17 Şubat 2024 Cumartesi

Saldıray Berk: FETÖ'cü Adliye üzerinde F-16 uçuran komutan

"BÜTÜN DÜNYA NEREDE DURDUĞUMU BİLSİN DİYE
                       PARTİMİZE KAYDOLDUM"
+++

Doğu Perinçek anlatıyor:

Video kaydı

Fethullahçı Çete'ye posta koyan, ifade vermeye gitmeyip Erzurum Adliyesi üzerinde F-16 uçuran Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanı Org. Saldıray Berk'i sonsuzluğa uğurladık. (1948 - 2024)


F-16 uçurmakla kalmamış, ağır silah ve toplarla donatılmış 30 araçla Erzincan şehir merkezinde gövde gösterisi yapmıştı.
Video kaydı

"İfadenize başvuracağız" diye haber salan FETÖ Savcısı'na: "Ben buradayım alabiliyorsanız, yüreğiniz varsa gelin alın. Sizi kapıda Mehmetçik karşılayacak" yanıtını vermişti. 
Video kaydı

"Teslim olmayalım Halilim, kurşun saçalım" diyen halkımızın soyundandı. FETÖ Savcısı'na teslim olmadı.


+++

Vatan Partisi'nin "HDP Kapatılsın" kampanyasına ilk imza verenlerdendi.

+++

İlhan Cihaner’in Başsavcı olduğu dönemde Erzincan’da aralarında FETÖ’nün de bulunduğu bazı tarikatların yasa dışı faaliyetlerini soruşturdu. Onun Genelkurmay Başkanı olmasını engellemek isteyen ABD, bu bahaneyle FETÖ Savcısı eliyle soruşturma başlattı. Eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt gizli tanık olmaya ikna edildi. Cihaner de suçlananlar arasındaydı. 

Ayrıntılı bilgi için bakınız

Org. Berk'in Alevi köyleri ile ilgilenmesi "suç" olarak gösterildi.
İşte İddianame'deki o bölüm:


Org. Berk, mahkeme günü Erzurum Adliyesi'nin üzerinde 2 adet F-16 uçurdu.  Bu dava "Erzincan Ergenekonu" olarak biliniyor.

Böylece Org. Berk'in önü kesildi. Eğer Genelkurmay Başkanı olsa idi, FETÖ Ergenekon ve Balyoz tertiplerini başaramazdı. Çünkü o, askerlerini teslim etmezdi.


Video kaydı

+++

Doğu Perinçek:
"Saldıray Berk Genelkurmay Başkanı olsaydı Hükûmet'e 'ABD operasyonuna alet olamayız, siz de olamazsınız, ordudan da başka yerden de hiç kimseyi alamazsınız' derdi. Ergenekon ve Balyoz tertipleri başarıya ulaşamazdı. Darbeci demelerinden korkarsan o zaman vatanı savunamazsın. Atatürk Padişah'ın idam kararını göze alıyor. Kendisine Atatürkçü diyenler neden bunları göze alamıyor? İlker Başbuğ ve diğer komutanlarımızın da büyük sorumluluğu var."
Video kaydı
Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek (): "Atatürk gibi bir adam Saldıray Berk gibi bir adam FETÖ tertibini durdururdu"

+++
Babası Yüzbaşı Ahmet Berk bir kazada şehit olduğunda Saldıray 9 yaşındaydı. Kardeşlerinin adları: Atılay, Batıray, Koray. 

ULUSAL KANAL Genel Müdür Yardımcısı anlattı:


+++

Selçuk Bayraktar şöyle anlatıyor:

"İHA ve SİHA'lar konusunda kimseyi ikna edemedim. Son  çare Saldıray Berk Paşa'ya çıktım."

“Teknolojide sıçrama yapmamız şarttı. Ama bürokrasiye ne gönderirsek, ya proje bir yıl bekliyor, ya da bütçe yok diye geri çevriliyordu. Moralimiz bozuktu, bir çok alanı denedik olmadı. En son çare Saldıray Berk Paşaya çıktım, 'Bürokrasiden habersiz yapalım.' dedim. 4 ay… Devletten finansman ve destek almadan, Diyarbakır Askeri Havaalanı hangarında, kişisel imkanlarla çalıştık. Devletten tek kuruş almadık, gizli tuttuk. Daha sonra Paşa'nın himayesinde Gabar, Kato ve Cudi dağlarında testler yaptık, görüntüler aldık. Hatta belgesel çektik dersek yeridir. Bu görüntüler hala mevcut. O gün Paşa bize inandı, biz de başardık. Testler tamamlanınca bürokrasiye haber verdik." 
🇹🇷 Ülkemizin ilk milli ve özgün İHA sistemi olan Bayraktar Mini İHA'larımıza kullanıma sunulduğu dönemde sahip çıkan, deneme sürecinde terör bölgesinde birlikte testler yaptığımız, ömrünü vatanımızın bekası için vakfeden mert komutanımız Orgeneral Saldıray Berk'in vefatını derin bir teessürle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Kıymetli ailesinin, TSK'nın ve Milletimizin başı sağ olsun.


+++

2015 yılında Vatan Partisi'ne üye oldu.
Genel Başkan Danışmanlığı görevini yüklendi.


+++

Kaçak FETÖ kodamanı bakın ne diyor:
Bunca yıldır siyaseti izlerim;hala 'siyaseten' izah edemediğim şeylerden biri de budur. TSK'nın komuta kademesinden generaller, binde sıfır bilmem kaçlık oy alan 'in partisinde ne arar? Siyasi ikbal aramadıkları kesin de, emekli olur olmaz koşturmaları ilginç.
57 B
Görüntülenme

+++

NATO'da görev yapmayan Komutan:


+++
Harp Okulu mezuniyet töreninde konuşması.
Video kaydı

+++

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı anlatıyor: 
Org. Berk ile son görüşmemiz:

Video kaydı

Parti yöneticileri ile son görüşmesi:
"Vatan Partisi kırmızı çizgim

+++

E. Org. Saldıray Berk Komutanımızın dedesi Serdari'nin mal varlığını, Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Parti ve Sanat kitabında yazmıştı. "ineği davarı iki tavuk olanlar," "hasırdan serili çulu olanlar," "ipek yüklü kervanı olmayanlar," Yunus'un deyişiyle yalıncak olanlar, işte her türlü zulme karşı E. Org. Saldıray Berk gibi kahraman olabiliyor. Serdari'lerin neslindeniz.


+++



+++
arşiv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder