6 Aralık 2023 Çarşamba

Emin Çölaşan Aydınlık'a tazminat ödeyecek

3 Mart 2021 günü şöyle demiştik:
"SÖZCÜ ve Emin Çölaşan, yalan ve iftiralarından dolayı yargı önünde hesap verecek, tazminat ödeyecek"

2 yıl 10 ay sonra dava sonuçlandı, Çölaşan, yalan haberin yayınlandığı 3 Mart 2021 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte 15,000 TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Tazminatın fahiş (çok fazla) olduğu iddiası ile istinaf mahkemesine giden Çölaşan'ın başvurusu reddedildi, hüküm kesinleşti.


GÖREV VAKFI bünyesinde yer alan ULUSAL KANAL, 4 ay süren bir kampanya sonunda halkımızdan 5,5 milyon TL nakit ve 15 milyon TL tutarında taşınmaz mal bağışı alarak Digitürk, tivibu ve BluTV'ye girmişti.

Bunu hazmedemeyen Çölaşan, bu paranın ULUSAL KANAL'a Tayyip Erdoğan tarafından örtülü ödenekten verildiği yalanını yazmış, SÖZCÜ de yayınlamıştı.

O zaman şöyle demiştik:


Bu yapılan gazetecilik midir? 
Hayır, Amerika'nın tetikçiliğidir.

Neden?
Çölaşan yılların sözde gazetecisidir. Bir gazeteci her duyduğunu yazmaz, önce araştırır, soruşturur.

ULUSAL KANAL'a bir telefon etseydi, onu GÖREV VAKFI'na misafir eder, halkımızın gönderdiği paraların dekontlarını tek tek kendisine gösterirdik, bağışlanan taşınmazların tapularını da...Böylece meraktan kurtulur, CIA görevlisi ağzıyla "örtülü ödenek" gibi iftiralar atmazdı.

Kampanyaya binlerce kişi katıldı. Bağışlar tek bir hesaba yatırıldı. Banka hesap cüzdanı burada. Alt ata yazıp toplamak çok kolay. Bir kaç saatini ayırsa, bu hesabı kendisi de yapabilirdi. Bir gazeteci bunu bilmez mi?

Ama maksat gazetecilik değil, tetikçilik.

+++

"Bazıları örtülü ödenekten verildiğini iddia ediyor" diyor. Biz böyle bir lafı Çölaşan dışında kimseden duymadık. Bu yalanın sahibi odur.

"Köşe yazısı" diyerek bu psikolojik savaş metnini yayınlayan SÖZCÜ Gazetesi'ne de yazıklar olsun.

+++

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi ve Çölaşan'ın FETÖ ve HDP (PKK) yandaşı yazıları için bakınız: 
"Şimdi cemaati savunma zamanı"
"Oylarımızı HDP'ye verip barajı aşmasını sağlayalım"

+++

Mahkeme kararında özetle şöyle deniliyor (hukuk dilini sadeleştirerek özetliyorum):

Çölaşan'ın  paranın ULUSAL KANAL'a örtülü ödenekten verildiği iddiası hiç bir delile, belgeye dayanmıyor. 

Suç isnadı (iftira) niteliğindeki bu haber basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Küçük düşürücü nitelikte, ağır ve rencide edici, kişilik haklarına saldırı mahiyetindedir.

+++

Kararda aynen şöyle denilmektedir:

“Davaya konu yayın bir bütün olarak değerlendirildiğinde haberin yapılmasında basın özgürlüğü sınırlarının aşıldığı, haberde geçen iddiaya yönelik dosya kapsamında herhangi bir delil ya da emare bulunmadığı ve iddianın maddi olgulara dayanmadığı, gerçeklik şartını yerine getirmeyen ifadelerin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi mümkün olmayıp, kullanılan ifadelerin kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu anlaşılmakla davanın kısmen kabulü ile; 15.000,00.-TL manevi tazminatın haberin yayınlandığı 03/03/2021 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalılardan tahsili ile davacıya verilmesine, fazlaya ilişkin istemin reddine karar vermek gerekmiş aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur.”

Ayrıntılı bilgi için bakınız:

+++

Şimdi de ULUSAL KANAL'ın 25 Aralık 2023 vadeli 2 milyon TL TÜRKSAT ödentisi için kampanya devam ediyor.

(4 Aralık 2023 vadeli 1,8 milyon TL ödendi)

Katkılarınızı aşağıdaki hesaba gönderebilirsiniz:

Hesap adı: İletişim Gönüllüleri ve Görevlileri Vakfı
TL Hesabı: Hesap Numarası: 0015 8007 304787529
IBAN: TR78 0001 5001 5800 7304 7875 29

Vakıf Bank Beyoğlu Şubesi

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder