Renkli olanlar tartışmalı. Bir kısım doktorun yemeyin dediğini diğerleri
yiyebilirsiniz diyor. Örnek: Salatalık, kuru fasulye gibi
Yasaklar
• Fazla yağlı besinler,
• Katı yağlar (tereyağı,
margarin, iç yağı vb),
• Fazla yağlı et, sakatat,
• Yağlı süt, yağlı yoğurt ve
yağlı peynirler,
• Şarküteri ürünleri (salam,
sucuk, sosis vb.)
• Kızartma ve kavurmalar,
• Çikolata, krema, kaymak,
• Ezme, pasta, börek, çörek, kek
vb.,
• Püskevit, çikolata
• Baharatlı yemekler,
• Alkollü içecekler, hazır
meşrubatlar, gazlı içecekler, soda,
• Boza, kahve, neskafe, kakao,
• Kuruyemişler (ceviz,
fındık, bakla, çekirdek vb.), kurutulmuş meyveler,
• Mısır,
tarhana, bulgur,
• Kurubaklagiller (kuru
fasulye, mercimek, kuru bakla, barbunya fasulyesi),
• Çiğ sebzeler (domates, salatalık,
turp, soğan, sarımsak, marul)
• Gaz yapıcı sebzeler (lahana,
turp, kereviz, karnabahar, pırasa)
• Turşu, salamura, konserve vb.,
• Zeytin, yumurta,
• İçeriği bilinmeyen hazır
gıdalar, et suyu tabletleri, kabartma tozu.
• A vitamini
içeren meyvalar : kavun
•
Domates salçası, turşu, çikolata
•
Ayçiçeği, fındık, fıstık, ceviz, susam
•
Yumurta, mercimek, acı biber, karabiber, tuz
YENİLECEKLER
Salatalık
Kuru
üzüm, yaş üzüm, incir, ayva
Hindiba
Kereviz
yaprağı
Enginar ve
yaprakları
Arnavut
biberi, tatlı kırmızı biber
Ispanak
Bezelye
Kabak
çekirdeği
Kabak
tatlısı
Pancar
Limon
Havuç,
marul, yeşil salata
Nişasta
peltesi
Soğan, sarımsak,
lahana, brokoli, brüksel
lahanası
Çiğ olarak yenilecek meyveler :
kabuksuz elma, şeftali ve muz.
Kivi, çilek,
yaban mersini, kızılcık, avokado
Portakal,
greyfurt, erik, armut, ahududu, kayısı
Diğer meyveleri komposto yaparak
tüketiniz.
Ekmek tuzsuz, tam buğday ekmeği,
kepek ekmeği(1 dilim)
Yulaf gevreği (süt veya yoğurtla
karıştırılabilir)
Süt yağsız – az yağlı
Yoğurt yağsız – az yağlı
Zeytinyağı ve diğer sıvı yağlar
Tavuk, hindi, balık
Yeşil çay
Peynir tuzsuz
Zeytin tuzsuz
Pilav ( 2 çorba kaşığı)
Ekinezya
Kekik
Zencefil,
Zerdeçal
Deve dikeni
Kara hindiba
Öneriler
Havuç suyu 15
gün boyunca öğle yemeğinden önce bir bardak taze sıkılmış
Veya: Öğle
yemeğinden yarım saat önce çilek lapası (hormonsuz)
Enginar az suda
haşlanmış tuzsuz, az yağlı. Haftada 2-3 gün – Günde 1
porsiyon. Suyunu da iç
Greyfurt suyu 1
çay bardağı yemeklerden önce
LAVANTA
KÜRÜ
1
tatlı kaşığı lavanta bitkisini
kaynamakta olan bir su bardağı klorsuz suya atınız ve kısık
ateşte 7-8 dakika
demleyiniz. Demleme işlemi tamamlandıktan sonra sıcakken süzünüz.
Onbeş
gün boyunca
hergün akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı
dolusu içiniz. İçildikten sonra hiçbir şey tüketmeyiniz. her
defasında taze olarak hazırlanması şarttır.
Bu
formülü onbeş
gün uyguladıktan
sonra bir ay ara verip tekrar on beş gün uygulayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder