12 Kasım 2022 Cumartesi

Yeni bir Kürt Açılımı'na kimsenin gücü yetmez. AKP'nin de.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AKP heyeti, Anayasa değişikliği konusunda destek almak amacıyla HDP'yi ziyaret etti.

Bakınız:
AKP içindeki Atlantik - Bekir Bozdağ'ın HDP ziyareti 

+++

Bunun üzerine, Atlantik tayfası "Yeni bir Kürt Açılımı, Çözüm Süreci geliyor" umuduna kapıldı. Yanıt Dr. Doğu Perinçek'ten geldi:

"2010 yılında ABD'nin Türkiye'ye dayattığı Çözüm Süreci geliyor, Kürt Açılımı geliyor... HAYIR. Hiç bir şekilde hiç bir güç Türkiye'ye tekrar Bölme Süreci'ni, hendekler kazıp Mehmetçiğe mayın döşeme sürecini geri getiremez.

Buna hiç kimsenin gücü yetmez. Ak Parti'nin de gücü yetmez, Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın da gücü yetmez. 

Buradan meydan okuyorum. Hiç birinizin gücü yetmez. 

Tekrar PKK ile beraber İmralı'larda oturulup yol haritaları çizilecekmiş, böyle bir hikaye yok Türkiye'nin önünde.

Türkiye'nin önünde artık destanlar var. Bedel vererek bu huzur, bu barış sağlandı. Tekrar PKK'ya hendekler açmak için fırsatlar vereceksiniz, ABD'ye Türkiye'yi bölmek için imkanlar açacaksınız, bunun yapmanıza imkan yok. Bunu yapmaya kalkanlara meydan okuyoruz."

1 dakika süreli video kaydı

Doğu Perinçek'ten 'açılım' ve 'çözüm süreci' tartışmalarına tokat gibi yanıt! 📌ABD'nin bölme sürecini hiçbir güç geri getiremeyecektir. Meydan okuyorum...

+++

Hem Altılı Masa - Atlantik cephesi, hem de AKP içindeki Atlantik tayfası HDP'ye "yasal, meşru" madalyası takma harekatını bu vesileyle hızlandırdı.

HDP'yi ziyaret eden AKP Heyeti 3 kişiden oluşuyordu:
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
AKP Genel Başkan Yard. Ali İhsan Yavuz
AP Gurup Başkanvekili Mustafa Elitaş

AKP Milletvekili Mehmet Ali Cevheri:
"HDP legal (yasal) parti. Gidilmesi değili, gidilmemesi abestir.
Anayasa değişikliği için desteğine ihtiyacımız var"

AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu:
"Diyaloga gerekçe üretmek daha iyi.
yeter ki HDP fırsatları bu kez ıskalamasın"

AKP Gurup Başkanvekili Bülent Turan:
"Görüşmeseydik başörtüsü ile ilgili Anayasa değişikliğinde samimi olmadığımızı söylerlerdi."

CHP'li Faik Öztrak görüşmeyi destekledi.

Yanıt Vatan Partisi Genel Başkan Yard. Hasan Korkmazcan'dan geldi:
Mehmetçiğe kurşun sıkanlar yasal da değil, meşru da değil.



+++

Fırsattan istifade CHP "Yeniden Açılım - Çözüm Süreci" isteğini dillendirdi.

+++

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: (10 Kasım 2022, Halk TV)

"Kürt meselesi şiddetle, çatışmayla çözülecek bir mesele değil. Çözülseydi 40 senede çözülürdü. O siyasal meselenin muhatapları da siyasetçilerdir."

"AKP'nin HDP ziyareti olması gerekendir. Siyaset kurumunu düşmanlaştırarak bir yere varamayız. Bu ziyaret aslında AKP'nin çelişkisini açığa vuruyor. Mesele Anayasa değişikliği değil, mesele o fotoğraf üzerinden Kürt seçmene bir mesaj vermektir. Biz pozisyon değiştiriyoruz, bunu görün demektir"

+++

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu: (9 Kasım 2022 basın toplantısı)

"Bahçeli'nin görüşmeye ilişkin söylemini doğru buluyorum. HDP'nin kapatılması gerektiğini söyleyip yanlış yapıyordu, inşallah yanlışından dönmüştür.

HDP, Kürt meselesinin demokratik yollarla TBMM'de konuşarak çözülmesinin ifadesidir. HDP, Kürt meselesi dağda değil, Ankara'da çözülsün yönteminin temsilcisidir. HDP'yi kapatmak insanlara dağa gidin demektir."

Bekaroğlu, HDP'nin gençleri dağa gönderme, PKK'ya belediye imkanlarını sunma aracı olduğunu bilmezden gelmektedir.

Diyarbakır anneleri yıllardır HDP'nin kaçırıp PKK'ya teslim ettiği çocuklarını geri istemek amacıyla HDP önünde evlat nöbeti tutmaktadır.

+++

AKP içinden ziyarete karşı çıkanlar da var:

+++

Eski AKP MV, Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner:
  • HDP’yi hem TBMM çatısı altında olmaması gereken terör örgütünün siyasi partisi olarak suçlamak, hem de anayasa değişikliği için muhatap alıp görüşmek, AK Parti açısından sıkıntılı bir yeni durum. Bundan sonra HDP’ye dair söylenecek her söz, bu fotoğrafa çarpıp geri dönecek
  • AK Parti karar vermeli: HDP’yi kendisiyle oturulup konuşulacak ve desteği önemsenecek bir parti olarak görüyorsa o vakit HDP’ye dair dilini ve yaklaşımını değiştirmeli. Sadece HDP’ye dair değil, HDP ile siyaseten ilişkilenen diğer partilere ilişkin dilini ve yaklaşımını da…
+++

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar:
(Metiner'in paylaşımını alıntılayarak)

"Kesinlikle. AK Parti, HDP’ye nasıl bakıyorsa o düzlemde ilişkisini yürütmelidir. PKK’nın siyasi uzantısı ve kapatılması gereken bir partiyse, onlarla niye Anayasayı konuşuyoruz? PKK ayrı HDP ayrıysa aynileştiren dil ve üsluba niye ihtiyaç duyduk? Bu muhakemeyi yapmalıyız"


+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder