun bir tatlı sosu var: Tabanına, kendisine imza verenlere, oy verenlere "Kimi destekleyeyim?" diye soracakmış. Nereden bulup soracaksın? 

Bir de acı sos var: Taleplerinin başında terörle aralarına mesafe koymaları gelecekmiş. "Kemal Bey, terörle aranıza mesafe koyarsanız ve de bir kaç Bakanlık verirseniz size destek veririz". Altılı Masa'ya yedinci ortak. 


Bay Kemal nasıl mesafe koyacak? NATO'ya söz vermiş, Açılım yapacak, PKK'ya özerklik verecek. "Avrupa Özerklik Şartı'nı uygulayacağım" diye bas bas bağırıyor. CHP Kurultayı'nda oybirliği ile karar aldırdı bu konuda: 

+++

CNN'ye söylediklerini Amerika'nın Sesi'ne (VOA=Voice of America) de söyledi: 

+++

Söyleşi yaptığı İngiliz Ajansı Reuters şöyle yazdı:
“Sinan Oğan, ana muhalefet adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ancak Kürt yanlısı partiye taviz vermemeyi kabul etmesi halinde ikinci turda destekleyebileceğini söyledi.”
(Batı basını siz ne kadar "terör yanlısı", "PKK yanlısı" deseniz de, bunu "Kürt yanlısı" olarak yazar. Oğan "Kürt yanlısı" dememiştir sanırım.)

Alman Der Spiegel dergisi, bu sözleri doğal olarak HDP'yi devre dışı bırakma olarak anlamış. Buyurun:

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan: “Kılıçdaroğlu HDP’yi siyasi olarak denklem dışı bırakırsa destek veririm.” —
@derspiegel
10,5 B
Görüntülenme

Ancak Sinan Oğan Der Spiegel'e fena halde bozuldu:

OĞAN'IN HDP ŞARTI YOK MU? DER SPIEGEL: Sinan Oğan,: "Kılıçdaroğlu'nu ancak HDP siyasi sistemden dışlanırsa destekleyeceğim." SİNAN OĞAN: "Hayırdır Der Spiegel, size verdiğim röportajda Türk basınına dediğimiz genel şartlardan farklı bir şey demedik. Bunu nereden uydurdunuz?"

· 4.040 Görüntülenme

Yani "HDP için bir şart öne sürmedim" diyor. Ama "terörle mesafe" dedin. HDP'nin terörle ilişkisi yok mu Sayın Oğan?

Biz de şöyle diyelim:

Hayırdır Sinan Oğan. "Taleplerimizin başında terörle aralarına mesafe koymaları geliyor" demiştiniz. Size göre PKK başka HDP başka, terör başka HDP başka mı? O halde Bay Kemal ile aranızda ne fark var? Bay Kemal de sözde teröre karşı ama PKK'nın uzantısı HDP - Yeşil Sol Parti ile sözde gizli ama herkesin bildiği ittifak yapıyor.

Vatandaş yorumluyor:
Anlaşılan şartı kaldırdı destekleyecek ama bunu tabana anlatamaz, tabanın yarısı bile oy vermeyeceklerini , Erdoğan'a vereceklerini söylüyorlar.
114
Görüntülenme

+++

Ama gizli de değil. CHP'li İbrahim Kaboğlu, Fransız kanalına açıkça söylüyor:
"Parti pro Kurde HDP est notre allie pour faire avancer la democratie"
(Kürt partisi HDP, demokrasiyi geliştirmek için müttefikimiz)
Video kaydı

(Videonun altındaki tercüme abartılı. Ama doğru değil mi?) 

Evet, ne diyordunuz Sayın Oğan?

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder