3 Mayıs 2024 Cuma

Anayasa'dan Türk Milleti'ni çıkaran ölümü beklesin


+++

21 Eylül 2023:
Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Gürses ULUSAL KANAL'da İŞİN ASLI programında:

"Ne Anayasa çalışması yapıyorsunuz. HDP'nin Anayasası'nı biliyoruz. Türk kelimesini kaldırın diyorlar.

Bu Anayasa'dan Türk kelimesini kim kaldırırsa ölümü beklesin. Bak bunu açık söylüyorum. Bu memleketin halâ Atatürk'e bağlı Kemalist silahlı adamları vardır. Emniyet'te, MİT'te, Genelkurmay'da. Bunlar sessiz dururlar. Çünkü bunlar vatanın sahipleridir. Ama bakarlar ki ipin ucu kaçıyor, kimseye acımazlar. Bunu kimse söylemez. Biz, Mustafa Kemal'den aldığımız talimatla söylüyoruz.

Eğer Anayasa'dan Türk Milleti lafını çıkaracak biri varsa, mezarlığını Türkiye'nin dışına hazırlasın."

Video kaydı

"Yeni Anayasa" diye tutturan AK Parti, CHP, DEVA ve diğerlerine Emin Hoca işte böyle seslenmişti.

+++

27 Mart 2024
Doğu Perinçek: "Numan Kurtulmuş istifa!"

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Açılım sürecinde 2010 yılında AK Parti ve CHP'nin üzerinde uzlaştığı 64 madde temelinde Yeni Anayasa çağrısı yaptı. Bu 64 maddeyi ABD'nin dayattığını söyleyen Doğu Perinçek, Kurtulmuş'u istifaya davet etti.

+++

ULUSAL KANAL'da ÇIKIŞ YOLU programında Perinçek:

"Bunu sıradan bir AK Partili yapmıyor. TBMM Başkanlığı koltuğunda oturan bir AK Partili yapıyor. Cumhurbaşkanı'nın bilgisi dışında yapmayacağını tahmin ediyorum.  

Bu ihaneti CHP ile paylaşıyorlar. CHP'ye Türk Milleti'ni Anayasa'dan çıkartmak için davet mektubu gönderiyor Meclis Başkanı. Hani siz CHP'ye karşıydınız? CHP'ye 2010 yıllarındaki o beraberliğinizi hatırlatıyorsunuz."

"Türk Milletini Anayasa'dan çıkartmaya yönelik 64 maddeye gönderme yapan bir insan TBMM  Başkanı olamaz. ABD projesinde istediği görevi alabilir. Zaten o proje görevlisi olarak kendisini takdim etmiş oluyor. 

ABD'nin Türkiye'ye dayattığı Türkiye'yi bölme Anayasası'nı savunan şahıs kesinlikle TBMM Başkanı olamaz. Onu istifaya davet ediyorum. İstifa ettireceğiz onu, o orada kalamayacak."

+++

"Sayın Cumhurbaşkanımız, sizin partiniz mensubu olan TBMM Başkanı, 64 maddeye göndermede bulundu. 'O Anayasayı yapacağız buna dayanarak' dedi. O şahıs orada kaldığı sürece Cumhurbaşkanı olarak siz de sorumlusunuz. O şahıs orada kalamaz."

"Numan Kurtulmuş o makamda kaldığı sürece, TBMM Başkanlığı'nı Amerika adına işgal ettiği sürece hepiniz sorumlusunuz. 

Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Devlet Bahçeli, bütün AK Parti ve MHP milletvekilleri, bütün AK Parti ve MHP camiası sorumludur."

+++

"O zaman ne için CHP ile itişip kakışıyorsunuz? CHP'den ne farkınız kaldı? Atlantik (NATO) sistemine bağlılıkta ve Türk Milleti'ni tasfiyede beraber olduktan sonra?"

+++

ANAYASA'NIN İLK 4 MADDESİ KONUSU

Perinçek, Numan Kurtulmuş'un "İlk 4 maddeye kimse dokunmayacak" sözleri üzerine, 64 maddenin de ilk 4 maddeye dokunmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"64 madde de ilk 4 maddeye dokunmuyor, çünkü Anayasa maddesi. İlk 4 maddeye dokunmuyorlar, ilk 4 maddenin ırzına geçiyorlar.

Türklüğü çıkarttığın zaman hangi 4 madde kalır? 4 maddenin 4'ü de Türk Milleti'ne dayanıyor, Türk Devleti'ne dayanıyor, onun birliğine bütünlüğüne dayanıyor. Türk devleti yok Türk Milleti yok ne var? Kimliksiz bir halk var. Kimliği olmayan, tarihi olmayan, geleceği olmayan, köleleştirilmiş bir halk var. Amerika'nın dayatmalarına boyun eğen bir halk var. Kalabalık var halk bile değil. Yapmak istedikleri Anayasa bu."

2 adet video kaydı

64 maddede uzlaşmalarına rağmen AK Parti, CHP ve HDP yeni anayasa yapamamıştı. Çünkü Vatan Partisi onların ve âkil adamların toplantılarını basmış, o 64 maddeyi darma duman etmişti. Yine yaptırmayız. Bölücü gerici anayasaya geçit yok.

"Türkiye'nin iki büyük partisi uzlaştı ama o zaman Vatan Partisi onlardan daha güçlüymüş. Vatan Partisi izin vermedi." 

Vatan Partisi'nin bölücü anayasayı 2 kez (2012 ve 2016'da) engellemesinin ayrıntıları için bakınız:

Sivil Anayasa tezgahı hortladı 

Son söz:
Türk Ordusu ve Vatan Partisi var oldukça Yeni (Sivil) Anayasa yapılamaz.
2013'te, 2016'da nasıl bozguna uğrattı isek, yeni saldırıyı da aynı şekilde bozguna uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder