4 Ocak 2023 Çarşamba

PKK'dan birleşin talimatı ve Moskova buluşması feryatları

 Akşener - İmamoğlu - Kılıçdaroğlu gerginliği PKK'yı son derece endişelendirdi. PKK elebaşılarından Duran Kalkan, Altılı Masa'ya "Tayyip'i tarihe gömme" amacıyla birlik çağrısı yaptı, PKK'nın çok zor durumda olduğunu, "tıkandıklarını" itiraf etti:

"En önemlisi AKP-MHP faşist diktatörlüğünün yıkılmasıdır.
Dıştaki demokratik güçlerin de desteğini alabilirlerse, yaratıcı taktiklerle faşizmi yıkma, özgürlük ve demokrasi mücadelesini yürütürlerse, kazanan olabilirler. 
Kürt Özgürlük Devrimi zafer kazanabilir.
Türkiye'yi muzaffer bir demokratik devrime taşıyabilir." 

"Çok kritik bir dönemdeyiz. 
Erdoğan da söylüyor ya, 'Daha bunlar iyi günleriniz' diye.
Her türlü şeyler gelişebilir, daha ağır saldırılar olabilir.
Bu seçim çalışmalarını böyle bir mücadele olarak ele almak lazım.
Bu siyasi, askeri durumla birleştirmek gerekli."

"Bu ayrılık, parçalılıklar önlenmeli. Küçük şeyler mesele yapılmamalı. 
Daha fazla ittifak, ilişki, birlik. Tık... Tarihe gömmek gerekiyor onu.
Tarihe gömebilmek için de ne gerekiyorsa yapmak lazım.
Her türlü mücadeleyi birlikte ortak olarak yürütmek gerekli."

"Dışarıda da, Türkiye'de demokrasi olsun diyenler bu mücadeleye destek vermeli."

"Kaygıyı, endişeyi artıracak belirsizlik durumu devam ediyor.
Durum gerçekten de ciddidir yani. Öyle hafife alınacak ya da farklı biçimde algılanacak, değerlendirilecek bir durum değil. Bu çok zorluyor yani hareketi (PKK'yı) de. Gerçekten de tıkanma derinleşiyor, ne olacak belli değildir."

"Yapmadıklarını bırakmadılar. Demokratik Bölgeler Partisi'nin (HDP'nin ikizi olan DBP) eş genel başkanlarından tut, bütün il başkanlarının tutuklamışlar. Hepsine birden saldırıyorlar. 

HDP kapatılacak, DBP tutuklanacak, öteki partiler şu bu olacak...
Demokratım diyen güçler dürüst ve namusluysalar :
1- birlik olmalılar
2- faşizmi yıkmak için mücadele etmeliler"

Video kaydı

Video kaydı: 

+++ 

Türkiye - Suriye - Rusya Savunma Bakanları ve İstihbarat Örgütleri Başkanlarının Moskova buluşması Doğu'da sevinç, Batı'da endişe ile karşılandı.

Fransız Haber Ajansı AFP'ye olayı değerlendiren Suriye uzmanı Fabrice Balanche: "Üç ülke SDG'yi (PKK-PYD) ortadan kaldırmak istiyor" diye feryat etti.

Ayrıca Paris Kürt Enstitüsü'ne verdiği demeçte "Erdoğan seçim kampanyası kapsamında Suriye'deki Kürtlere karşı zafer kazanmak istiyor", "Moskova ise ABD'nin Suriye'deki müttefiki SDG'yi ortadan kaldırarak Esad'ı güçlendirmek istiyor" dedi.

"...tandis que pour Moscou "il s'agit d'éliminer un allié des Etats-Unis en Syrie, les FDS, et de renforcer ainsi son allié Bachar al-Assad".


+++ 

PKK denetimindeki Demokratik Suriye Meclisi üç ülkenin buluşmasından derin endişe duyduklarını yazılı olarak açıkladı, "Görüşmeyi kınıyoruz" dedi.

+++ 

ABD çılgına döndü. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price:

“Söyleyebileceğim tek şey politikamız değişmedi. 

Acımasız diktatör Beşar Esad’ı eski durumuna döndürmek için ilişkilerini iyileştiren veya destek veren ülkeleri desteklemiyoruz. 

Devletleri, Suriye halkına zulüm etmeye devam eden Esad rejiminin son 12 yıldaki korkunç insan hakları sicilini ve yıllardır acı çeken Suriye halkının insani yardıma erişimi engellemeye devam etmesini dikkate alma çağrısında bulunuyoruz.” 

“Tüm müttefiklerimize ve ortaklarımıza, (Esad ile) ilişkileri normalleştirmenin zamanı olmadığını, ilişkileri ilerletmenin zamanı olmadığını ve ülkelerin, Esad rejiminin neden olduğu korkunç insan hakları siciline dikkat etmesi gerektiğini açıkça belirttik.”

+++ 

İdlib'deki sözde cihatçı özde Amerikancı HTŞ (Heyet Tahrir eş-Şam)
"Uzlaşmayacağız" başlıklı Türkçe açıklamada şöyle yazdı: "Esad ile silahlı mücadeleye devam edeceğiz, uzlaşmayacağız, Kaptagon Yasası'nı destekliyoruz, Suriye hükûmeti uyuşturucu ticaretinin merkezidir"

(Kaptagon Yasası: ABD'nin Suriye'de sözde uyuşturucu operasyonu yapmak için çıkardığı yasa

Video kaydı:

HTŞ Lideri El-Cevlani'nin (Al-Julani) "Lan Nusalih" başlıklı Arapça açıklaması: 

#Syria Al-Julani Rejects Agreement Between Turkey And Syria + Video In a short video titled “Lan Nosalih”, the leader of the Tahrir Al-Sham reacted to the rapprochement of relations between Turkey and Syria and announced his opposition!

“The meeting and talks between the officials of the Syrian and Russian governments with Turkey is a dangerous deviation in the goals of the Syrian revolution, and we reject any compromise plan And our supporters should not be sad.”

"Suriye - Rusya - Türkiye buluşması, Suriye Devrimi hedeflerinden tehlikeli bir sapmadır. (Türkiye'yi bu hedeften sapmakla suçluyor) Ve biz her türlü anlaşmayı reddediyoruz, destekçilerimiz üzülmesin."
 
Arapça video kaydı ve önemli bölümlerin İngilizce çevirisi: 

+++ 

arşiv:

AKP, Suriye konusunda da Vatan Partisi'nin çizgisine geldi 

+++ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder