2 Şubat 2023 Perşembe

"Zavallı CHP" demişti Orhan Veli, CHP şimdi daha da zavallı

Orhan Veli, Yaprak Dergisi, 15 Mayıs 1950
(Seçimlerden 1 gün sonra)

İblisin Kıblesi, Cengiz Özakıncı 
Otopsi Yayınları
(Yanlışlıkla 15 Nisan yazılmış, doğrusu 15 Mayıs)

+++
Prof. Dr. Çetin Yetkin, KARŞI DEVRİM
Kilit Yayınları

+++

Cumhuriyet Gazetesi, 18 Şubat 1997, Sayfa 2
Prof. Dr. Çetin Yetkin: 
Orhan Veli, İsmet İnönü ve "İrtica"


Devamı yazının sonunda

+++
                             Ekrem İmamoğlu Umre'de  Ocak 2023
+++

Dilek Çınar, Vatan Partisi Bursa İl Başkanı:

https:// twitter.com/dilekcinarvp/status/1618587430042619904

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı neden Bursa'da halk buluşması yapar? Duyurulan programla reklam panosuna asılan program arasındaki farka bakınız. Ulu Cami'de Cuma namazı kılacağını "reklam" panosuna asarak ilan etmek en hafif tabirle ayıptır.
7.274
Görüntülenme

İşte CHP seçmeninin din sömürüsünü aklama açıklaması:
Din sömürüsünü başkası yaparsa dini siyasete alet etmiş oluyor.
Kendisi yaparsa din silahını AKP'nin elinden almış oluyor.

adlı kişiye yanıt olarak
Hiç katilmiyorum. Başkan doğru yapıyor. Din silahını AKP'nin elinden alıyor. Erdoğan da baskanken ülkeyi turist Ömer gibi geziyordu. Siirt'te okuduğu o şiirimsi nedeniyle ceza almıştı.
269
Görüntülenme

+++

Video kaydı:
Konya’da türbe ziyareti yapan Kılıçdaroğlu’nun, peygamber soyundan geldiği ilan edildi. Bu olay sonrasında Kadir Mısıroğlu'nun, "Zaten yakında ben daha Müslümanım diye yarışacaklar" sözleri tekrar gündeme geldi.
170,8 B
Görüntülenme

Bilgilendirmenin devamında ise Turgut Özal ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki detay ortaya çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu Gelirler Genel Müdürlüğü'nde görevliyken merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile gece yarılarına kadar devlet bütçesi için çalıştıkları ifade edildi.

"Özal, Kılıçdaroğlu'nu ayakta karşılardı"

Kemal Kılıçdaroğlu ve Turgut Özal diyaloğuna ilişkin ise şu metinler paylaşıldı:

"Merhum Özal, sayın Kılıçdaroğlu'nu ayakta karşılardı. Merhum Turgut Özal, 'Türkiye'de peygamber soyundan gelen birçok aile vardır. Ancak benim tanıdığım iki aileden biri Kılıçdaroğlu ailesidir", diyor. Alemdar Yalçın'ın çalışmalarında Kemal Kılıçdaroğlu'nun ailesinin Kureyşan ocağına mensup olduğu, Horasan Türkmenlerinden ve Ehli Beyt soyundan geldiği belirtilmektedir. Kureyşan cemaati, Selçuklu ve Osmanlı döneminde büyük saygınlığı olan Kureyşan ocağına mensuptur. CHP genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ailesi ve ataları bu cemaate mensuptur."

https://www.ekovitrin.com/politika/chp-lideri-kemal-kilicdaroglu-konya-da-turbe-ziyareti-gerceklestirdi-h776407.html

+++


Risale-i Nur yasağını iptal ettiriyor, Furkan Vakfı'na sahip çıkıyorlar. Din sömürüsü batağına gömülmüşler. Buyurun ayrıntılar burada: 

“Dindarlarla kesinlikle mesafemiz olmasını istemiyorum” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “AK Parti geldi Risale-i Nur’un basılmasını yasakladı CHP Anayasa Mahkemesine gitti ‘Siz yasak getiremezsiniz’ diye mahkeme de iptal etti. Biz bütün çevrelere sıcak bakıyoruz tek arzumuz din siyasete konu edilmesin onun dışında hiçbir sorunumuz yok." 

+++

Altılı Masa'daki ortağı da Nurcu:
ve adlı kullanıcılara yanıt olarak
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bediüzzaman Said Nursî′nin koymuş olduğu tüm ölçüler hepimiz için önemli meselelerdir. Bunun için sadece bizim değil, Türkiye’nin bugün Said Nursî modeline ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” dedi.
3.227
Görüntülenme

+++
KAYNAK Yayınları
+++

Çetin Yetkin'in Cumhuriyet gazetesindeki yazısının devamı:





+++


Atatürk'ün ölümünden sonra en yakın çalışma arkadaşlarını görevden alan, Atatürk karşıtlarını partiye alan, Kemalizm'i çöpe atarak ne olduğu belirsiz "Atatürkçülük" diye bir söylem geliştiren, en sonunda da Kemalizm düşmanı sosyal demokrasiyi dayatan yöneticilerin sonunda türbe, Cuma namazı ve Umre etkinliklerine kadar yuvarlanması kaçınılmazdı.

O sosyal demokrasi ki, Kurtuluş Savaşımız günlerinde Avrupa'nın göbeğinden Lenin'e "Sen artık işçilerin lideri olamazsın, feodal Paşa Kemal'e nasıl yardım edersin" diye ateş püskürüyordu. Kurtuluştan sonra sosyal demokratların parti kurma isteğini Atatürk kabul etmemişti.

İşte o sosyal demokrasi, yani emperyalizmin sözde sosyalist ideolojisi "Atatürkçülük" kisvesi altında Altı Ok'tan boşalan yere yerleştirildi.

ABD, Kılıçdaroğlu'nu "CHP'yi Avrupa tipi sosyal demokrat bir parti haline getirme" görevi ile CHP'nin başına geçirmişti.

Bakınız: 

+++

arşiv:

+++


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder