24 Mart 2015 Salı

Ha Şeyh Sait, ha Öcalan: Rıza Zelyut yazdı

Bir süredir Ulusal Kanal internet sitesinde yazmakta olan Rıza Zelyut Aydınlık'ta da yazmaya başlıyor.

Konu ile ilgili söyleşi, 8 dakikalık video kaydı:


CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, PKK'nın yasal partisi olan HDP'nin Meclis'e girmesinden mutlu olacaklarını söylemiş, PKK ve kuyruğundaki sahte solcuların özgürlük ve eşitlik taraftarı olduğunu ilan etmişti.
Rıza Zelyut'un bugünkü Aydınlık'taki şu satırları Gürsel Tekin'in iddialarını yerle bir etmektedir:
"Bugün Güneydoğu'da ne kadar gerici odak varsa HDP'liler onlarla tam bir ortaklık halinde çalışıyor. Yani Öcalan'ın yüzündeki maskeyi indirin, altından Şeyh Sait çıkar."

*********

Gericilik, bölücülük ve emperyalizm birbirlerine kopmaz bağlarla bağlıdır. Bir ülkede dinci ve etnik kökenli partilerin Meclis'e girmesi, hatta din ve ırk temelinde siyaset yapılması, o ülkede demokrasinin olduğunu değil, tam tersine, demokrasinin boğazlanmakta olduğunu gösterir.

Bu bakımdan, HDP'nin Meclis'e girmesi Gürsel Tekin'in iddia ettiği gibi "çoğulcu demokrasi"yi getirmez, tam tersine demokrasinin dibine dinamit koyar.

CHP yöneticilerinin, liboşların ve sahte solcuların iddia ettiklerinin tersine PKK - HDP solcu, ilerici, demokrat değil, tam tersine gericidir. Emperyalizmin ülkemizdeki bir numaralı işbirlikçisidir.

*********

Rıza Zelyut, PKK - HDP'nin gericiliğinin fotoğrafını şöyle çekiyor:

"Öcalan neden Cumhuriyete, ulus devlete saldırıyor?

Çünkü bu Cumhuriyet, dinci bir diktatörlük olan Osmanlı padişahlık sistemini yıktı. O Osmanli sistemi, Kürt derebeyleri ile işbirliği yaparak 500 sene boyunca bölgedeki Kürt koylülerini ve göçebeleri sömürdü.

Cumhuriyet geldi, o derebeylerinin saltanatına son vererek köleleştirilmiş Kürtleri eşit yurttaş yaptı. Suçu bu yüzden büyük.

Yüz yıldır Cumhuriyetle savaşan Kürtçü kadro aynı zihniyette.

Şeyh Sait 1925 yılında "Kürdistan Krallığı" kurmak hayali ile ayaklanırken, halkı "Mustafa Kemal İslam düşmanıdır" diye kandırmıştı.

1930'da Ağrı isyanını çıkaran Bedirhan, beslendiği Paris'ten, Atatürk'ü İslamı yıkmakla suçlamaktaydı.

Öcalan 2013 yılında Nevruz mesajında Türkleri ve Kürtleri İslam bayrağı altında birleşmeye çağırdı. Diyarbakır'da İslam Kongresi toplanmasını emretti.

İşte bu emre uygun olarak bugün Güneydoğu'da ne kadar gerici odak varsa HDP'liler onlarla tam bir ortaklık halinde çalışıyor. Şeyh Sait'in heykelleri dikiliyor, Said-i Nursi' adına sempozyumlar düzenliyorlar.
  
Bunların arkasında kapı gibi AKP var. Yeni CHP yönetimi var.
Düşüncelerimiz, duygularımız, hayat tarzımız, demokrasimiz topyekun bir saldırı altında. Devrimci geçinenler bile bu gerici ittifaka mermi taşımakta.

Geriye ne kalıyor peki?
Aydınlık ve Vatan Partisi.
Bu yüzden bu cephedeyim ya..."



*********
arşiv:

PKK özgürlük ve eşitlik savaşçısı 24 Mart 2015
HDP'yi parlatma kampanyası hakkında Perinçek'in açıklaması
Apo'yu incitme Kürt seçmeni küstürme 16 Mart 2015
CHP - HDP seçim ittifakı için yollar döşeniyor
*********


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder