2 Eylül 2022 Cuma

Perinçek konuştu, Rusya devlet yöneticileri ve öğrenciler dinledi

Geleneksel Rusya Federasyonu Eğitim Yılı açılış toplantılarında Rusya devlet yöneticileri konuşur, öğrenciler dinlerdi. Bu kez Perinçek konuştu, onlar dinledi. 1 Eylül 2022


Toplantıda Perinçek'i dinleyen ve konuşma yapan Rusya Federasyonu yöneticileri:

Devlet Başkan Yardımcısı Sergey Kiriyenko, 
Rusya Federasyonu Başkan Yardımcısı Andrey Fursenko, 
Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 
Eğitim Bakanı Sergey Kravtsov, 
Kültür Bakanı Olga Lyubimova, 
Bilim ve Yüksek Öğrenim Bakanı Valeriy Falkov, 
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 
Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, 
Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, 
Sberbank’ın Başkanı German Gref, 
VK'nın (Rusların Facebook’u) Genel Müdürü Vladimir Kiriyenko, 
Rus devleti Birinci TV Kanalı Genel Müdürü Konstantin Lvoviç Ernst, 
Ünlü gazeteci, yazar, TV ve radyo sunucusu Vladimir Solovyov.

Konuşmaları lise ve üniversite öğrencileri dinledi.

+++

Davetli olmasına rağmen programı dolayısıyla Moskova'ya gidemeyen Perinçek, çevrim içi olarak yaptığı konuşmasından sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Toplam süre 30 dakika.


+++

Perinçek'in konuşmasının video kaydı

Önce ses gelmiyor, sonra arıza düzeltiliyor.

+++
 
Perinçek'in konuşmasının bazı bölümleri şöyle:
Rusya Federasyonu’nun Sayın Devlet Başkanı Yardımcısı,
Sayın devlet yöneticileri,
Değerli gençler,

Rusya’da ilk ders zilinin çalması gibi yüksek anlam taşıyan bu geleneksel açılışta, Türkiye Vatan Partisi Genel Başkanı olarak bana söz verdiğiniz için sizlere yürekten teşekkür ederim.


Aslında bu yıl ilk ders zili, yalnız Rusya’da değil, bütün dünyada Darya Dugina’ya yapılan suikastle çalınmıştır. Avrasya’nın yıldızı olan Darya Dugina, Türklerin de şehididir ve bütün insanlık için büyük bir kayıptır.

Büyük sinema yönetmeni Eisenstein’ın Aleksander Nevski filminin unutulmaz sahnesinde Batı’dan gelen saldırıyı duyuran çan sesleri vardı. Darya da son görevinde bütün insanlığa ve özellikle Rus ve Türk milletlerine “büyük zorluklara hazır olun” çağrısında bulundu. İlk ders yılının zili işte o çağrıdır.

Varolan koşullara boyun eğenler, zorluklarda yalnızca zorluğu görürler. Biz Rus ve Türk milletleri ise, zorluklardaki devrimci çözümü görmüş ve büyük zorluklardan devrimlerle çıkmışızdır.

Yeni bir dünya kuruluyor.

Rusya ve Türkiye olarak, Çin, Hindistan ve İran gibi ülkelerle birlikte Yeni Dünya'nın kuruluşunda öncü konumlardayız.

Atlantik Çağının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Artık hiçbir şiddet, hiçbir terör, hiçbir savaş, başında ABD’nin bulunduğu Atlantik sistemini kurtaramaz. Bu sistem, insanı ve hatta doğayı yıkıma uğratan bir nitelik kazanmış bulunuyor.

Dolar Saltanatı çöküyor. Dünyanın haracını yiyen ABD ekonomisi için çanlar çalıyor.

Bugün dünyada ABD silahlı gücünü dengeleyen Rusya, Türkiye, Çin gibi büyük silahlı güçler oluşmuştur. ABD’nin silah zoruyla dünyaya dayatmalarda bulunduğu dönem arkada kalmıştır. ABD, her yerde ve her cephede yeniliyor.

Yükselen Asya Uygarlığı insanlığın ufkundadır. Asya Uygarlığı, emperyalist Atlantik sisteminin bir tekrarı olmayacaktır. İnsanlık, Millî devletlerin bağımsız olduğu, Hümanist, Halkçı, Kamucu, Özgürlükçü ve Barışçı bir uygarlığın kapısını açmaktadır. Yaşadığımız zorluklar, büyük sevinçlerin habercisidir.


Bugün Rusya ve Türkiye, ABD emperyalizmine karşı silahlı savaşın ön cephesinde bulunuyorlar. Suriye de on yıldır bu cephede.

Rusya ile Türkiye arasında güvenlikte ve ekonomide işbirliği zorunludur ve stratejik düzlemdedir. Her iki ülke de ABD emperyalizminin tehdidi altındadır ve ön cephededir. ABD, Rusya ve Türkiye’ye karşı piyonlarını kullanıyor.

Kafkaslar ve Karadeniz’den Doğu Akdeniz ve Hürmüz Boğazı’na hatta Tayvan Boğazı’na kadar tek bir cephe oluşmuştur.               

Ukrayna, Karadeniz’deki Yunanistan’dır.

Yunanistan, Akdeniz’deki Ukrayna’dır.


KKTC’nin Ercan Havalimanını Rus uçaklarına ve deniz limanlarını Rus gemilerine açmalıyız. Güney Kıbrıs Rum Kesimini terk eden Rus finans sermayesinin KKTC bankalarına gelmesi için gerekli düzenlemeleri hayata geçirmeliyiz.

Suriye’nin toprak bütünlüğü bölge ve dünya barışı için önceliklidir. Suriye ve Irak’ın Kuzeyi’ndeki ABD üslerinin temizlenmesi stratejik gündemdedir. Batı Asya’da “Kürdistan” adı altında ikinci bir İsrail devletinin kurulmasına izin verilemez.

Bölgemizde Türkiye-Rusya işbirliği barış ve istikrar için bir model oluşturmuştur. Karabağ ve Irak’ın Kuzeyi’nde başarı kazanan bu model diğer bölge ülkelerinin katılımıyla cephenin diğer alanlarına taşınmalıdır.

ABD’nin Rusya’ya uygulamaya kalktığı yaptırımlar, Türkiye ve Rusya için olağanüstü olanaklar sunuyor. İki kardeş ülke önlerine çıkan Altın Fırsatı değerlendirerek, hem kendi ekonomileri ve güvenliğinde statükoyu değiştiren büyük çözüme yönelirler hem de uluslararası dengeleri etkileyerek Yeni Dünyanın kuruluşuna tarihi katkıda bulunurlar.

+++

Türk ve Rus kavimlerinin birbirine karışması ve ortak bir kültür geliştirmeleri ta İskitlere kadar uzanır. Rus Şairi Blok’un dediği gibi, “İskitleriz biz” ve Batı emperyalizminin barbarlığına meydan okuyoruz.

+++

Rus şair Aleksandr Blok'un İSKİTLER adlı şiirinin ilk dörtlüğü:

Siz milyonlarsınız. Biz kıyamet kadar,
Deneyin savaşmayı bizle!
İskitleriz biz! Serde Asyalılık var,
Bu çekik ve bu aç gözlerimizle!

+++

Konuşmanın tamamı için bakınız:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder