18 Kasım 2022 Cuma

KKTC Bayrağı resmî siteye konuldu, ABD feryadı bastı

KKTC, Türk Devletleri Teşkilatı'na (TDT) Anayasal adıyla Gözlemci Üye olmuş, Atlantik cephesi krizlere girmişti. İlk feryat Avrupa Birliği'nden geldi.

Bakınız:
KKTC Gözlemci Üye oldu, Avrupa Birliği sinir krizi geçirdi

+++

Şimdi de KKTC Bayrağı, TDT resmi internet sitesine konuldu.
İnternet bağlantısı: 

Bu fotoğrafa aşağıdaki TDT sitesindeki MULTİMEDYA - FOTOĞRAF GALERİSİ sekmesinden ulaşabilirsiniz: 

KKTC Bayrağı resmi olarak Türk Devletleri Teşkilatı sitesinde yerini aldı. Büyük ve inanılmaz bir gelişme ve başarı... Allah tanınmayı da kısmet edecek inşallah.

+++

TDT, 15 Kasım'da  KKTC Kuruluş Yıldönümü / Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik etti:

"Semerkant’ta geçtiğimiz hafta düzenlenen tarihi Liderler Zirvemiz esnasında Teşkilatımıza katılan Gözlemci Üyemiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümü 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Türk Devletleri Teşkilatı ve şahsım adına en içten tebriklerimi sunarım.
Yine Semerkant Zirvemizde TDT bünyesinde 2023 yılı Türk Medeniyetinin Yükseliş Yılı ilan edilmiştir. Teşkilat olarak, Türk Dünyası için anlam taşıyan 2023 yılında Üye ve Gözlemci Devletlerimizle gerek bölgemiz gerekse küresel düzeyde barış, istikrar ve kalkınma için çalışmaya devam edeceğimizi vurgulamak isterim. 
Bu vesileyle KKTC hükümetine ve kardeş halkına kalbi tebriklerimi sunarken, tüm Türk Dünyasına müreffeh bir gelecek dilerim.
Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev
TDT Genel Sekreteri"


+++

Bu kadarı artık gerçekten çok fazlaydı.

Avrupa Birliği'nden sonra ABD de feryadı bastı: 

ABD Dışişleri: "➖ Türk Devletleri Teşkilatı'nın KKTC'yi gözlemci olarak kabul etmesini esefle karşıladık. ➖ ABD, KKTC'yi tanıma taleplerini reddediyor."

+++

ABD: Türk Devletleri Teşkilatı'nın Kuzey Kıbrıs'a gözlemci statüsü veren kararını reddediyoruz 
Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gözlemci statüsü vermesi yönündeki kararını 'reddetiğini' bildirdi. 

Amerikan Dışişleri Sözcüsü, günlük basın toplantısında bir Yunan gazetecinin sorusuna cevaben 'söz konusu kararın (adada) toprak bütünlüğü ilkesi veya BM Şartı ile tutarlı olmadığını' söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “ABD, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması yönündeki açıklamaları reddediyor. Türk Devletleri Teşkilatı'nın uluslararası tanınırlığı olmayan bir oluşumu gözlemci olarak kabul etme kararından dolayı üzüntü duyuyoruz. Bu karar toprak bütünlüğü ilkesine ve BM Şartı'na aykırıdır. ABD, Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetini adanın tek meşru hükümeti olarak tanıyor"

Sözcü, ayrıca 'ABD'nin adayı tüm Kıbrıslıların yararına siyasi eşitlikle iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon temelinde yeniden birleştirme çabalarını desteklemeye devam ettiğini' yineledi. 

https://tr.euronews.com/2022/11/15/abd-turk-devletleri-teskilatinin-kuzey-kibrisa-gozlemci-statusu-veren-kararini-reddediyoru

+++


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder