1 Nisan 2017 Cumartesi

Karaciğer perhizi

Renkli olanlar tartışmalı. Bir kısım doktorun yemeyin dediğini diğerleri 
yiyebilirsiniz diyor. Örnek: Salatalık, kuru fasulye gibi

Yasaklar

• Fazla yağlı besinler,
• Katı yağlar (tereyağı, margarin, iç yağı vb),
• Fazla yağlı et, sakatat,
• Yağlı süt, yağlı yoğurt ve yağlı peynirler,
• Şarküteri ürünleri (salam, sucuk, sosis vb.)
• Kızartma ve kavurmalar,
• Çikolata, krema, kaymak,
• Ezme, pasta, börek, çörek, kek vb.,
• Püskevit, çikolata
• Baharatlı yemekler,
• Alkollü içecekler, hazır meşrubatlar, gazlı içecekler, soda,
• Boza, kahve, neskafe, kakao,
• Kuruyemişler (ceviz, fındık, bakla, çekirdek vb.), kurutulmuş meyveler,
Mısır, tarhana, bulgur,
• Kurubaklagiller (kuru fasulye, mercimek, kuru bakla, barbunya fasulyesi),
• Çiğ sebzeler (domates, salatalık, turp, soğan, sarımsak, marul)
• Gaz yapıcı sebzeler (lahana, turp, kereviz, karnabahar, pırasa)
• Turşu, salamura, konserve vb.,
• Zeytin, yumurta,
• İçeriği bilinmeyen hazır gıdalar, et suyu tabletleri, kabartma tozu.
• A vitamini içeren meyvalar : kavun
• Domates salçası, turşu, çikolata
• Ayçiçeği, fındık, fıstık, ceviz, susam
• Yumurta, mercimek, acı biber, karabiber, tuz


YENİLECEKLER

Salatalık
Kuru üzüm, yaş üzüm, incir, ayva
Hindiba
Kereviz yaprağı
Enginar ve yaprakları
Arnavut biberi, tatlı kırmızı biber
Ispanak
Bezelye
Kabak çekirdeği
Kabak tatlısı
Pancar
Limon
Havuç, marul, yeşil salata

Nişasta peltesi

Soğan, sarımsak, lahana, brokoli, brüksel lahanası

Çiğ olarak yenilecek meyveler : kabuksuz elma, şeftali ve muz.
Kivi, çilek, yaban mersini, kızılcık, avokado
Portakal, greyfurt, erik, armut, ahududu, kayısı
Diğer meyveleri komposto yaparak tüketiniz.

Ekmek tuzsuz, tam buğday ekmeği, kepek ekmeği(1 dilim)
Yulaf gevreği (süt veya yoğurtla karıştırılabilir)
Süt yağsız – az yağlı
Yoğurt yağsız – az yağlı
Zeytinyağı ve diğer sıvı yağlar

Tavuk, hindi, balık

Yeşil çay
Peynir tuzsuz
Zeytin tuzsuz

Pilav ( 2 çorba kaşığı)

Ekinezya
Kekik
Zencefil, Zerdeçal
Deve dikeni
Kara hindiba

Öneriler

Havuç suyu 15 gün boyunca öğle yemeğinden önce bir bardak taze sıkılmış
Veya: Öğle yemeğinden yarım saat önce çilek lapası (hormonsuz)

Enginar az suda haşlanmış tuzsuz, az yağlı. Haftada 2-3 gün – Günde 1 porsiyon. Suyunu da iç

Greyfurt suyu 1 çay bardağı yemeklerden önce

LAVANTA KÜRÜ
1 tatlı kaşığı lavanta bitkisini kaynamakta olan bir su bardağı klorsuz suya atınız ve kısık ateşte 7-8 dakika demleyiniz. Demleme işlemi tamamlandıktan sonra sıcakken süzünüz. Onbeş gün boyunca hergün akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı dolusu içiniz. İçildikten sonra hiçbir şey tüketmeyiniz. her defasında taze olarak hazırlanması şarttır.

Bu formülü onbeş gün uyguladıktan sonra bir ay ara verip tekrar on beş gün uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder