15 Kasım 2022 Salı

Bakan Soylu: "ABD'nin taziyesini reddediyoruz. Müttefikliğimiz tartışılmalıdır."

ABD - NATO talimatıyla hareket eden PKK -PYD İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı yaptı.  ABD Büyükelçiliği saldırıda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınladı.

Yüzsüzlüğün bu kadarı da artık çok fazlaydı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, taziye mesajı ile ilgili iki açıklamasında, saldırıyı yapanın ABD olduğunu söyledi, "müttefikliğimiz tartışılmalıdır" dedi:

İlk açıklama:

- ABD Büyükelçiliği'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz.
Bize ne mesaj verildiğini çok iyi biliyoruz. 
Bu aldığımız mesaja (karşılık olarak) çok güçlü bir mesaj vereceğiz.
Müttefikliğimiz tartışılmalıdır. 
Biz kimseye kalleşlik yapmıyoruz. 
Ama bu kalleşliklere tahammülümüz kalmamıştır.

İkinci açıklama:

- Biz, bize verilen mesajı biliyoruz, bize verilen mesajı aldık. 
Tekrar altını çizerek ifade ediyorum: 
ABD Büyükelçiliğinin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. 
Kobani'yi, terör bölgelerini besleyen ve oradan Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz elbette tartışılmalıdır. 

- PYD'yi orada kim besliyorsa, PKK'ya kim iç istihbarat sağlamaya çalışıyorsa fail odur. Piyonları çok fazla tartışmanın bir anlamı yoktur. Dünyada çok fazla piyon bulunur. 

- Biz kimsenin düşmanı değiliz, kimsenin topraklarında gözümüz yok, kimseye kalleşlik yapmıyoruz ama bu kalleşliklere elbette ki tahammül edecek gücümüzün kalmadığını ifade etmek istiyorum.

- Bu aldığımız mesaja çok güçlü bir mesaj vereceğiz hem de çok güçlü bir mesaj.

 - Hem Mersin saldırısının hem bu saldırının birinin Münbiç'ten, birinin Kobani talimatıyla geldiği çok açık ve net ortadadır. Karşımızdaki şer cephesini, karşımızdaki terörist destekçilerini çok net bir şekilde biliyoruz. 

Video kaydı: 


+++
+++

NATO tayfasi Altılı Masa da yayınladığı bildiride terörü lanetledi. Bırakın ABD bağlantısını dillendirmeyi, PKK / PYD bile diyemedi. Kim olduğu belirsiz alçak teröristler saldırı yapmış yani.

Altılı Masa yine PKK demedi 


+++

Bunlardan beteri de var.

Ümit Özdağ "ABD yapmadı" dedi. Buyurun:

"Gerçekten Süleyman Soylu’nun ifade ettiği gibi bu hadisenin arkasında bahsettiği devlet mi var? Yoksa bir başka devlet ile mi bağlantı var? Önümüzdeki günlerde bunun ortaya çıkacağını göreceğiz. Çünkü benim edindiğim bilgi Süleyman Soylu’nun kamuoyuyla paylaştığı bilgiden oldukça farklı gözüküyor.”

Bakınız:
Ümit Özdağ ABD'ye kalkan oldu 


+++


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder