4 Haziran 2014 Çarşamba

PKK zabıtası anaları saçlarından sürükledi


PKK'nın bölgede kurduğu korku imparatorluğu ilk darbeyi aldı.
Yurt çapında AKP Hükümeti'ne karşı nasıl mücadele ediliyorsa, AKP'nin müttefiki PKK ile de mücadele edilebileceğini analar hem de Diyarbakır'da eylemli olarak gösterdiler.



Çocuklarını PKK'nın kaçırdığı aileler Diyarbakır Belediyesi önünde "Çocuklarımızı istiyoruz" eylemine 15 gündür devam ediyorlar.

Birkaç ananın başlattığı eyleme katılanlar giderek arttı. Çeşitli illerden Diyarbakır'a gelen aile sayısı şu anda 76.

Ancak bunlardan şimdilik 47 aile eyleme katılıyor. Eylemi esas olarak analar yapıyor.

PKK militanlarından oluşturulmuş olan Diyarbakır Belediye Zabıtası, BDP'li Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın emri ile, 1 Haziran günü anaları Belediyenin önünden kovaladı. Analar yerlerde sürüklendi. Bedriye Eşiyok, zabıtaların kendisini saçlarından sürüklediğini ve tartakladığını söyledi. Analarla birlikte eyleme katılan babalar ve kardeşler de itilip kakıldı.

Analar uzaklaştırıldıktan sonra Belediye önüne güvenlik şeridi çekildi. Analar eylemlerine karşı kaldırımdaki ağaçların altında devam ettiler.
2 Haziran'da PKK zabıtası yine müdahale etti. Anaları karşı kaldırımdan da atmak için zor kullanmaya kalkışan zabıtayı polis önledi.

Aileler adına konuşan ve kardeşinin dağda olduğunu söyleyen Erhan Eren şöyle konuştu:
"Biz kimse dağa çıksın istemiyoruz diye Belediye önünden kovulduk. Dünün mazlumu ne oldu da bugünün zalimi oldu. Bu anaların başkaldırışıyla barışın geleceğini biliyoruz. Devlet, BDP ve PKK'ya sesleniyoruz. Biz bu savaşın bir tarafı değiliz. Arkadaşlardan biri "satılmışlar" diye alçakça bir ifade kullandı. Bunların bir çoğunu bu koltuğa bu insanlar getirdi. Bundan sonra daha sert bir tavır görecekler. Çünkü anneler isyan etti, baş kaldırdı, mücadele başladı. Bunu hiç kimse durduramayacak."

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, ailelerin "çocuğumuz kaçırıldı" demediğini, "çocuklarımız kendi isteğiyle gitmiş, ikna edilmişler" dediğini, PKK'nın hiç kimseyi zorla dağa götürmediğini söyledi ve bazı ailelerin MİT'ten para alarak bu eylemi yaptıklarını iddia etti. Bazı çocukların uyuşturucu şebekeleri tarafından kaçırıldığını da ilave etti. PKK'nın büyük çapta uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını sağır sultan duydu halbuki.

Aileler, Demirtaş'ın bu açıklamasını protesto ettiler.

***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder