6 Nisan 2024 Cumartesi

Öcalan'a doğum günü armağanı için YSK'ya başvuru yapıldı


yeni yaşam 5 Nisan 2024

  

Cezaevinden 2022 yılında tahliye edilen ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde DEM Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Zeydan'ın seçilme hakkı Adalet Bakanlığı'nın itirazıyla geri alınmıştı. Zeydan'ın seçilme hakkının geri alınmasının ardından Van Seçim Kurulu, mazbatanın seçimlerde ikinci olan AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine karar vermişti. 


PKK'nın ayaklanma çağrısı ile 14 kentimizde yakıp yıkma eylemleri yapılmış, YSK da PKK tükürüğüne teslim olmuş, mazbatayı Zeydan'a hukuksuz olarak vermişti.
Bakınız:
NATO tehdit etti, YSK PKK tükürüğüne teslim oldu 

+++

Vatan Partisi, doğum günü armağanının 
geri alınması için YSK'ya başvuru yaptı:

"Hakkında kesinleşmiş memnu hakların iadesi kararı olmadan Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na hukuka aykırı olarak aday olmuştur. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi yok hükmünde bir karar almıştır. Memnu hakların iadesi kararı vermiştir. Kararların hukuki sonuç doğurabilmesi için kesinleştirilmesi gerekir. Şu anda YSK, Anayasa'nın 76. Maddesi'ni çiğnemektedir.

Bu şahsın terör örgütü üyesi olması dolayısıyla Yargıtay'da devam eden davası var."

Video kaydı:  
Vatan Partisi, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’a mazbatasının verilmesi kararının iptali için YSK'ya başvurdu.
ANKA Haber Ajansı
adlı kullanıcıdan
664,9 B
Görüntülenme

Dilekçede DEM Partili Abdullah Zeydan’ın daha önce PKK’ya yardım etmek ve propagandasını yapmak suçundan aldığı 8 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezasına işaret edildi.

Terör hükümlüsü bir kişinin belediye başkanı olamayacağı belirtilen dilekçede, DEM Partili Zeydan’a mazbata veren kararın iptali istendi.

Doğu Perinçek, bu konudaki Anayasa ve Mahalli İdareler Seçim Kanunu'nun ilgili maddelerini hatırlattı:

+++

Doğu Perinçek:

"YSK (Yüksek Seçim Kurulu) Güneydoğu kentlerimizdeki yakıp yıkma eylemlerine boyun eğerek PKK güdümlü DEM Parti adayını Van ilimizin Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtmuştur. YSK, Anayasa'yı ve yasaları çiğnemiştir."
Video kaydı

Durum acıdır: PKK güdümlü şiddet eylemleri, Yüksek Seçim Kurulu’nu teslim almıştır.

Anayasa Mahkemesi’nden sonra ikinci bir Yüksek Yargı Kurumu terör tehdidine teslim olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve hukuku teröristlerin ayaklarının altına serilmiştir.

Başımızda bir Anayasa Mahkemesi faciası vardı. Şimdi buna bir de Yüksek Seçim Kurulu faciası eklenmiştir.

+++

Anayasa'nın 76. Madde 2. Fıkrası şöyle: 
“Terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçlarından biriyle hüküm giymiş olanlar, affa uğramış olsalar bile milletvekili seçilemezler.”
2972 Sayılı Mahalli İdareler Seçimi Hakkında Kanun 10. Maddesi, belediye başkanı ve belediye meclisi üyelerinin seçilme hakkını düzenlerken, Anayasa ve Yasalardaki milletvekili seçilme koşullarına göndermede bulunmuştur.
Memnu Hakların iadesine ilişkin düzenleme yasa düzlemindedir. Anayasa'nın açık hükmü yasayla değiştirilemez. 

Herhangi bir yargı organı, Anayasa ile yasa arasında çelişme olduğu zaman, Anayasa'yı uygulamak zorundadır. 

Kaldı ki, Abdullah Zeydan’ın memnu hakların iadesi yoluyla seçilme hakkı kazanması da mümkün değildir. Çünkü Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Abdullah Zeydan hakkındaki memnu hakları iade kararını iki yıl önce kaldırmıştır.


Güneydoğu belediyelerimizin birçoğundan sonra Van Belediyesinin de terör güdümlü partiye ve terör hükümlüsüne teslim edilmesi, çok tehlikeli bir sürece girdiğimizi gösteriyor.

Anayasa Mahkemesi’nden AK Parti Hükümeti’ne, TBMM Başkanlığı’na ve Yüksek Seçim Kurulu’na kadar Devlet organları, devlet egemenliğini, Türkiyemizin vatan bütünlüğünü, devlet tekliğini, ülke barışını koruma konusunda zaaf içindedir.

+++

Anayasa Mahkemesi, PKK terör örgütünün aletleri olan BDP ve DEM partilerini kapatmadı. 

Bu uygulamada AK Parti Hükümeti'nin de sorumluluğu vardır.

CHP merkezli ABD güdümlü muhalefet ise, terör örgütünün aleti olan partiyi açıkça korumaktadır.

+++

Anayasa Mahkemesi, PKK güdümlü Partiye son iki yılda toplam 1 Milyar 140 Milyon TL verilmesini sağlayan kararı aldı.

Maliye Bakanlığı, PKK güdümlü partiye devlet hazinesinden   1 Milyar 140 Milyon TL verdi.

+++

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, on gün önce Anayasa'nın değiştirilmesi konusunda uzlaşmaya vardıkları 64 maddeyi esas alan Yeni Anayasa sürecini yeniden gündeme getirerek, Türk kavramının vatandaşlık tanımından çıkartılması için işaret fişeğini yaktı.

+++

Devlet zaafı sonucunda PKK terör örgütü hendeklerden çıkartılarak yerel seçime sokuldu ve Güneydoğu belediyeleri PKK terör örgütünün, dolayısıyla ABD ve İsrail’in kanlı ve kirli ellerine verildi.

Böylece sınır boylarında teröre karşı kanla ve canla mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri, kuzeyden, kendi topraklarımızdan, PKK güdümlü belediyeler eliyle kuşatılmıştır.

+++

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, dün YSK’yı bu kararı nedeniyle kutlayarak, AK Parti içindeki ABD yanlılarının işgal ettiği adreslerin hangi konumlarda olduğunu açığa vurmuştur.

+++

Devlet zaafı, Mehmetçiğe ihanet düzeyine varmıştır.

Mehmetçik ve Polisimiz, terörü temizliyor, Anayasa Mahkemesi ve Yüksek Seçim Kurulu, terör örgütünün hendeklerden çıkartılmasını ve belediyeleri ele geçirmesini sağlıyor.

ABD ve İsrail’in “Kürdistan” adı altında İkinci İsrail’i kurma planlarının bir aşaması olan bölgesel özerkliğin zemini yaratılmıştır.

+++

Bu armağanı sizce kim verdi? Van'da PKK'nın yardımına koşan CHP mi? Anayasa'yı çiğneyip belediyeyi DEM'e teslim eden YSK mı? DEM'i kapatmayan Anayasa Mahkemesi mi? ABD'den korkup PKK/DEM ile mücadele edemeyen AK Parti mi? Yoksa iktidarıyla muhalefetiyle neoliberal düzen mi?

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder