4 Kasım 2022 Cuma

Uyuşturucu Kemal, Kimyasal Fincancı ve Aslı Baykal'ın CHP'den istifası

Prof. Fincancı'nın TSK'yı PKK'ya karşı kimyasal silah kullanmakla suçlamasından sonra, tertibin ikinci ayağını Kemal Bey sahneye koydu, Türkiye'nin cari açığının uyuşturucu parasıyla kapatıldığını iddia etti.

Her iki suçlama da uluslararası istihbarat operasyonunun parçası. Tertibin hedefi: Türkiye'yi "kanunsuz bir suç devleti" olarak gösterip uluslararası müdahalenin önünü açmak, tıpkı Irak ve Suriye'de yaptıkları gibi.


PKK yıllardan beri kimyasal silah iftiraları atar ancak tesirli olmaz. 

Bunun üzerine, bu yıl, IPPNW (Nükleer Savaşın Önlenmesi İçin Uluslararası Hekimler) adlı kuruluş, Irak'ta TSK'nın PKK'ya karşı kimyasal silah kullandığına ilişkin bir rapor yazar.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Fincancı da, bu rapora dayanarak ve PKK tarafından nerede çekildiği belli olmayan bir videoyu izleyerek koyduğu teşhis ile, TSK'nın kimyasal silah kullandığı iftirasını PKK'nın TV kanalında seslendirir.

Avrupa Parlamentosu (AP) Danimarka Milletvekili Nikolaj Villumsen, 20 Ekim'de AP'ye verdiği yazılı soru önergesinde, tıpkı Prof. Fincancı gibi, IPPNW Raporu'na dayanarak "bağımsız soruşturma" ister: "Raporda Kürt savaşçılara karşı Türkiye'nin olası kimyasal madde kullanımı vurgulanmaktadır. "

Villumsen'in HDP ve Salih Müslim ile ilişkisi için bakınız: 

+++



Süleyman Soylu'nun Kemal Bey'i "Amerika'da hamburgerciden aldığı siparişler"i yavaş yavaş ortaya çıkarmakla suçlaması gerçeklere dayanmaktadır.

Çünkü Türkiye'ye uyuşturucu suçlaması, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Mart 2022 tarihli "Narkotik Kontrolü Strateji Raporu"na dayanıyor. Raporda Türkiye'nin "yasa dışı finansmana yönelik yetersiz kontrolleri" nedeniyle, uyuşturucu ticareti için elverişli bir rota haline geldiği" ileri sürülüyor.


+++

Nedim Şener, 31 Mayıs 2021 günlü Hürriyet'te çıkan yazısında, böyle bir raporun yazılabileceğini ve Türkiye'nin başına uyuşturucu çorabı örüleceğini 10 ay önceden tahmin etmişti. İşte yazının o bölümleri:

"..özellikle Amerika ve Avrupa medyası, FETÖ'cülerin aylar öncesinden yaratmaya çalıştığı algıya mafya liderinin de söylediklerini ekleyerek, Türkiye üzerine bir senaryo yazmaya çalışıyorlar.

Şimdilik ABD ve AB yönetimleri sessiz ama bir süre sonra Türkiye'ye yönelik bu tür suçlamaları içeren raporları yayınlamaya başlarlarsa şaşırmayın.

Nasıl Geceyarısı Ekspresi filmi 1978'de Türk-Amerikan ilişkilerinin en gergin olduğu dönemin tam ortasında çekildiyse, bugün de ABD ile ilişkilerde benzer bir atmosfer olduğunu aklınızdan çıkarmadan,FETÖ'nün zamanında kotardığı ve yeniden ısıtılıp servis edilen benzer senaryolara hazır olun."

Nedim Şener'in yazısının tamamı için bakınız:
'Geceyarısı Ekspresi' yolcusu kalmasın!

+++

Nedim Şener, Kemal Bey'in uyuşturucu senaryosunu bugünkü yazısında ayrıntıları ile işledi: 

"Fetullahçı Terör Örgütü elemanlarının 2014’ten beri söylediği yalanları bu kez ülkenin ana muhalefet partisinin liderinin ağzından dinlemiş olduk. Beni hiç mi hiç şaşırtmadı. Çünkü 31 Mayıs 2021 tarihinde bu köşede, 'Türkiye’yi narko-devlet ilan edecekler' diye yazmıştım."

Yazı şöyle sona eriyor:

"Kılıçdaroğlu, FETÖ-Amerikan yapımı senaryolarla Türkiye'yi karalayacağına, gençlerimizi bu illetten kurtaracak önerilerle toplum önüne çıkmalı.

Yoksa bunun adı siyaset değil, ülkeye ihanettir."

Yazının tamamı için bakınız:
Kılıçdaroğlu'ndan yeni 'Midnight Express' senaryosu 

+++

Türkiye'ye ihanet suçuna ortak olmak istemeyen Aslı Baykal, CHP'den istifa etti.

Bakınız: 




+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder