19 Aralık 2023 Salı

İşçi sınıfı kararını verdi: ABD üslerini kapatalım

TÜRK-İŞ Genel Kongresi 30 Kasım - 02 Aralık 2023 günlerinde Ankara'da yapıldı. 

Tez-Koop-İş Genel  Başkanı Haydar Özdemiroğlu imzası ile verilen "ABD üsleri kapatılsın" önergesi oy birliği ile kabul edildi. Alınan karar şöyle:

"TÜRK-İŞ Genel Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan, İsrail'in devlet terörüne askeri ve lojistik destek sağladığı bilinen ABD ve NATO üslerinin İsrail'in devlet terörü sona erene kadar kapatılması çağrısı yapmaktadır.”

Aydınlık gazetesi çok iyimser bir başlık atmış. Kararda "el konulsun" denilmiyor. "İsrail terörü sona erene kadar kapatılsın" deniliyor. Bu iki ifade çok farklı.

"İsrail'in devlet terörü sona erene kadar" denilmesi kararın zayıf noktası. 

Terör yalnızca iki aydır Gazze'de değil, 14 Mayıs 1948'de İsrail devletinin kurulmasından bu yana tüm Filistin'de devam ediyor.


Tez Koop İş Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu:

"- Emperyalist emellerle hareket eden ABD geçmiş yıllarda köy enstitülerinin kapatılmasından Sümerbank’ın atıl duruma düşürülmesine kadar farklı uygulamalarla Türkiye’yi bağımlı bir ülke konumuna getirmeyi hedefledi.

-Yaşamım her türlü emperyalizme karşı tam bağımsız Türkiye için mücadele ile geçti. 

-Bugün de Ortadoğu’yu bir savaş alanına çeviren ABD ve NATO’nun ülkemizdeki üslerinin kapatılması çağrısı yapmak TÜRK-İŞ’in ve bağlı sendikaların sorumluluğudur, önergenin lehte oylanması için delegelerden destek istiyorum."

diye konuştu. Önerge, oy birliğiyle kabul edildi.
Haydar Özdemiroğlu
+++

Alınan kararda şöyle deniliyor:

“TÜRK-İŞ Genel Kurulu, uluslararası topluma ve emek hareketine İsrail’in 1948 yılından bu yana izlediği işgal politikaları ile yaklaşık iki aydır devam eden ve etnik kırım niteliği kazanan saldırılarının derhal son bulması için harekete geçme çağrısı yapmaktadır. 

TÜRK-İŞ Genel Kurulu, BM'nin uluslararası garantörlüğünde iki devletli çözümün bir an önce yaşama geçirilmesi amacıyla gerekli adımların atılması gerektiğini, bu çerçevede başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin tüm dünyaca tanınması çağrısını yinelemektedir." 

"TÜRK-İŞ Genel Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan, İsrail'in devlet terörüne askeri ve lojistik destek sağladığı bilinen ABD ve NATO üslerinin İsrail'in devlet terörü sona erene kadar kapatılması çağrısı yapmaktadır.”

+++

TGB (Türkiye Gençlik Birliği) 17 Aralık'ta başlamak üzere kent meydanlarında "ABD Üsleri Kapatılsın" konulu imza masaları açmaya başladı.

📌MEYDANLARDAYIZ "İncirlik-Kürecik'e El Konsun. ABD Defolsun, İsrail Kör Olsun!" imza kampanyamız için şehir meydanlarında masalarımızı açıyoruz. İncirlik, ABD’nin bölgedeki kanlı planlarının merkezidir. Kürecik, topraklarımızda İsrail’i korumak için gözcülük yapmaktadır! Bir imza da senden⤵️
936
Görüntülenme

+++

Doğu Perinçek İncirlik açıklaması video kaydı
"TGB çok esaslı bir kampanya başlattı.
24 Aralıkta da İncirlik önünde olacaklar."

+++




📌 Türkiye'nin dört bir yanında çalışmamız sürüyor. Topraklarımızda bulunan, ABD ve NATO’nun denetiminde olan İncirlik ve Kürecik üsleri vatanımız için en büyük tehdittir. Bir imza da sizden⤵️ forms.gle/ixfDcY3ZuWveLx

+++

arşiv:

Türkiye İsrail'e gözcü olamaz. 
Kürecik kapansın Siyonizm kör olsun 


Hoşt Amerika Puşt Amerika... Üsküdar görev başında


İncirlik Türk Ordusu'nun denetimine girsin

"İncirlik ABD'ye kapatılsın" kampanyası 


+++



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder