26 Şubat 2023 Pazar

Putin, Vatan Partisi'nin kamucu ekonomi programını savundu

Rus zenginler paralarını "güvenli liman" saydıkları Batı'da saklamayı tercih ettiler, yatlarını Batı limanlarına demirlediler, başta Londra olmak üzere Batı kentlerinde saray yavrusu malikaneler aldılar. Onlar, Putin'e karşı emperyalist sistemi müttefik olarak görüyorlardı. 

Ukrayna savaşı başlayınca, Batı, bu zenginlerin paralarına, yatlarına, saraylarına da el koydu. Türkiye limanlarına sığınabilen yatlar bu yağmadan kurtulabildi.

Rus zenginler "Ama biz Putin'e karşı sizinle müttefik değil miydik?" yakarışlarına şu yanıtı aldılar ABD ve AB'den: "Biz Rus olan her şeye karşıyız."

O derece ki, bu karşıtlık Rus besteci, yazar ve ressamların yasaklanmasına kadar vardı. Konser programlarından Çaykovskiy'lerin besteleri çıkarıldı, Dostoyevskiy'ler hakkında planlanan paneller iptal edildi. Rus ressamların tabloları müzelerden, sergilerden çıkarıldı.

+++

Putin, Federal Mecliste yaptığı yıllık konuşmasında bu konuda şöyle dedi:

"Rusya'yı bir gelir kaynağı olarak görüp genelde ülke dışında yaşamayı tercih edenler, Batı'nın sermaye için güvenli bir liman olduğu fikrinin bir hayal, açık bir kandırmaca olduğunu ancak şimdi anladılar... Oralarda adeta soyguna uğradılar, paraları ellerinden alındı. 

İnanın bana, sıradan Rus vatandaşları içinde hiç kimse bunların yabancı bankalardaki sermayelerini, yatlarını, saraylarını kaybetmiş olmalarına üzülmedi."

+++

Tıpkı Kemalizmin yıkıldığı 1945 sonrasında Türkiye'de olduğu gibi, Rusya'da sosyalizmin yıkıldığı 1991 sonrasında planlı ekonominin (devletçiliğin, kamuculuğun) yerini alan serbest piyasa (pazar) ekonomisinin ülkeyi nasıl çökerttiğini Putin şöyle anlattı:

"Rusya ekonomisi, Batı'nın düşündüğünden çok daha güçlü olduğunu kanıtladı.

Sovyetler Birliği’nin yıkılması, planlı ekonomiden vazgeçilmesi ve pazar ekonomisine geçişte yaşanan kaos ekonomiyi Batı'ya bağladı.

Sovyetlerin yıkılmasından sonra 90'lı yıllarda ülke serbest piyasa ekonomisine geçti, batı sistemini kopyaladık, Batılı danışmanlar ülkemize doluştu.

Batı'dan diz çöküp borç istemeyeceğiz, yurt dışından borçlanmaya ihtiyacımız yok.
Sonuçta ekonomimiz Batı'ya bağımlı hale geldi ve onlar bizi ham madde kaynağı olarak gördüler.

Bu trendi yıkmamız gerekiyor, belirli başarılar kazandık. Eğitim de dahil ülkenin bütün kaynakları Batı'ya akıyordu. Son olaylar bize gösterdi ki Batı'nın sakin liman imajı yerle bir oldu bu bir yalandı, masaldı. Batı'ya güvenip batıya gidenlerin paralarına batılılar el koydu.

Oligarklara (Rus zenginlere) paralarını Batı'dan kurtaramayacaklarını söylemiştim. Batı o paralarını kaybeden oligarklara acımadı. Yatlarını, şatolarını kaybeden oligarklara üzülmediler.

(Sosyalizmin yıkılış dönemideki) Fabrikaların yok paraya satıldığı ve yeni elitlerin sınırsız lüksünü hatırlayın. Batı asla yeni krizler körükleme çabalarını bırakmadı çevremizde çatışmaları tetikledi, ekonomik gelişmemizi engellemeye çalıştı.

Büyük iş insanlarının dışarıdaki finans kaynaklarına bağımlı olması ülkemizin güvenliği açısından da tehlikeliydi."

+++

Putin, böylece, Vatan Partisi programını dillendirmiş oldu. 

"Bu trendi yıkmamız gerekiyor" dedi. Serbest piyasa ekonomisini bırakıp planlı ekonomiye geri dönüş işareti verdi.

Emperyalist Batı denetiminden kurtulup ekonomiyi geliştirmenin yolu serbest piyasa (pazar) ekonomisini bırakarak kamucu (devletçi) planlı ekonomiye geçmektir. 

Vatan Partisi'nin Kemalist Devrim'den devir aldığı bu ekonomi programını dünya er veya geç keşfedecektir.


(Amerikancı "Plan değil pilav isteriz" zırvalığı sona erecektir.) 



Putin, Batı sevdalısı zenginlere şöyle seslendi:

"Şunu anlamaları gerekiyor: Batı için bu insanlar her zaman 2. kategori insanlar olacaktır ve onlara  her şeyi yapabilirler. Mallarına el koyabilirler, unvanlarına el koyabilirler. Bunu anlamalarının zamanı geldi.

Başka bir seçenek de var: Vatanı için çalışmak vatanının gelişmesi için çalışmak, vatanında üretim yapmak. Ülkemizde böyle girişimciler de var ve Rusya onlar sayesinde gelişecek.

Refah kaynaklarımızın Rusya'da olması gerekiyor dışarı çıkmaması gerekiyor. Böyle kendi kendine yeter bir ekonomi kuracağız. Girişimcilerimiz için ülkemizde büyük fırsatlar var.

Batının karşısında diz çökmeyin, siz onlar için hiçbir zaman insan olmayacaksınız, yatırımlarınızı Rusya'nın içinde yapın. İstihdam sağlayın, bilime sağlığa, kültüre, spora yardımcı olun. Böylece Rus milletinin saygısını kazanırsınız."

+++

Bu sözler, paralarını kıyı bankalarında istifleyen ülkemiz zenginleri için de geçerlidir. Bu kişiler paralarını Türkiye'ye getirmezlerse ya Batı o paralara el koyacak, veya Vatan Partisi o paraların Türkiye'ye getirilmesini sağlayacaktır.

Ayrıntılı bilgi için bakınız:
300 milyar doları ANASINI AĞLATIRIM  getiririm. Ben cerrahım. 

+++

Rusların niçin aşağı bir ırk, insanlık dışı yaratıklar olarak görüldüğü hakkında ayrıntılı bilgi için bakınız:

Ukra-faşizme göre Ruslar niçin aşağı insan 

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder