11 Nisan 2024 Perşembe

Bayat Beyi'nin katili PKK eliyle Amerika

Türkmen Lider Hüseyin Alluş Bayatlı Süleymaniye'nin Kifri İlçesi'nde ABD'nin verdiği insansız hava aracı ile PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit edildi. 31 Mart 2024.

Irak Bayat Boyları Beyi Hüseyin Alluş Bayatlı

Bayat Boyu Beyi Hüseyin Bayatlı'nın cenaze törenine ITC (Irak Türkmen Cephesi) Lideri Hasan Turan katıldı.

Cenaze hem Gökbayrak (Mavi Türkmeneli Bayrağı) hem de siyah intikam bayrağına sarılarak kaldırıldı.




Cenaze töreninde Bayat gençleri

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi içindeki Süleymaniye bölgesini denetim altında tutan Talabani Aşireti PKK'nın bölgede üslenmesine izin veriyor. Bu yüzden Bayat Beyi cinayetinden KYB (Kürdistan Yurtseverler Birliği) Başkanı Bafıl Talabani de sorumludur.

Başkenti Erbil olan Bölgesel Yönetim Başkanı Barzani Aşireti Üyesi Neçirvan Barzani ise bu aşiretin partisi olan Kürdistan Demokratik Partisi'nin geleneksel siyasetini devam ettirerek PKK konusunda Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemiyor.

Ancak Barzani Aşireti'nin ezeli düşmanı Talabani Aşiretine de PKK konusunda söz geçiremiyor.

Bayat Beyi Anıtkabir'de

19 Mart 2024 günü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, KYB'yi
PKK ile işbirliği konusunda bir kez daha uyarmıştı

"KYB - PKK ilişkileri bir sorun olmanın ötesinde bizim için artık bir güvenlik tehdidi olmuştur.

Siz benim düşmanıma destek verdiğiniz sürece ne yapmamı bekliyorsunuz? Bu konuda açığız. PKK'nın senden istifade etmesini engellemek benim görevim. Ben bunu yapacağım. Bunu yaparken de sana hile tuzak kurmuyorum, yüzüne söylüyorum. Bundan vazgeç çünkü bu senin lehine değil."

https://www.ulusal.com.tr/gundem/disisleri-bakani-hakan-fidandan-kybye-pkk-uyarisi-15055160



Güvenlik Uzmanı Dr. İmbat Muğlu:

"ABD'nin yönlendirmesi ile Süleymaniye'yi bir terör şehrine çevirdiler. Şehre giriş ve çıkışlarda PKK üst araması yapıyor.

YPG’nin lideri konumunda olan Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin’in Bafel Talabani ile yakın ilişkisi var. İngiltere ve Amerika'da birlikte eğitim aldılar.

PKK'nın yaşlı yöneticileri etkilerini kaybediyor. Genç Mazlum Kobani Suriye ve Kandil'de etkili bir isim olarak öne çıkıyor."

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 4 Şubat’ta şöyle demişti:

“PKK ile aranıza mesafe koyun. Savaşın demiyoruz ama işbirliği içinde olmayın' dedik. Havayolu taşımacılığında ciddi sınırlar getirdik." 



ABD işgali sonrası 2005'te Irak Anayasası ile kabul edilen Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi kırmızı çizgi ile çevrili alan. Ancak Barzani Peşmergeleri IŞİD saldırısı sonrası (IŞİD'i kovalama bahanesi ile) kırmızı kesik çizgi ile gösterilen hatta kadar olan bölgeyi (Musul - Kerkük bölgesini) yasa dışı işgal etti. Irak Hükumeti bu bölgede tekrar egemen olmaya çalışıyor.

+++

Video kaydı

Türkmeneli-Kifri'de bölücü terör örgütünün kahpece saldırısı sonucu suikaste uğrayan Şehit Hüseyin Bayatlı'nın oğlu Ali Hüseyin Bayatlı, babasının kabrinden tüm Türk Dünyasına seslendi:
· 129,6 B Görüntülenme

+++

Devlet nezdinde ilk resmi açıklama Azerbaycan'dan geldi. Azerbaycan Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçisi Nasır Mammadov, Şehit Hüseyin Bayatlı'nın yakınlarına başsağlığı diledi. Bu kötü günde yanımızda olduğunu gösteren tek devlet olan Azerbaycan'ımıza teşekkür ediyoruz.

Bir neçə gün əvvəl xain terror aktı nəticəsində İraq türkməni, Bəyati əşirətinin ağası Hüseyn Bəyatinin qətlə yetirilməsi bizi dərindən kədərləndirdi. Hüseyn Bəyatinin ailəsinə və yaxınlarına dərin hüzünlə başsağlığı verir, mərhuma Allahdan rəhmət diləyirik.
60,2 B
Görüntülenme

Huseyn Bayati'nin kaybıyla ilgili taziye mesajınız için teşekkür ederiz. Terör eylemini kınamanız anlamlı ve değerlidir, size minnettarız. Ancak, acımızın taze olduğu ilk günlerde bu mesajı alsaydık, tesellisi daha büyük olurdu. Yine de, bazı temsilcilikler, örneğin Türkiye Büyükelçiliği , sessiz kaldığı ve saldırıyı kınamadığı (sizi umursamıyoruz mesajı aktif olarak verildiği) bu dönemde desteğiniz kıymetlidir. Adalet ve barış yolunda dayanışmanız için teşekkür eder, desteğinizin devamını dileriz.
950
Görüntülenme

+++
+++

+++


+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder