3 Temmuz 2015 Cuma

Tayyip nefretini kullanarak PKK devletini hazmettirme çabası

TSK'nın Kürt Koridoru'na müdahale planı PKK'yı telaşlandırdı.


PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Fırat Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Türkiye'yi şöyle tehdit etti:

"Türk devleti öyle her dilediğini yapamaz. Eğer bugünkü MGK toplantısında veya başka mercilerde Rojava'daki kantonlara müdahele kararı alırlarsa, bu müdahale Rojava'ya değil, tüm Kürt halkına karşı yapılmış bir müdahale olacaktır. Ha Kobane'ye (Suriye'nin kuzeyindeki PKK kantonları) müdahale etmişsin, ha Amed'e (Diyarbakır) müdahale etmişsin, hiç farkı yoktur."

"Eğer onlar Rojava'ya müdahale ederlerse, biz de onlara müdahale ederiz. O zaman Türkiye'nin tümü bir savaş sahasına dönüşür. Türkiye yetkilileri halkımızın 6-7-8 Ekim'deki kalkışını unutmamalıdır."

Aydınlık, 30 Haziran 2015
TSK, Cerablus'un PYD (PKK) kontrolüne geçmesine izin vermeyeceğini belli edince, "savaş karşıtı" cephe sahneye çıktı.

TSK'nın kantonların birleştirilmesine, PKK'nın Irak sınırından Hatay'a kadar olan Suriye sınırımızı denetim altına almasına karşı planlar geliştirmesi, "AKP'nin seçim oyunu" gibi ifadelerle eleştiriliyor.

Sözcü, 28 Haziran 2015 günlü manşetinde "İktidar koltuğunu bırakmamak için Türkiye'yi ateşin içine atacaklar" sözleri ile AKP'yi, "PKK'nın amacı Kuzey Suriye'de bir Kürt devleti kurmak" sözleri ile de PKK'yı eleştirdi. Ancak, Kürt devleti planını bozmak için en küçük bir öneri bile getirmedi. Sözcü'ya göre, dizlerimizi dövüp ağlamaktan ve feryat etmekten başka yapabileceğimiz hiç bir şey yoktu.

Sözcü, birinci sayfada yer alan başka bir haber-yorumda, Suriye'ye girmeye neden karşı çıktıklarını şu sözlerle açıkladı: "Suriye'ye girersek PKK Güneydoğu'yu karıştırır ve ülkemizde terör estirir."

PKK'nın "Türkiye'yi savaş sahasına dönüştürürüm, girmeyin" tehdidi, Sözcü tarafından "Ülkemizde terör estirirler, girmeyelim" korkutmacası ile pazarlanıyor.

Sözcü, 28 Haziran 2015
Cumhuriyet, Yurt ve BirGün gazeteleri ile
CHP, MHP ve HDP de aynı telden çalıyorlar:

"PKK'ya, Kürt Koridoru'na karşı savaş, Tayyip'in savaşıdır"

Bizi ilgilendirmez. PKK devlet kurar, biz bakarız. Beğenmiyorsak oturup ağlarız, sızlanırız. Ama asla müdahale etmeyiz. Tayyip müdahale ederse de karşı çıkarız. Tayyip'i kahraman yapmaya niyetimiz yok.

Tayyip nefretini kullanarak PKK devleti kurulmasını hazmettirme çabası.

Cumhuriyet, 30 Haziran 2015
Cumhuriyet, 1 Temmuz 2015

arşiv:
 
Suriye'ye girmeden önce Esad ile anlaşmak şart mı?
Koridor karşısında vatan savunması ile hıyanet arasında

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder