31 Ekim 2022 Pazartesi

Fincancı TSK'ya kimyasal silah iftirasını Almanya'ya taşıdı

PKK'nın kanalı Medya Haber TV'de Türk Ordusu'nun PKK'ya karşı kimyasal silah kullandığı iftirasını atan TTB Başkanı Prof. Fincancı hızını alamadı, iftirasını Almanya'da katıldığı bölücülerin toplantısında yineledi.

Almanya merkezli "Dayanışmanın Sesi Derneği" (Stimmen der Solidaritaet) 22 Ekim'de "Türkiye'de insan haklarının durumu" konulu konferans düzenledi.

Konferansın konuşmacıları:
HDP - Sibel Yiğitalp
CHP - Sezgin Tanrıkulu (video konferans yoluyla)
Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Fincancı
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri
Sol Parti (Almanya) - Gökay Akbulut
Sosyal Demokrat Parti (Almanya) - Frank Schwabe
Yeşiller Partisi (Almanya) - Max Lucks
     "         "             "          - Lale Akgün - Yazar

Prof. Fincancı konuşmasında Türkiye'de terör suçundan hapis cezası alan hükümlülerin hak ihlallerine uğradığını söyledi ve TSK'nın PKK'ya karşı kimyasal silah kullandığı iftirasını yineledi. Türk Devleti'nin "TSK'da kimyasal silah yok, kullanmadık" açıklamasına karşı "Sadece savunma refleksi, Hep Türkiye'de hükûmetlerin gösterdiği davranışlardan biridir. Şaşırtıcı değil. Biz de onun yanıtını veririz. Sonuçta bilimsel verilerle inceleme yapılması gerektiğini söylüyoruz. Bunun da arkasındayız. Bunu söylemeye devam edeceğiz. Onların saldırması bizi susturmaz" diyerek Türk Devleti'ni yalancılıkla ve saldırganlıkla suçladı.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu gönderdiği video konuşmasında "Darbe dönemlerinden daha ağır insan hakları ihlalleri var, sistematik işkence ve kötü muamele var, HDP'li Aysel Tuğluk serbest bırakılmalı, şimdi dayanışma ve mücadele zamanı" diyerek PKK ve FETÖ'ye dayanışma mesajı verdi.

Daha önce Kılıçdaroğlu'nun "mağdur anne" sıfatıyla görüştüğü 15 Temmuz hükümlüsü Harbiyeli asker annesi Melek Çetinkaya "Ben Gülen Cemaatinden hiç bir terörist olanını görmedim, sizler gördünüz mü?" dedi.

Toplantıda Hozan Cane dahil bir çok PKK sempatizanı da konuşma yaptı:

Konuşmaların 2 dakika 27 saniye süreli video kaydı:

https://www.ulusal.com.tr/gundem/ttb-baskani-fincanci-kimyasal-silah-yalanini-almanyada-surdurdu-saldirmalari-bizi-susturmaz-15002523


Bu kadarı da artık çok fazlaydı. 
Bu açıkça tıpkı Irak ve Suriye'de yapıldığı gibi, emperyalizmi kimyasal silah bahanesiyle Türkiye'ye müdahaleye çağırmak ve Büyük Kürdistan için Türkiye'den de bir toprak parçası koparmaktı
Fincancı, Almanya dönüşünde tutuklandı.

+++

Aynı gün, hekim örgütleri, Uğur Mumcu'ların katillerini kurtaran, TSK'ya kimyasal silah iftirası atan Prof. Fincancı'nın istifasıni istedi.

AİLE HEKİMLERİ FEDERASYONU
TÜRK JİNEKOLOJİ VE OBSTETRİK DERNEĞİ
TABİP-SEN
HEKİM-SEN
HEKİM BİRLİĞİ
CUMHURİYETÇİ HEKİMLER
İZMİR HEKİM GÜÇ BİRLİĞİ
MİLLİYETÇİ HEKİMLER DERNEĞİ
25 İLİN TABİP ODASI

Çözüm yolu gösterildi:
Çözüm Türk Tabipler Birliği'ni (TTB) kapatmak veya adındaki "Türk" ibaresini kaldırmak değil. Bütün hekimlere TTB'ye üye olma zorunluluğu getirilirse bölücüler yönetimi ele geçiremez.


+++

Hekimler olağanüstü kongre için harekete geçti.
Hedef Türk Tabipler Birliği yönetimini bölücülerden temizlemek


+++

arşiv:

TSK'ya kimyasal silah suçlaması: PKK - HDP - CHP - TTB 

Uğur Mumcu'ların katillerini ve azmettirenleri Prof. Fincancı kurtardı 

Prof. Fincancı'yı eskiden CHP'li Prof. Serter kurtarmıştı.
Şimdi kim kurtaracak? 

+++


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder