3 Ocak 2015 Cumartesi

Yargıda Cumhuriyet çağı

HSYK yeni yıl müjdesini verdi:
Ergenekon Savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç görevden uzaklaştırıldı. 

Hüsnü Çalmuk hakkında soruşturma kararı verildi. Çalmuk, son HSYK seçimlerinde en düşük oyu almıştı.


Aydınlık, 31 Aralık 2014

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, daha duruşmalar başlamadan önce televizyon ekranlarına çıkarak, "Operasyonun merkezinde İşçi Partisi, Aydınlık ve Ulusal Kanal var" demişti.
(ATV Ana Haber, 23 Temmuz 2008)

Şimdi kendileri "Fethullah Gülen Suç Örgütü" hakkındaki soruşturmanın merkezinde bulunuyorlar. 

HSYK 2. Dairesi Başkanı Mehmet Yılmaz, Ergenekon kumpasında görev yapan savcılar hakkındaki bu kararın "Soruşturmaları kanunlara uygun ve tarafsız yürütmedikleri kanısına varıldığı için" verildiğini söyledi.

***********

Doğu Perinçek anlatıyor:

Zekeriya Öz ve ekibiyle ilk kez Emniyet'te karşılaştık. Kanunsuzluklarını yüzlerine söyledim. Arkasından Savcılık ifademi aldılar. Orada da onlara son uyarılarımı yaptım. "Altına gireceğiniz sorumluluk çok ağır" dedim. İfademin son bölümü şöyle:

"Bu soruşturmanın Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef aldığı apaçık görülmektedir. Bütün iddialar getirilip getirilip orduya bağlanmaktadır ve orduyu suçlu gösteren bir psikolojik savaş malzemesine dönüştürülmektedir. Bunlar ülkemize çok zarar verecek, çok tehlikeli uygulamalardır. Zaten operasyonun, ABD tarafından desteklenmesi, PKK ve DTP tarafından alkışlanması da herkes için uyarıcıdır."

"Ben dört kuşakla hapis yatmış bir insanım, dava adamıyım, 68, 78, 88 ve 98 kuşağı ile fikirlerimden dolayı hapis yattım. Böyle şeylerden korkmam. İsviçre, Fransa ve Almanya’da boyun eğmedim. Burada benim şahsi meselem yoktur, bizleri tutuklamanız sonuç itibariyle Türkiye’yi ve TSK’yı hedef alan planlara hizmet edecektir."

"Aksi halde altına gireceğiniz sorumluluğun çok ağır olacağı uyarısını da bir meslektaşınız olarak burada kayda geçiriyorum." 

(Savcılık sorgusunun tamamı için bkz. Doğu Perinçek, Gladyo ve Ergenekon, Geliştirilmiş 13. Basım, Kaynak Yayınları, İstanbul, Mayıs 2009, s. 238 vd.)

***********

HSYK ve Yargıtay seçim sonuçları, Cumhuriyetin ayağa kalkışının ilk ışıklarıdır. Karanlık dağılıyor. Karanlık ittifak da dağılıyor.

Hesap verecek olan sadece Cemaat değildir. Onların suç ortakları da Cumhuriyet'e karşı işledikleri suçların hesabını vereceklerdir. Kamu malını yağmalayanların sığınacakları bir kuytu kalmayacaktır. Soruşturmanın AKP'ye dayanması kaçınılmazdır. 
***********
Yargıtay'da Cemaate karşı Cumhuriyetin zaferi
HSYK seçimi: AKP'nin zafer kazanmış havaları çaresizlikten
F Çetesi bozguna uğradı, CHP ve MHP ağladı
***********


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder