4 Haziran 2014 Çarşamba

AKP jandarması nineleri tekmeledi, yerlerde sürükledi

Rize İkizdere Şimşirli Köyü’nde yapılan hidrolelektrik santral (HES) inşaatında dinamit patlatılması ve ağaçların kesilmesine tepki için 31 Mayıs günü şantiye önünde oturma eylemi yapan köylülere AKP Jandarması copla, tekmeyle, yumrukla saldırdı.

Yetmişlik nineye vurmak için 3 jandarma birlikte girişti. Yaşı 50 ile 70 arasında değişen nineler yerlerde sürüklendi.


1 dakika 47 saniyelik video kaydını ibretle izleyelim:



Jandarma “Dağılın” dedi, sonra kadınları kalkanlarla ittirdi. Kadınlar dağılmayınca saldırdı.


Havva Bir (50):
“Orada otururken geldiler. Komutan “Saldırın” dedi ve bize saldırdılar. Sert müdahale ettiler. “Yapmayın” dedik dinlemediler. Kalkanları ile topladılar, bizi dereye dökecek şekilde copladılar. Birçok kadını yaraladılar. Bizim tek amacımız suyumuzu, köyümüzü korumak. Bundan sonra ne jandarmaya güvenirim ne polise. O Tayyip Erdoğan kendi bacılarını dövdürdü.”


Eski Muhtar Ali İhsan Uzun (50) yumruklandı, tekmelendi, coplandı. “Artık öldü bırak” dediler bıraktılar. Gözleri jandarma yumruklarıyla morardı. “Bu su enerjiye yönelik bir su değil. Dışarıya satılacak bir su. Bunu vermek istemiyoruz.” diyor Muhtar.

Evet, asıl amaç enerji değil. Geleceğin su savaşlarında kullanılmak için vatandaşın su kaynaklarına özel şirketler el koyuyor. Yeraltında, yer üstünde ne kadar içilebilecek su kaynağı varsa, çevreyi yok etme bahasına.

Jandarmanın Ordudan ayrılarak Bakanlığa bağlı kır polisi haline getirilmesi, köylünün bastırılması için Tayyip Erdoğan’a daha rahat hareket olanağı verecektir.

PKK Zabıtası anaları saçlarından sürüklüyor, AKP Jandarması nineleri copluyor. AKP-PKK diktası sonları olan uçuruma böyle koşuyor.

*********


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder