3 Nisan 2024 Çarşamba

NATO tehdit etti, Yüksek Seçim Kurulu PKK tükürüğüne teslim oldu

 
"PKK sizi tükürüğüyle boğar" sözleriyle hatırlanan Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı seçime 2 gün kala "PKK'ya yardım suçundan" dolayı geri alındı.

Bu yüzden, Van Belediye Başkanlığı ikinci sıradaki AK Parti Adayı Abdulahat Arvas'a verildi.

Buyurun "PKK tükürüğü" video kaydı
Alın size, PKK'nın, CHP'nin, FETÖ'nün ve Sahte solun kahramanı Abdullah Zeydan. Hukuk mu arıyorsunuz? Türkiye Cumhuriyetinin, vatan bütünlüğünün üstünde bir hukuk yoktur! Şehirlerimiz, PKK elemanlarına bırakılamaz.

+++

Bunun üzerine PKK serhıldan (ayaklanma) çağrısı yaptı.

Bu çağrıya ve Zeydan'a destek veren Atlantik (NATO) takımı:
CHP
HÜDA-PAR 
TİP (Türkiye İşçi Partisi)
Saadet Partisi
Gelecek Partisi (Davutoğlu)
İstanbul Tabip Odası

+++
Hukukçuların bütünüyle hukuk dışı buldukları bir karar gerekçe gösterilerek Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Parti adayına mazbatasının verilmemesi Van halkının iradesini tanımamaktır. Bu kabul edilemez. Seçimlerin siyasi maksatlı yargı kararlarıyla gölgelenmesine karşı hep birlikte tepki göstermek ve demokrasiden yana tavır almak zorundayız. Milli iradenin üstünlüğü Cumhuriyetimizin temel değerlerinden biridir. Hükümeti ve mahkeme heyetlerini, son yıllardaki tavırları artık terkedip, asıl ve en büyük irade olan halk iradesine saygı duymaya davet ediyorum.
9,8 Mn
Görüntülenme

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay:

Dersimli (Atatürk düşmanı) Çakma Devrimci Kemal
BOP EŞBAŞKANI ATEŞLE OYNUYORSUN! Bu ülkenin temelleri demokrasi üzerine kuruldu. Sen değil, efendilerin gelse bunu değiştirmeyecek. Van halkı kararını verdi, sana da halt etmek düşer. Demokrasinin ve adaletin gereğini yap kazanana mazbatasını ver! Senin şahsında arkandaki karanlık güçlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti; laik, demokratik bir hukuk Devletidir, bunu asla değiştiremeyeceksiniz! Abdulahat Arvas sanada iki çift lafım var. Şerefli ol ve eline tutuşturdukları kağıt parçasını derhal yırt at! At ki Van'da alnı açık gezebilesin. Çocuklarının ve Van halkının yüzüne bakabilme fırsatını kaçırma!
6,2 Mn
Görüntülenme

DEM Parti Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak:
"Dersim Kürdistandır. Kürdistan Dersimdir."
Şimdi anlaşılıyor mu Kemal Kılıçdaroğlu niçin "Ben Dersimli Kemal, devrimci Kemal" diye yırtınıp duruyor?

+++

PKK'nın serhıldan (ayaklanma) çağrısı üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel görevlendirme yaptı: 
Van'da mazbatanın seçimi kazanan adaya verilmemesi üzerine, halkın iradesini savunma, dayanışma ve yaşananları yerinde takip etmek için milletvekillerimiz; Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Kayıhan Pala ve Sevda Erdan Kılıç'tan oluşan heyetimizi görevlendirdik.
2,3 Mn
Görüntülenme

CHP kodamanları  Özgür Özel'ın talimatı üzerine ışık hızı ile Van'a uçtular: Video kaydı
CHP, DEM ve TİP Van’da kol kola yürüyor ▪️CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Kayıhan Pala ve Sevda Erdan Kılıç DEM’e destek için Van’a geldi. ▪️DEM'e destek yürüyüşüne TİP Genel Başkanı Erkan Baş da katıldı.

22,6 B
Görüntülenme
Beyaz gömlekli Erkan Baş, solunda Tanrıkulu
önde Sevda Erdan ve Kayıhan Pala
+++

Bölücülükte kardeşler! HÜDA PAR'dan DEM Parti'ye destek açıklaması

HÜDA-PAR
Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Av. Serkan Ramanlı
Van Büyükşehir Belediyesi seçimi yapıldıktan sonra kazanan adaya mazbatanın verilmemesi, halk iradesinin gasp edilmesidir. Aday olma niteliği yok idiyse YSK neden adaylığını kesinleştirdi? Ali Cengiz oyunlarıyla koltuk kapmak, siyasetin düşebileceği en dip çukurdur.
2,4 Mn
Görüntülenme

Bakın ne kadar da Müslümanlar. Yerseniz:
Kesinlikle hayır. Haram koltuğa oturmayız!
Alıntı
Ali KARADAĞ
@karadagali9
@AvSerkanRamanli adlı kişiye yanıt olarak
Serkan bey siz Batman’da ikinci oldunuz. Bu durum Batman’da yaşansaydı siz o mazbatayı kabul eder miydiniz, o koltuğa oturur muydunuz?
1,1 Mn
Görüntülenme

+++

PKK'nın yedek kuvveti TİP (Türkiye İşçi Partisi) Genel Başkanı Erkan Baş, PKK/DEM talimatı ile sözde serhıldan (ayaklanma) başlatan bölücü takımını desteklemek için Van'a gitti.

Bölücülerin attığı taşlardan biri Erkan Baş'ın başına geldi. Video kaydı
Beyaz gömlekli Erkan Baş

Erkan Baş buyurdu: 
https://twitter.com/erkbas/status/1775128847710597250
Önce “seçime girmende hukuki bir engel yok” diyeceksin, sonra sandıkta halkın tokadını yiyince kaybettiğin belediyeye mafya gibi çökeceksin… Yeter bu şımarıklığınız, bu küstahlığınız! İstanbul’da olduğunda nasıl direndiysek, Van’da olduğunda da öyle direneceğiz. Çünkü ikisinde de halk iradesine göz koyuyorlar. Yarın parti heyetimizle birlikte Van’da olacağız. Tüm yurttaşlarımızı ve toplumsal muhalefeti ayağa kalkmaya, DEM Partili seçmenin iradesine sahip çıkmaya, sandıkta kazandığımızı AKP’nin yandaş yargısına kaybetmemek için mücadeleye çağırıyorum.
Alıntı
Türkiye İşçi Partisi
@tipgenelmerkez
Genel Başkanımız Erkan Baş ve Genel Başkan Yardımcımız Doğan Ergün, beraberindeki parti heyetimizle birlikte iradesi gaspedilen Kürt halkıyla dayanışmak ve DEM Parti ile Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a destek olmak amacıyla yarın Van’da olacak. Darbeye, kayyuma, irade…
Daha fazla göster
958,7 B
Görüntülenme

Video kaydı
Genel Başkanımız Erkan Baş, İstanbul Milletvekilimiz Ahmet Şık ve Genel Başkan Yardımcımız Doğan Ergün, iradesi gasbedilmeye çalışılan Kürt halkına destek olmak için Van'da. 🗣️Erkan Baş: "Halkın iradesi gasbedilmek isteniyor ve halk da haklı olarak buna tepki gösteriyor. Yaptıklarının suç olduğunu bilenler de kenti esir almak istiyorlar. Sokaklara, caddelere bakın. Halk, iradesine sahip çıkıyor." 🗣️Ahmet Şık: "Bu iktidarın en iyi bildiği şey pusu kurmak, suikast yapmak. Bu yeri geliyor kişiye oluyor, yeri geliyor halkın iradesine suikast yapılıyor. Tüm Türkiye şunu bilmeli; bu sadece Van halkının iradesinin gaspı değildir. Anayasanın, bütün demokrasi normlarının askıya alındığının göstergesidir. Eğer buna Türkiye'nin her yerinden ses çıkmazsa bunun sonu başka bir yere gider. Burada olanları bir sorun olarak görmeyenlerin yarın kendi kapılarına bu gasp için dayanıldığında söyleyecek bir sözleri olmaz!" #VandaDarbeVar

+++

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu
Ak Parti iktidarının demokrasi ve adalet anlayışında bir tutarsızlık var. Seçilmiş bir belediye başkanını seçimden iki gün önce yapılan bir manipülasyon neticesinde yargı eliyle "siyasi yasaklı" hale getirmek; milli iradeyi yok saymaktır. Van halkı kararını vermiş, başkanını seçmiştir. YSK'nın "olur" dediğine, yargının "olmaz" demesi devletin kurumları arasındaki zaafiyeti göstermiştir. Bu tutum hiçbir şekilde kabul edilemez.
1,2 Mn
Görüntülenme

Temel Bey'e soru:
Bundan önceki yerel seçimde Adana Kozan'da Belediye Başkanı seçilen MHP'li Nihat Atlı'nın seçilme şartını yerine getirmediğini öne sürerek başkanlığın ikinci sıradaki Saadet Partisi Adayı Kazım Özgan'a verilmesi için yaptığınız başvuru kabul edilmişti. (9 Nisan 2019). Şimdi aynı şey Zeydan için yapılıyor. İşinize gelince öyle, neden şimdi böyle?

Kendinize gelince demokrasi ak partiye gelince gasp

+++

PKK destekçisi İstanbul Tabip Odası geri kalır mı?
Yüksek Seçim Kurulu'nun onayı ile seçime giren Dem Parti'li aday Abdullah Zeydan,31 Mart yerel secimlerinde açık oy farkıyla Van Büyüksehir Belediye Başkanlığı'ni kazanmıştır. Ancak bu gelismeye rağmen Yüksek Seçim Kurulu'nun hukuku hiçe sayarak başkanlık mazbatasını seçimi ikinci sırada bitiren AKP’li adaya verdiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Yüksek Seçim Kurulu'nun söz konusu tasarrufu, sandıkta ortaya çıkan Van Halkının iradesinin gasbedilmesidir.İstanbul Tabip Odası olarak, Van Halkının iradesine saygı gösterilmesini ve Belediye Başkanlığı mazbatasının, seçim sonucu sandıktan ilk sırada çıkan Abdullah Zeydan'a verilmesini talep ederiz.
93,9 B
Görüntülenme

+++

Bir Abdullah Zeydan anısı. Video kaydı
Abdullah Zeydan HDP vekili iken Dağlıca taburunu ziyaret ediyor, orada resmen terör örgütü PKKyı savunuyor, taburu tehdit ediyor. Kısa süre sonra da, PKK Dağlıca taburuna saldırıyor. İşte bugün mazbatası verilmeyen Zeydan bu Zeydan.

+++

Ahmet Davutoğlu
Terör örgütü PKK silah zoruyla bir KCK kayyumu atıyor, PKK'nın kayyumundan kurtulsanız bu sefer vesayet rejiminin kayyumu geliyor. Her ikisi de vatandaşımızın özgür iradesine inanmıyor, milli iradeye tahammül edemiyor. Bugün Van’da yaşanan da aslında yeni bir kayyum atama yöntemidir. Asıl olan milletin iradesidir. Vatandaşın oy tercihine herkes saygı duymalı, hukukun üstünlüğü de sağlanmalıdır. Van halkının kararı gasp edilmemelidir. Ne Kandil, ne kayyum ne KCK diyor ve demokratik yolla Van’lı hemşerilerimizin oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanının görevinden alınmasını kınıyorum.
1,3 Mn
Görüntülenme

Atlantik (NATO) kuvvetleri bastırdı, YSK teslim bayrağını çekti, PKK tükürüğüne teslim oldu. Amerika'nın Türkiye'deki Adamı Davutoğlu zafer ilanı yaptı:

Ankara’da hakimler var! YSK’nın Van Büyükşehir Belediyesi seçim sonuçları ile ilgili aldığı demokratik kararı tebrik ediyorum. Alınan kararla belediye başkanlığı mazbatasının Sayın Abdullah Zeydan’a verilmesi, Vanlı hemşehrilerimizin seçmen iradesini yeniden kurtarmış ve tesis etmiştir. Bizler bugüne kadar doğrudan ya da dolaylı kayyum düzenine hep karşı çıktık. Bu süreçte canı yanan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
50,4 B
Görüntülenme

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder