27 Eylül 2022 Salı

"KKTC'yi tanıyın" dedi, tanınmaması için elinden geleni yaptı


Erdoğan
, Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmada, 
dünyaya "KKTC'yi tanıyın" çağrısı yaptı.

Video kaydı
"Gerçekleri görmek isteyen herkes bugün Ada'da iki ayrı devlet, iki ayrı halk olduğunu bilmektedir. Kıbrıs Türk halkının egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü haklarının tescil edilmesi, Ada'daki çözümün anahtarıdır. 

Uluslararası toplumu, BM prensipleriyle çelişir şekilde ambargolarla dünyadan koparılmaya çalışılan Kıbrıs Türkleri'ne yönelik zulme son vermeye, bir an önce KKTC'yi resmen tanımaya davet ediyoruz"
Uluslararası toplumu, BM prensipleriyle çelişir şekilde ambargolarla dünyadan koparılmaya çalışılan Kıbrıs Türklerine yönelik zulme son vermeye ve bir an önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni resmen tanımaya davet ediyoruz. #UNGA

+++

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, teşekkürlerini bildirdi:
Kıbrıs Türk Halkı için bir milat olan BM’deki bu tarihi konuşmasından dolayı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın ’a şahsım ve Halkım adına çok teşekkür ederim.

+++

KKTC'nin ilan edildiği 15 Kasım 1983'den bu yana İLK KEZ bir Türk Hükumeti yetkilisi dünyaya "KKTC'yi tanıyın" çağrısı yapmaktadır.

+++

KKTC için bir dönüm noktası olan bu çağrıyı Aydınlık manşete taşıdı.
ULUSAL KANAL'a konuşan Ersin Tatar:,
"Bu çağrı milattır. Bizim için bir dönüm noktasıdır."


+++

Ancak Sayın Tatar biraz erken sevinmişti.
Çünkü sağ olsun Dışişleri Bakanlığımız öyle bir açıklama yaptı ki, adeta "KKTC'yi tanımayın" dedi. ABD - NATO - AB zaten tanımaz da, tanıması mümkün olan Rusya biz böyle deyince tanır mı?

Buyurun: 

+++

Bir gün önce de Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak için gittiği New York'ta Amerikan PBS TV'ye şöyle konuşmuştu:

"Rusya Devlet Başkanı Putin'den 2014'ten itibaren Kırım'ı da sahiplerine vermelerini rica etmekteyiz. Bunlar aynı zamanda bizim soydaşlarımız. Eğer bu adımı atarsanız bizi de rahatlatırsınız, Ukrayna'yı da rahatlatırsınız, Kırım Tatarlarını da rahatlatırsınız.' dedik. Ama maalesef o günden bugüne orada bir adım atılamadı." 

https://www.ulusal.com.tr/haber/12135299/cumhurbaskani-erdogan-abdde-konustu-ab-52-yildir-bizi-oyaliyor


+++

Erdoğan Rusya'ya "Kırım'ı sahiplerine verin" diyor. En ufak tarih bilgisi yok. Olmayabilir. Bol maaşlı danışmanları da kulaklarının üzerine yatıyor, ABD'ye selam çakıyorlar. Kırım tarihini Erdoğan'a anlatmıyorlar.

Kırım, Osmanlı'dan Rus Çarlığı'na geçti ve Sovyetler Birliği döneminde yönetim kolaylığı olsun diye Kırım Ukrayna'ya bağlandı. Nikita Kruşçev'in oğlu Sergey Kruşçev, "Babamın Ukraynalı eşine Kırım'ı hediye ettiği doğru değil, olay ekonomikti" diyor. Sovyetler dağılınca Rusya'nın Kırım'ı geri alması doğal. 

Rus nüfüsun yoğun olarak yaşadığı Donbass'ın durumu da aynı...

Ayrıntılı bilgi için bakınız:
Rusya'dan Türkiye'ye Kırım uyarısı 

+++

Ukrayna, ABD-NATO destekli faşistler tarafından yönetiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Kırım Tatarlarını faşistlere teslim etmek mi istiyor?

Ukrayna'da "Karabağ Azerbaycan'ındır" demek yasak. Yasağı delenler kendilerini mahkemede buluyorlar. Neden? Çünkü ABD-NATO, Ermenistan'dan taraf. 

Kırım Ukrayna'ya verilsin de, "Karabağ Azerbaycan'ındır" diyen tüm Tatarlar kendilerini mahkemede mi bulsun?  Dileğiniz bu mudur Sayın Cumhurbaşkanımız?

Nigar Ögeday bildiriyor, buyurun izleyin: 
27 saniye süreli video kaydı:

Bu Gün Ukrayna mehkemesinde Misir Kasımlı adaletsizce yeniden yarğılandı. Tek sucu Karabağ Azerbaycandır demesi ve Karabağda savaşmasıdır. Ruslar Ukraynanı vurunca sesi cıkan soy ismi Azerbaycanlı olanlar Misiri görmür. Cünkü kor koruna xoxol kölesidirler.

+++

Kırım hakkında ayrıntılı bilgi ve Doğu Perinçek'in Kırım konusunda Erdoğan'ı eleştirisi için bakınız:

Erdoğan kendi ayağına KIRIM kurşunu sıkıyor 

+++

Erdoğan, dünyaya "KKTC'yi tanıyın" diyor da, kim tanıyacak?

Bir kere Batı Dünyası, NATO, AB kesinlikle tanımaz. 
"Orası AB toprağı, Türk askeri çıksın" diye yaygara yapıyorlar.

ABD-NATO, Yunanistan'ı ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni destekliyor. ABD, Yunanistan'a silah yığınağı yapıyor, üsler kuruyor. Kıbrıs Rumlarına silah veriyor.

+++

KKTC'nin tanıtılması Rusya'dan başlayabilir.

Ancak biz "Rusya Kırım'dan, Donbass'tan çıksın" demekte ısrar 
edersek Rusya KKTC'yi neden tanısın?

Rusya KKTC'de bizim tarafımızda durma yönünde davranırken, hükumetimiz Kırım'da Rusya'nın karşısında durmamalıdır.

"Rabbena hep bana" olmaz. Rusya "sözde" demeden KKTC desin, Kıbrıs Rum Kesimi'ne Müslüman Büyükelçi atasın, karşılığında sen ona yumruk salla, sonra da Rusya KKTC'yi tanısın... Var mı böyle bir şey?

Daha önce de Abhazya heyetinin KKTC ziyaretine onay vermeyerek Abhazya'nın, dolayısıyla da Rusya'nın KKTC'yi tanımasını engellemişti Sayın Cumhurbaşkanımız. Şimdi yine engelliyor.

Ayrıntılı bilgi için bakınız:
Rusların Atilla Harekatı: Rum-Yunan ikilisine son darbe 

+++

https://twitter.com/nigaribr7/status/1572154458036998147

Rusya’nın Güney Kıbrıs’a atadığı yeni büyükelçi Putin’e yakınlığıyla bilinen Müslüman bir isim Murat Zyazikov’udur. Murat Zyazikov, Kırgızistan doğumlu İnguş kökenlidir. Güney Kıbrıs Politis gazetesi, haberi “Lefkoşa Üzerinden Putin’in Erdoğan’a Hediyesi” olarak verdi.
+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder