11 Kasım 2022 Cuma

AKP içindeki Atlantik - Bekir Bozdağ'ın HDP ziyareti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AKP heyeti, Erdoğan'ın Anayasa teklifi konusunda destek istemek için HDP'yi ziyaret etti.

+++

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, bu konuda bir basın açıklaması yaptı. Açıklamanın önemli bölümleri:

"Bu ziyaret PKK'ya karşı mücadeleye zarar verdi."

"HDP, PKK ile birlikte, 
Türkiye'nin Anayasal düzenini yıkma çabası içindedir.
HDP ile birlikte Anayasa yapılmaz, Anayasa yıkılır."

"HDP, PKK'nın koludur. 
Ziyaret, Mehmetçiğe kurşun sıkan bir örgütü meşrulaştırmaktır.
PKK'nın emrindeki HDP'yi ziyaret etmeleri kesinlikle kabul edilemez."

"Diyorlar ki: Anayasa'yı değiştirmek için Meclis'te gurubu bulunan partileri ziyaret ediyoruz. Anayasa yıkıcıları ile Anayasa yapılmaz, yıkılır."

2:20 dakika süreli video kaydı: 
+++

"Şehit cenazelerinin başında siyah gözlükler takarak durmakla hiç kimse aldatılmaz. HDP'ye yapılan ziyaret, o duruşları da yalancı hale getirir."

"Bir yanda Altılı Masa'nın altında HDP var, PKK var diyorsunuz, ama ne yapıyorsunuz: Altılı Masa'nın altına girip HDP ile birlikte Anayasa yapmaya kalkıyorsunuz."

"Türkiye'yi borca batıran, bölmek için darbeler yapan, PKK'yı, FETÖ'yü Türkiye'nin üzerine süren Atlantik sisteminin masasında Anayasa yapmaya kalkıyorsunuz."

"Bunu Türk Milleti kabul etmez."

1:13 dakika süreli video kaydı:
Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek: "AkParti HDP'yi ziyaret ederek, Altılı Masa denen Atlantikçilerle aynı cepheye düşüyor. Altılı Masa'nın altındaki HDP ile Anayasa yapmaya kalkıyorsunuz."

+++

"AK Parti, HDP ziyareti siyasetini sürdürürse, 
         HDP’nin dostları arasına katılır. 
  Bu tutum, CHP ve İYİ Parti’nin tutumudur. 

ABD denetiminden kurtulamayanlar, Atlantik’in sömürücü ve bölücü sistemi içinde çırpınırlar ve Türkiye’yi yönetemez duruma düşerler."

+++

"Bu ziyaret, hukuku çiğnemenin ötesinde Mehmetçiğe kurşun sıkan bir örgütü meşrulaştırmak gibi çok ağır sorumlulukları olan bir eylemdir.

HDP’yi kapatma davası, 
Anayasa Mahkemesi koridorlarında süründürülüyor.
Bu dava, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve Siyasal Partiler Kanunu’na göre yürütülmüyor, ABD ve AB emperyalistlerinin baskıları çerçevesinde, evet, süründürülüyor.
Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Heyeti, Anayasa'yı uygulama cesaretini göstermiyor. Daha acısı PKK terör örgütüne karşı canıyla ve kanıyla savaşan güvenlik kuvvetlerimizin kararlılığını da paylaşmıyor. 

Anayasa Mahkemesinin yüreği, Türk'ü ve Kürt'üyle bütün Türk milletiyle birlikte çarpmıyor. Anayasa Mahkemesinin kulağı, Şanlıurfa’dan Van’a kadar Güneydoğu halkımızın feryatlarını da duymuyor."


+++

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan:

2:10 dakika süreli video kaydı: 

Sayın Cumhurbaşkanı "HDP eşittir PKK" diyor. Doğru söylüyor. Bunu zaten 5 yaşındaki çocuklar da biliyor. O halde sizin heyet anayasa değişikliği için kimden destek istemiş oldu? PKK'dan mı? Evet PKK'dan...

+++

Anlaşıldı, siz Türkiye'yi yönetemeyeceksiniz... Adalet Bakanına bak ! Anayasa mahkemesinde kapatma davası süren HDPKK'nın ayağına gidiyor , onu meşrulaştırıyor ..
Menderes, İzmir tarafından

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder