21 Ekim 2014 Salı

Tayyip Bey yine çark etti: PKK'ya silah yardımı başladı


Tayyip Bey "Ne işi var NATO'nun Libya'da" diye kükremiş, iki gün sonra da NATO'nun Libya saldırısına katılmiştı. Böyle çark etmeleri çok meşhurdur. "Rasmussen NATO Genel Sekreteri olamaz", "Patriotların düğmesi bizde olmalı" gibi birçok çıkışından birkaç gün sonra vaz geçmişti.

Benzer bir olay yine başımıza geldi: "PYD'ye silah yardımı yapmayız" diye kükredi, bir gün sonra hem silah yardımı yaptı, hem de muharip güç gönderdi. Bilindiği gibi, PKK'nın Suriye kolunun adı PYD.

İşte ayrıntılar:

***********


Tayyip Bey Afganistan gezisinden dönerken (19 Ekim 2014) şöyle dedi:

"Son günlerde bir şeyler dolaşmaya başkadı: Nedir o? Yani PYD'ye silah desteği vermek, bu destekle IŞİD karşıtı cephe oluşturmak. Tamam da, PYD bizim için PKK ile eştir. O da bir terör örgütüdür."
"Yani bir terör örgütüne, kalkıp ta, bize dost olan, NATO'da beraber olduğumuz Amerika'nın böyle bir desteği açıktan açığa söyleyerek bizden "Evet" ifadesini, yaklaşımını beklemesi çok çok yanlış olur, böyle bir şeye biz evet diyemeyiz."


2 dakikalık görüntü kaydı için tıklayınız

(Başbakan Davutoğlu iki gün önce: "PYD Lideri Salih Müslim'i Ankara'ya davet etmekle bir anlamda "Meşru görüyoruz seni" demiş oluyoruz" demişti. "Meşru terörist" olmayacağına göre, Tayyip Bey'in "PYD de terör örgütüdür" demesi Davutoğlu'nun açıklamasına tersti. Acaba AKP politika değiştirip Genelkurmay çizgisine mi giriyordu? Böyle düşünenler fena halde yanıldıkların 12 saat içinde anlayacaklardı.)

***********


Tayyip Bey'in "PYD terör örgütüdür, ABD'nin PYD'ye silah yardımı isteğine evet diyemeyiz" sözleri üzerine küplere binen Obama, gece yarısı 01:30'da telefonla Tayyip Bey'i aradı. "Nedir o söyledikleriniz öyle? O sözler BOP Eşbaşkanı'na yakışıyor mu? Sınırı açın, Barzani peşmergeleri Kobanİ'ye silahları ile birlikte geçsin" talimatı verdi.
(Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, IŞİD'e karşı mücadelede neler yapılabileceği konuşulmuştu...)

Bunun üzerine sınırlar açıldı. Barzani peşmergeleri (ve doğal olarak peşmerge kıyafetine bürünmüş PKK'lılar) Irak sınırından Türkiye'ye giriş yaptılar. Mürşitpınar üzerinden Ayn el-Arab'a (Kobani'ye) geçtiler.

ABD açıklama yaptı: Peşmergeler, ABD'nin verdiği bazı silahları da Kobani'ye götürmüşlerdi. Yani Türkiye üzerinden PYD'ye yani PKK'ya silah gönderilmiş oldu.
Hem silah, hem de takviye teröristler.

Tayyip Bey klasiği yine sergilenmiş oldu: Önce itiraz etti, Obama'dan telefonu alınca çark etti, "Evet diyemeyiz" dediği şeye yine "Evet" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Peşmerge güçlerinin Türkiye üzerinden Ayn el-Arap'a geçmesine yardımcı oluyoruz." dedi.

Tayyip Bey bu sırada tam siper.

AKP zirvelerinde her kafadan başka bir ses çıkıyor, ancak sonunda Obama'nın dediği oluyor. "Amerika'ya direnen AKP" dolması bir türlü dikiş tutmuyor.
***********
arşiv:
ABD-AB-PKK açık işbirliği dönemi başladı 18 Ekim 2014
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder