23 Ağustos 2014 Cumartesi

Muharrem İnce'nin programı: AB'ye girelim, HDP ile yakınlaşalım

Muharrem İnce, 5-6 Eylül'de yapılacak olan CHP Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkan seçilirse izleyeceği programı açıkladı.
Bu program, sosyaldemokrasinin Atatürkçülerimizin bilincinde yarattığı tahribatı açık bir şekilde göstermektedir.
***********

Muharrem İnce'nin programının ana maddeleri:
-- Özgürlükçü demokrasiye ulaşmak
-- Yeni Anayasa yapmak
-- Avrupa Birliği'ne 2013'de tam üye olmayı hedeflemek
-- Dış politikanın saptırılan eksenini barış odaklı eksene çevirmek
-- Kürt sorununu çözmek
-- CHP'yi daha solda konumlandırmak, diğer sol siyasetlerle işbirliği yapmak.

***********

"Kürt sorununun çözümü" dediği şeyde Muharrem İnce'nin programı:
-- CHP, sol bir parti olan HDP ile mutlaka yakınlaşmalıdır.
-- AKP'nin doğru yönetemediği Çözüm Süreci, CHP ile HDP arasındaki ilişkilerin geliştirilmesiyle, demokratik, özgürlükçü anlayışlarla sağlıklı olarak yürütülebilir.
-- Sorunun çözümünde TBMM etkin olmalı, siyasi sorumluluğu olmayanlar etkin olmamalı.

***********
Ayrıntılar için bakınız:
***********

Doğu Perinçek şöyle demişti:
"Kılıçdaroğlu bir başlangıç değil, sonuçtur. Sosyaldemokrasi, yalnız ve yalnız yeni Kılıçdaroğlular üretir"

Muharrem İnce'nin açıkladığı programa baktığımızda, Kılıçdaroğlu'ndan farklı bir şey söylemediğini görüyoruz. İnce, Atatürkçü bir program ortaya koyamamıştır.

Bilinçleri yıllardır sosyaldemokrasi, Avrupa Biriği mandacılığı, NATO köleliği tarafından ağır tahribata uğratılan Atatürkçülerimiz, tam bağımsız, laik ve üniter bir Türkiye hedefi gösteremiyorlar. Yani Atatürkçü bir program yapamıyorlar.

Sayın İnce, CHP'yi Atatürk düşmanı Sosyalist Enternasyonal'den çıkartmayı aklına bile getirmiyor. NATO'dan, Gümrük Birliği'nden çıkmak da yok. Nasıl olsa AB'ya tam üye olacak ya.

***********
İnce'nin programını madde madde inceleyelim:

Özgürlükçü Demokrasi
Bunun "İnançlara Saygılı Laiklik" zırvasından bir farkı yok. Her iki zırva, "özgürlük" ve "saygı" karartması altında dinsel gericiliğin, cemaatlerin, tarikatların ve bölücü etnik görüşlerin serbestçe örgütlenmelerine, yani Ortaçağ'a özgürlük anlamına geliyor.
"Özgürlükçü Demokrasi" ve "İnançlara Saygılı Laiklik", Türk Milleti'ni din, mezhep, tarikat ve milliyetler temelinde parçalamak, ülkeyi bölmek için emperyalizm ve uluslararası sosyaldemokrasi tarafından dayatılan politikalardır.

Yeni Anayasa
AKP Yeni Anayasa istediğinde, Milli Merkez olarak örgütlendik, ülkeyi karış karış dolaşarak halkımızı aydınlattık:
-- Bu Meclis Kurucu Meclis olmadığı için Yeni Anayasa yapamaz
-- Ancak Anayasanın ilk 4 maddesine aykırı olmayan Anayasa değişiklikleri yapılabilir
Bu çabamız sonuç verdi, AKP Yeni Anayasa yapmaktan vazgeçmek zorunda kaldı. Demek ki halkımızı uyandırabilmişiz, ama Sayın İnce'ye sesimizi duyuramamışız.

Avrupa Birliği
Avrupa Birliği, kesinlikle üye yapmayı düşünmediği Türkiye'yi, Amerika'nın baskısı ile "Aday Üye" yaptı, kapıya bağladı. ABD, AB'ye: "Salak mısınız, ipini çözerseniz Türkiye Rusya'ya, Çin'e, ŞİÖ'ye yönelir, elimizden kaçar gider. Aday üye yapın ki ipini sıkıca bağlayın, bu sayede ekonomisine, fabrika, banka ve işletmelerine özelleştirme bahanesi ile el koyar, Gümrük Birliği'ne alarak ekonomisini çökertir, içişlerine de karışır, İkiz Yasalar, AB Özerklik Şartı gibi bölünmesine yol açacak kanunları kabul etmesi, askerini çekerek KKTC'yi Rumlara vermesi için bastırırız" aklını verdi. Türkiye, üye yapılması için değil, kapıya bağlanarak sağmal inek gibi sağılması ve bölünmesinin kolaylaştırılması için Aday Üye yapıldı. Artık ortaokul öğrencilerinin de bildiği bu acı gerçekler, Muharrem İnce'nin beynindeki sosyaldemokrasi barajını aşamamış demek ki.

Dış politikayı barış eksenine çevirmek
Nasıl olacak bu? Her şeyden önce NATO'dan çıkılacak mı? ABD ve NATO çevremizdeki ülkeleri kan deryasına çevirirken, NATO üyesi olan Türkiye nasıl barış eksenli dış politika yapabilecek?

CHP'yi daha solda konumlandırmak
Ne olduğu belirsiz bir söylem. "Daha sol" ne demek? Niçin "Altı Ok" değil de "Sol"? Çünkü Altı Ok olursa Milliyetçilik (veya ulusalcılık) olur, o zaman da AB üyeliği hedefi olmaz, tam bağımsızlık hedefi olması gerekir. Ama, tam bağımsızlık hedefi olmazsa, solun köküne dibine kadar gidebilirsiniz. ABD ve AB bundan hiç bir rahatsızlık duymaz. Yeter ki Türkiye'nin ipini AB kapısından çözmeyin.

Diğer sol siyasetlerle işbirliği yapmak
Nedir bu diğer sol siyasetler? Hepsi de PKK kuyrukçusu olan EMEP, ÖDP, ESP, TKP'den kopan HTKP ve diğerleri. Atatürk ve Türk Bayrağı düşmanı bu sahte sol, sahte sosyalist, sahte komünist siyasetlerle mi işbirliği yapacaksınız sayın İnce? Hayır diyorsanız, işbirliği yapacağınız sol siyasetler hangileridir? Solcuyum deyip Atatürk ve bayrak düşmanı olmayan bir tek DSP var bilinen???
Peki, niye Atatürkçülerle (örneğin İP ve HEPAR) değil de illa Atatürk düşmanı solcularla birlik???

HDP sol bir partidir
Sayın İnce bilmez mi ki HDP demek, DBP demek aslında PKK demektir. HDP sol partidir demek PKK solcudur demektir. Irkçı, bölücü, Cumhuriyet düşmanı şeriatçı isyancıları bayrak yapan, emperyalizmin planlarını uygulayan HDP'yi, dolayısıyla PKK'yi "Solcu" ilan etmek İnce'ye yakışıyor mu? Sayın İnce, solcu olduğunu söylüyor, peki, HDP de solcu olduğuna göre...

HDP ile mutlaka yakınlaşmalıyız
İşte sonuç bu. Sen de solcu, ben de. O halde yakınlaşmamızdan daha doğal ne olabilir ki? O zaman "Selahattin Demirtaş'ın söylediklerinin CHP'nin söylemi olması gerekir" diyen Rıza Türmen'e neden kızıyoruz? Muharrem İnce'nin yaklaşımının Türmen'den farkı ne?

Çözüm Sürecini HDP ile birlikte demokratik, özgürlükçü anlayışlarla yürütmek
Kılıçdaroğlu yönetimi zaten yürütüyor. PKK'yı yasallaştıran bölücü yasanın Meclis'ten geçmesine yardımcı olduğu için HDP, PKK, AKP ve Öcalan, CHP yönetimine teşekkür ediyorlar. İnce'ye bir gereksinimleri yok...

Sayın İnce, bu programınız "AKP ile PKK'nin yürüttüğü bölünme sürecini ben Kılıçdaroğlu'ndan daha etkili olacak şekilde desteklerim" anlamına gelmiyor mu?

"Sol, sol" diye Atatürk İlke ve Devrimleri işte böyle tepelendi.

***********
arşiv:

Atatürk ile demokrasi arasında bir seçme yapmak zorunda kalınırsa... 21-8-14
Beş maddede sosyaldemokrasi 20 Ağustos 2014
Nihat Genç Halk TV'den kovuldu 19 Ağustos 2014
ABD'nin 2008 tarihli CHP Raporu: "Baykal gitsin Kemal gelsin" 18 Ağustos 2014
PKK'yı yasallaştırma cinayetinin suç ortakları 17 Ağustos 2014
Yılmaz Özdil kumpası can damarından vurdu 16 Ağustos 2014
Hulki Cevizoğlu, YURT gazetesinden kovuldu 15 Ağustos 2014
YURT gazetesinin ekseni kaydı 14 Ağustos 2014
CHP bölücülük yolunda tam gaz 13 Ağustos 2014

1 yorum:

  1. Boş konuşma lN..Muharrem İnce Vatanını sever.. Ne kadar seviyorsunuz karalamayı iftira atmayı, gıybet yapmayı...

    YanıtlaSil