6 Şubat 2023 Pazartesi

"Yılan gibi ısırmaya çalışıyor bizi Batılı devletler" dedi Bakan Soylu

Bakanlarımız, başta ABD olmak üzere İstanbul Başkonsoloslukları'nı kapatan NATO üyesi 8 ülkeye (İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, Kanada, Belçika, İtalya) ve İsviçre'ye her türlü diplomatik endişeyi göz ardı ederek doğaçlama veryansın ediyorlar. 

ABD ve Batı'nın (NATO'nun) tüm suçları bir bir sayılıp döküldü.
"Müttefiklik" edebiyatı bundan sonra ancak takiyye olarak sürebilir.

+++

Ancak, yalnız sövüp saymakla olmaz ki.
Vatandaş somut eylem bekliyor.
"Demirel gibi yapsın Hükûmet artık" diyenler var.
İşte onlardan birisi, Dr. Naim Babüroğlu:

5 Şubat 1975 ABD, Türkiye'ye silah ambargosu kararını uygulamaya başladı. -Türkiye'de Demirel hükümeti, 25 Temmuz 1975'te ABD'nin 21 üs/tesisini kapattı. 5 bin ABD vatandaşı Türkiye'yi terk etti. -Türkiye, ABD'ye bu şekilde misliyle karşılık veriyordu.
131,1 B
Görüntülenme

+++

Bakan Soylu 3 Şubat'ta ABD Büyükelçisi'ne "Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek" diyerek, ABD Büyükelçilerini "Türkiye'de darbe yapmak, Türkiye'ye zarar vermek, Türkiye'yi karıştırmak, gazetecilere yazı yazdırmak"la, ve,

Avrupa Birliği'ni de "Doğu Avrupa'yı acımasızca sömürüp fukara bırakmak, destekledikleri sivil toplum kuruluşlarına Türk düşmanlarını yerleştirmek"le suçladı.

Ayrıntılı bilgi için bakınız: 

+++

Bakan Soylu, bir gün önce, 2 Şubat'ta da Batı'yı: 
"Türkiye'nin özgür ve bağımsız olmasını istememek"
"Güya müttefik gibi görünüp bizi yılan gibi ısırmak"
"PKK-KCK-PYD terör örgütlerini beslemek"
"IŞİD ile koyun koyuna yatmak"
"--Hatay'da polis evine saldırının, 
 --İstiklal Caddesi patlamasının, ve
 --15 Temmuz'un arkasında olmak"
"1923'te gerçekleştiremedikleri plan için çalışmak" ile
şöyle suçlamıştı:

+++

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

“Yıllarca bize dost ve müttefik safında kalıp güya öyleymiş gibi gözüküp çuvalın içine girip bizi bir yılan gibi ısırmaya çalışanların kim olduklarının hepsini biliyoruz.” 

“Bu kıştan çok ümitleri vardı. O aklı evveller, o Türkiye'nin iç yönetimine, iç güvenliğine müdahale etmek isteyen malum Büyükelçi'nin etrafında çöreklenmiş diğerleri… Madem dostsunuz niye arkasında olduğunuz İstiklal Caddesi patlamasını Türkiye'yle paylaşmadınız? Çünkü 15 Temmuz'un arkasında da siz varsınız. Çok net ve açık. Bir uluslararası operasyonla karşı karşıyayız ve uzun yıllardan beri bu uluslararası operasyon devam ediyor.”

“İstiklal Caddesi'nin saldırının arkasında sizin koyun koyuna yattıklarınızın olduğunu bilmiyor muyuz? İstiklal Caddesi'nin saldırısının arkasında, koşa koşa 'Acaba bunu bizim silahlarımızla mı yaptı?' diye emniyet teşkilatımızın, emniyet istihbarat birimlerimizin etrafında fır fır döndüğünüzü bilmiyor muyuz? Hangi dostluğunuz var bize karşı?


PKK/KCK/PYD terör örgütünü besleyen Amerika'nın kendisidir. Yıllardan beri parayla, stratejiyle, lojistikle hatta insan kaynağıyla bunları destekleyen Amerika ve Batı, Hakurk ile Hatay arasında, denize kadar bir terör (PKK) devleti kurdurma anlayışından vazgeçmiş değildir. Bunun için iki tane şart gerekir. Birinci şart bölge içerisindeki hakimiyeti tam anlamıyla sağlamaya çalışmak, ikinci şart bu terör devletinin kurulmasını engelleyebilecek Türkiye’yi istikrarsız hale getirebilmek ve teslim almaktır. PKK’nın Suriye kolu olan PYD’nin varlığı bu sebepledir. Ona hava desteği, sağlık, mühimmat, silah ve bütün terörist eğitimleri vermesinin temeli de bu sebeptir. Yıllardır Türkiye içerisindeki istikrarsızlık ataklarının temel sebebi de budur.”

+++

Bazı büyükelçilerin “Türkiye içerisindeki hukuka ayar vermek”, “Türkiye'yi istikrarsız bir hale getirebilmek” amacıyla deklarasyon yayınladıklarını söyleyen Soylu şöyle devam etti:

“İstiklal Caddesi saldırısı, Hatay'daki polis evine yapılan saldırı 2022 yılında Büyükelçilerin altına imza attığı bildiriden farklı değildir, aynısıdır ve tıpkısıdır. Büyük bir plan…1923’te gerçekleştiremedikleri, hala içlerinde kalmış büyük bir planın bir parçasıdır. 

+++

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

"Amerika ve Batı, 
--  Türkiye'nin özgür, hür ve bağımsız olmasını istemiyor.
--  Türkiye'nin Müslüman coğrafyaya, Türk coğrafyasına, Orta Doğu'ya, Orta Asya'ya, Balkanlar'a huzur ve istikrar sağlamasını istemiyor"

+++

"ABD, diğer Büyükelçiliklere 'Biz kapatıyoruz siz de kapatın.' telkininde bulunarak 60 milyon turist hedefimizi koyduğumuz bir günde, 51,5 milyon turistin geldiğini, 46 milyar dolar turizm geliri elde ettiğimizi açıkladığımız bir günde Türkiye'de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır. Bu çok açık ve nettir."
+++

Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Büyükelçilere dedik ki:

"Konsolosluk kapatmak Viyana Sözleşmesi'ne göre hakkınız. Ancak müttefik isek, bu kapatma Dışişleri Bakanlığımız ve Türk güvenlik güçleri ile birlikte yapılmalıydı. Siz halkta panik yarattınız ve terör örgütünü cesaretlendirdiniz."

+++

Dişişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu:

"Bu kapatmaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz.

Bizimle ayrıntıları paylaşmadan bildiri yayınlayıp konsoloslukları kapatmaları maksatlı. Bir tehdit var, somut bilgilerimiz var, o yüzden kapatıyoruz diyorlar ama o bilgileri bizimle paylaşmıyorlar.

Türkiye istikrarsız, terör tehdidi var imajı vermek istiyorlarsa, bu, müttefikliğe sığmaz. Hele hele seçim öncesi AK Parti iktidarını, bizleri zor duruma düşürmeye çalışıyorlarsa bizim halkımız bunların arkasında ne olduğunu çok iyi bilir. "
 

+++

Plan şu:

Seçim öncesi turizme darbe vurarak ekonomiyi zora sokmak, Hükûmetin zaaf içinde olduğu, ülkede terör ortamı olduğu yönünde algı oluşturmak, Hükûmeti itibarsızlaştırmak. Altılı Masa'ya el altından yardım.

+++

Büyükelçi Flake, Ankara'ya Büyükelçi olarak atanmasının onaylanması konusunda Senato'da yaptığı konuşmada 
-- Ermeni Soykırımı'nı 
-- Türkiye'nin F-35 projesinden atılmasını,
-- S-400'leri aldığı için Türkiye'ye CAATSA (Amerika'nın Düşmanlarıyla 
   Yaptırımlar Yoluyla Mücadele) yaptırımlarının uygulanmasını
savunmuş ve sözlerini şöyle tamamlamıştı:

"Erdoğan'ın baskıcı tutumu demokrasiye, bir NATO müttefikine yakışmıyor. Ankara'nın demokraside geriye gidişinden rahatsızlık duyuyorum. İfade ve toplanma özgürlüğü gibi konularda geriye gidiş rahatsızlık verici.

Eğer atanırsam, Türkiye'nin NATO yükümlülüklerine, insan hakları ile ilgili taahhütlerine uyması için bastıracağım."

Bu sözlerini çok beğenen Senato, atanmasını onaylamıştı.

+++

SEÇİMLERE MÜDAHALE

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ:

"Bu seçimler Amerika'nın ve Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin hesaplarını doğrudan ilgilendiriyor. 

Yunanistan'a ABD üsler kuruyor, silahlar veriyor. Doğu Akdeniz'de çok ciddi gaz ve petrol yatakları var. Onun için yığma yapıyor. Hesap o denizin altındaki rezervler.

Esas hedef seçim. ABD'nin Başkanı Sayın Biden aday olduğu dönemde Türkiye'nin seçimlerine müdahale edeceğini hatta hangi usulde müdahale edeceğini dünyanın gözünün içine baka baka canlı yayında açıkladı. Muhalefete destek vereceklerini açıkladılar. 

Washington Post, The Economist,  Deutsche Welle ve daha pek çok basın yayın organı Türkiye'nin seçimlerine işaret değil, doğrudan müdahale ediyor."


+++

arşiv:

Bakan Soylu: "Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek."

Foreign Policy: "Erdoğan seçimlerde kan banyosu ile indirilecek" 

ABD ile birlikte Suriye'de PKK devletçiği mi kuracaksınız
Sayın Dışişleri Bakanımız? 

Türkiye'yi NATO tehdidinin farkında olmayan bir iktidar yönetiyor 

Güçlü NATO, "Güçlü PKK" demektir Sayın Savunma Bakanımız  

Bakan Soylu'ya "Güçlü Mesaj" listesi: Buyurun verin mesajları 

Bakan Soylu: "ABD'nin taziyesini reddediyoruz. 
Müttefikliğimiz tartışılabilmelidir." 

MİR devre dışı:
ABD'den korkmayacak bir hükûmete ihtiyaç var 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü mü, ABD-NATO Sözcüsü mü? 

Bakan Nebati, ABD'nin Türkiye'deki malî zaptiyesi 

Şeytaniler (Erdoğan ve Putin) 
Fransa'da kapakta, Norveç'te ayaklar altında 

Hükûmet medyasında "ABD stratejik düşman" rüzgarı 

Erdoğan ve Bahçeli: "Yunanistan'daki ABD üsleri Türkiye'ye tehdit" 

Mekanizma harekete geçti, Erdoğan gidici :
Moskova - Norfolk - İncirlik üçgeni 

Erdoğan için yolun sonu: ABD ve AB'nin 2023 seçim senaryoları 

Kötü herifler kazanıyor, Atlantik kaybediyor 

"Atatürk'ün mirasına sahip birisi varsa o da biziz" dedi Erdoğan 

İçişleri Bakanı: "ABD'yi tepeliyoruz" 

Büyükelçilere Kavala fırçası: Haddinizi bilin 

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder