13 Mart 2015 Cuma

Yaşar Okuyan, sosyalist kardeşine VATAN rozeti taktı

Arif Ekim (solda) Yaşar okuyan (sağda)

Milliyetçi ağabey ile sosyalist kardeş VATAN'da buluştu.

2 dakikalık video kaydı:

http://www.dailymotion.com/video/x2irfv4_milliyetci-agabey-sosyalist-kardesine-vatan-partisi-rozeti-takti_news#from=embediframe

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/milliyetci-agabey-sosyalist-kardesine-vatan-partisi-rozeti-takti-h52029.html

Vatan Partisi Yalova İl Örgütü'nün 4 Mart günü düzenlediği törene katılan Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan ile İl Başkanı İsmail Bilgin, 185 yeni üyeye rozetlerini taktılar.

Yaşar Okuyan'ın kardeşi Arif Okuyan, 12 Mart darbesi öncesinde ailesini faşist bulduğu için soyadını  mahkeme kararı ile değiştirerek Ekim soyadını almıştı. Arif Ekim, TKP ve TSİP gibi partilerde siyaset yapmıştı. İki kardeş uzun yıllar küs kalmış, Yaşar Okuyan 12 Mart darbesi ile Mamak'ta tutuklu kalıp tahliye olduktan sonra barışmışlardı. Şimdi de Atatürk milliyetçiliğinde birleştiler.

Yaşar Okuyan, ilk rozeti kardeşi Arif Ekim'e taktı.

İl Başkanı İsmail Bilgin de, kendisi gibi 45 yıllık siyasetçi bir dostuna, MHP'li inşaat mühendisi Sinan Gürçay'a rozetini taktı.

Yıllar boyu biri "sol", diğeri "sağ" cenahta ama hep vatan için mücadele etmişlerdi.  Gürçay: "Her zaman Anayasa'nın ilk 3 maddesini savundum. Vatan Partisi'ne Anayasa'yı ve vatanın bölünmezliğini koruduğu için katıldım" dedi.

Bir zamanların Dev-Gençlisi Genel Cerrah Dr. Namık Kemal Coşkun;  kendisini "sağ görüşten geliyorum" diye tanıtan Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Erol Ateş ve kendisini "sosyalist" olarak tanımlayan Kimya Y. Müh. Muzaffer Yücel de yeni üyeler arasındaydı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder