3 Şubat 2024 Cumartesi

ABD sopası ile gelen haysiyet acısı ve utanç

Doğu Perinçek 30 Ocak 2024 akşamı ULUSAL KANAL'daki ÇIKIŞ YOLU programında 3 dakika içinde bilinçli olarak 8 kez "Türkiye için haysiyet acısı" ve 3 kez "Türkiye'yi yönetenler için utanç" dedi. Bu sözlerin arada kaynamaması, bilincimize çakılması amacıyla.

Haysiyet: Onur, saygınlık, özsaygı. Demek ki, Türkiye'nin onurunu, saygınlığını kaybetmesi gibi acı bir durum var.


"Türkiye büyük bir acıyı bilincine çıkartmadan ve dillendirmeden yaşadı. O acı nedir? Bir haysiyet acısıdır. Metina bir haysiyet acısıdır Türkiye için. Yalnızca 9 askerimizin şehit olması acısı değil. Ondan önce de askerlerimiz şehit oldu. Ama bu sefer Metina'da bir haysiyet acısı var. 


Eğer Türk Devleti'nin merkezindeki insanları dinlersek, onların duygularını anlarsak, anlamaya çalışırsak, Türkiye bir haysiyet acısı yaşıyor. Metina'daki olay  bir haysiyet acısıdır. Bunu zaman içinde anlayacağız. Orada Türkiye tarihinde olmadığı şekilde bir kuvvete karşı eğilmiş durumdadır.

Bu bir haysiyet acısıdır ve şu yaşadığımız olaylar da  bunun sonucudur. Türkiye'ye bir sopa gösterilmiştir ve son alınan kararlar - yeni alınmadı ama - o gösterilen sopa o kararların hızla ve radikal bir şekilde uygulanmasını getirdi. Bu bir haysiyet acısıdır. Ve Türkiye'yi yönetenler açısından bir utançtır. Metina, bugün Türkiye'yi yönetenler için bir utançtır. Onu açık söyleyeyim.

TSK'ya karşı orada yapılan operasyon, ABD tarafından Türkiye'ye karşı orada gösterilen sopa Türkiye için bir haysiyet acısıdır ve Türkiye'yi yönetenler için bir utançtır.

(Perinçek, Erdoğan'ın İsveç kararından söz ediyor. Sopa ile uygulanan karar bu. SİHA ile başlayıp Metina ile noktalanan sopa süreci zaman dizini aşağıda verildi.)


Bu, Metina düzleminde çözülecek bir olay değil. Oraya üç tüfek daha koysaydık iki helikopter koysaydık - olay bu değil. Türkiye yönetimi öyle büyük bir yanlış içinde ki, kendisine yönelen tehdidi cesur bir şekilde saptayamıyor. Yani: Tehdit bana Amerika ve İsrail'den geliyor. İşin gerçeği bu. PKK, DEAŞ ve Yunanistan'ın arkasında ABD var. İsrail ABD ve Yunanistan Akdeniz'de Türkiye'ye karşı tatbikatlar yapıyor. Bunları Türkiye'nin savunma stratejisinde göremiyoruz. Belki Genelkurmay'ın eğitimlerinde gizli saklı gerçekler söyleniyor olabilir ama bunu milletin bilincinde - Türkiye'nin düşmanı kim - millet bunu bilecek. 

'ABD dostumuz'. Peki, kime karşı seferber oluyorsunuz? Kime karşı silahlar alıyorsunuz? Millet düşmanını bilmiyorsa siz hangi millete dayanarak mücadele edeceksiniz? Türk Milleti'ni aydınlatmıyorsunuz ey bu millleti yönetenler, millete düşmanını göstermiyorsunuz Hükûmet olarak.

Türkiye yönetimi NATO'ya evet diyerek, sabah akşam ABD ve NATO'dan 'dostlar' diye bahsederek devamlı bu milletin bilincini bombardıman ediyor, bilincini karartıyor, bulandırıyor, sis bombaları atıyor. Bu çok tehlikeli bir olay."

Video kaydı: (53 - 56 dakikalar arası): 

Videonun
39 - 47:00 dakikaları arası: ABD Dışişleri Müsteşarı Victoria Nuland'ın F-16, F-35 ve S-400 açıklamalarının anlamı. Türkiye'de bu konulardaki tartışmanın anlamsızlığı
47:00 Nuland: Türkiye'yi teslim aldık
49:00 Erdoğan Atlantik tarafına geçti
51:00 F-16'ları kime karşı kullanacağz
1:00:00 - 1:06:00 arası: AKP'nin zigzaklı tarihi

+++

Sopa böyle gösterildi:

8 Ekim 2023: ABD F-16'sı SİHA'mızı düşürdü
23 Ekim 2023: Erdoğan İsveç protokolünü imzaladı
                        TBMM Dışişleri Komisyonu'na gönderdi
22 Aralık 2023: Hakurk'ta 6 şehit
23 Aralık 2023: Metina'da 6 şehit
26 Aralık 2023: TBMM Komisyonu protokolü onayladı
12 Ocak 2024: Metina'da 9 şehit
24 Ocak 2024: TBMM protokolü onayladı
26 Ocak 2024: Erdoğan TBMM onayını imzaladı

Niçin Türkiye için bir haysiyet  acısı olduğu, ve niçin Türkiye'yi yönetenler için utanç olduğu bu sopa yiyerek İsveç'i onaylama sürecinden açıkça anlaşılmaktadır.

+++

"Türkiye tarihinde olmadığı şekilde bir kuvvete karşı eğilme" konusu  ise şöyledir:

ABD şimdiye kadar PKK - PYD - YPG - SDG ve DAEŞ (IŞİD) örgütlerini silahlandırıp eğitip kullanarak Türkiye'nin üzerine sürüyordu, sözde Kürdistan - özde Müslüman İsrail - kurmak üzere ülkemizi parçalamak amacıyla.

Şimdi yeni bir durum meydana geldi. ABD, kendi kuvvetleri ile Türkiye'ye karşı savaşa katıldı. 

+++

8 Ekim 2023 günü İncirlik'ten kalkan ABD F-16 jeti, Suriye'deki PKK mevzilerini hedef alan SİHA'mızı füze atarak düşürdü.

Milli Savunma Bakanlığımız "Bizim SİHA değil" dedi

ABD, "Türk SİHA'sını vurduk" diye açıklama yaptı. Bakanlığımıza "neden yalan söylüyorsun" demiş oldu.

Bakınız:
ABD jeti SİHA'mızı düşürdü, hükûmet tehdide boyun eğdi 



+++

Bunu da Doğu Perinçek açıkladı:
"...özel kuvvet komutanlarıyla, subaylarıyla Metina baskınında Amerikan askerleri de vardı."
Bakınız:
Metina Türkiye için haysiyet acısıdır  

+++

14 Ocak 2024
Doğu Perinçek

"Son PKK saldırıları eski saldırıların bir devamı değildir.

Yeni bir durum var. Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK terörüne karşı bundan sonra hava sahasının ABD tarafından kapatılmış olduğu koşullarda mücadele edecektir. 

İHA ve SİHA'larımız, teröre karşı mücadelede ABD'nin F-16'larından ve füzelerinden gelen tehditlerle karşı karşıyadır.

Geldiğimiz noktada ABD'nin kendi kuvvetlerini de cepheye sürmekte olduğu görülüyor


"Teröre karşı mücadele, Mehmetçiğe havale edilmiştir.

Hükümet, Anayasa Mahkemesi ve Meclis; ABD ve İsrail tehdidine karşı dik duramadıkları için teröre karşı mücadelenin gereklerini yapmıyor. Devlet ve hükümet, teröre karşı mücadelede zaaf içindedir. Öncelikle bu zaaf ortadan kaldırılmalıdır." 

ABD güdümlü teröre karşı devletin bütün olanaklarını ve milleti seferber edecek bir 'milli hükümet' kurulmalı. 

Hükümet, ABD'ye ve NATO Genel Sekreterliği'ne nota vererek, bundan sonra Türk askerine sıkılacak ilk kurşundan kendilerini sorumlu tutacağımızı bildirmeli. 

Suriye ve Irak'ın kuzeyinde bölücü ve sahte İslamcı terör örgütlerini temizlemek amacıyla Suriye, Irak, İran ve Rusya ile derhal silahlı işbirliğine gidilmeli. 

PKK güdümlü DEM Partisi derhal kapatılmalı. 

Devlet ve vatan bütünlüğüne karşı suç işleyen milletvekillerinin dokunulmazlıkları derhal kaldırılmalı. 

Meclis, İsveç'in NATO'ya alınması önerisini derhal reddetmelidir. 

ABD ve NATO üsleri derhal Türk Silahlı Kuvvetlerinin denetimine alınmalı."


+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder