22 Aralık 2023 Cuma

AB azarladı, Vekillerimiz özür diledi. Hiç utanmadılar

 
Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu 80. Toplantısı 19-20 Aralık 2023'de TBMM'de yapıldı.

Avrupalı Hıristiyan soyguncular azarladı, bizim sözde Müslüman veya Milliyetçi Vekiller özür diledi.

+++

AP Raportörü Nacho Amor:

"HAMAS'ın terör saldırısı yaptığını söylemek ve İsrail'in orantısız güç kullandığını söylemek neden bu kadar zor? Mağdur iki tarafta da mağdur."

Vekillerimiz "HAMAS vatanını savunuyor, asıl terör yapan İsrail" diyemediler, mahcup mahcup önlerine baktılar.

+++

Komisyonun AP Kanadı Eş Başkanı Sergey Lagodnsky:

"Biz sizi HAMAS ile görüştüğünü için eleştirmiyoruz. İsveç'in durumu da aynı. (Siz niye İsveç'e PKK'yı desteklediği için kızıyorsunuz). Parlamentonuzda (İsveç'in NATO üyeliği için) ileri yönde bir adım atılması doğru olacaktır."

deyiverdi. HAMAS ile PKK'yı bir tuttu. Türkiye'nin HAMAS'ı terör örgütü olarak görmemesi üzerinden İsveç'in PKK'yı terör örgütü olarak görmemesini meşrulaştırmaya çalıştı.

"İsveç'in PKK'yı terör örgütü olarak görmemesini kabul edeceksiniz, NATO üyeliğine onay vereceksiniz, başka çareniz yok" demek istedi.

Vekillerimiz "HAMAS işgal edilen vatanını savunuyor, PKK ise ülkemizi parçalamak isteyen terör örgütü. Siz Türkiye'nin bölünüp bir kısmında Kürdistan kurulmasını mı istiyorsunuz?" diyemediler. Sus pus oturdular.


Nacho Amor:

"Eski Başbakanınız Davutoğlu 'Komşularla sıfır sorun' diyordu. Ama şimdi Suriye ve Irak'ta askeri operasyonlar yapıyorsunuz, Dağlık Karabağ'da askeri çözümü savunan tek ülkesiniz" diye azarladı. 

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta yaptığı operasyonlarla İsrail'in Filistin'e saldırılarının bir tutulması gerektiği anlamına gelen uzun bir cümle kurdu.

Bizimkiler "Size ne yahu, biz vatanımızı savunmak için PKK'ya operasyon yapıyoruz o ülkelerde. Ermenıstan da Karabağ'ı silahla işgal etmişti. Askeri çözümden başka yol var mıydı Karabağ'ı kurtarmak için?" diyemediler.

+++

Bizim Komisyon Başkanı İsmail Karayel'in (AK Parti): "Rusya Kırım dahil işgal ettiği topraklardan çekilmeli" sözleri üzerine Lagodonsky: "Bu her yer için geçerli olmalı, Kuzey Suriye için de" diyerek Karayel'in verdiği pası gole çevirdi. Öyle ya, Rusya Kırım'da işgalci ise Türkiye de Suriye'de ve Kıbrıs'ta işgalci idi. Türk Ordusu Kuzey Suriye'den çekilmeli, orada Kürdistan kurulmalı.

Tüüü yazıklar olsun. Kendi sahamızda kendi kalemize gol atması için düşman takıma pas verdik. 

İsmail Karayel: "Türkiye Suriye'ye saldırmadı. Teröristleri takip etme hakkıyla mücadele yapıyoruz" dedi ama AB tarafı bu açıklamayı kabul etmedi.

+++

Nacho Amor:

"Gazze'deki kutsal yerlerden bahsediyorsunuz. Ayasofya'nın tarihi statüsünden de bahsedelim mi?"

diye esti gürledi.

Bizim Vekiller: "İsrail orada camileri, kiliseleri bombalıyor. Türkiye'de bırakın bombalamayı, yıkılan veya kapatılan bir kilise var mı? Ayasofya'yı bombaladık mı?" diyemediler. Pişkin pişkin oturmaya devam ettiler.

+++

Nacho Amor:

"Türkiye'nin AB üyeliği önündeki engel demokratik standartları yerine getirmemeniz. Osman Kavala'yı neden serbest bırakmıyorsunuz?" diye sordu. AB'nin isteğinin terörle mücadele yasalarımızı sözde Avrupa standartlarına getirmemiz (yani PKK ile mücadeleyi yumuşatmamız) ve hapisteki PKK - FETÖ elemanlarını serbest bırakmamız olduğu biliniyor.

+++

Sergey Lagodinsky:

"LGBT konusunda AB standartlarına uymanızı bekliyoruz"

+++

AB Heyeti'nin "Rusya'ya yaptırımlara uymuyorsunuz" suçlamalarına karşılık

AB Uyum Komisyonu Başkanı Burhan Kayatürk (AK Parti):

"Rusya ile ilişkilerde mecburiyetler var. Keşke Rusya'ya petrol ve doğal gazda bu kadar mecbur olmasaydık."

deyiverdi. Bu, AB'nin azarlarına karşı özür dilemekten başka bir şey değildi. "Rusya'nın petrolüne muhtaç olmasaydık valla billa sizin sözünüzden çıkmazdık abiler" demekti.

Tüüü... Yazıklar olsun. Bu kadar mı eziksiniz.

+++

Ve AB'ye yaranma konuşmaları:

İsmail Karayel (AK Parti):

"Rusya'nın saldırıları kabul edilemez. Rusya'ya karşı yaptırımlarla ilgili üzerimize düşeni yapıyoruz. Rusya Kırım dahil işgal ettiği topraklardan çekilmeli. "

"NATO'nun genişlemesine karşı değiliz ama NATO bir güvenlik ittifakıdır. Dolayısıyla Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine NATO üyesi olmak isteyen birinin destek vermesi Türkiye'nin ulusal güvenliğine aykırıdır."

Başta NATO'nun patronu ABD olmak üzere NATO üyesi ülkelerin çoğunluğu PKK'ya yardım etmiyor mu? Niçin yüzlerine karşı söylemiyorsunuz?

Niçin "NATO üyesi ülkeler PKK'ya yardımı kesmedikçe NATO'nun genişlemesine evet demeyeceğiz." diyemiyorsunuz?


İşte AB - Türkiye Ortak Utanç Bildirgesi:

"... Filistin ile İsrail arasında iki devletli çözüm temelinde adil ve kalıcı barışa yönelik sürecin başlatılması, her iki tarafın şiddet eylemlerini durdurması..."

"... Türkiye'nin gelecekteki AB üyeliği açısından AB ile Türkiye arasında daha derin bir işbirliği..."

"Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı..."

Utanmadan bu bildirgeyi imzaladılar.
Hani siz Filistin'i, Gazze'yi savunuyordunuz?
Rusya saldırgan ama İsrail değil, öyle mi?

+++

İlham Aliyev'in öğüdünü duymazdan gelmişlerdi.
Bakınız:
Aliyev'den Erdoğan'a öğüt: Kendini küçük düşürme 


+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder