12 Ocak 2023 Perşembe

"Komutanlar haddini bilsin" diyen CHP siyaseten intihar etmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMC'nin Arifiye / Sakarya'daki fabrikasında ordumuza 6 adet Yeni Nesil Fırtına Obüs teslim töreninde bir konuşma yaptı. 9 Ocak 2023

Konuşmasında obüslerin yanı sıra gerek imalat gerek proje aşamasında olan savunma silahları hakkında bilgi verdi.

Bu arada, başta BMC olmak üzere savunma sanayisi konusunda gerçeklere aykırı açıklamalar yapmış olan Kılıçdaroğlu'nu da adını vermeden eleştirdi.

Konuşma şöyle başlıyor:

"Sevgili Sakaryalılar,
Savunma Sektörümüzün Değerli Temsilcileri,
ASFAT ile BMC Şirketimizin Kıymetli Çalışanları,
Saygıdeğer Misafirler,
Sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum.  Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni münasebetiyle sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Şehitlerimiz ile Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere ahirete irtihal etmiş tüm gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum. Bizlere bu büyük gururu yaşatan herkese, tüm kurumlarımıza şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.
BMC Power tarafından bugün teslim edilecek 6 adet Yeni Nesil Fırtına Obüsü’nün ülkemize, milletimize ve ordumuza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu sayıyı önümüzdeki dönemde yeni teslimatlarla toplamda 140’a kadar çıkaracağız." 
Erdoğan'ın konuşmasının tamamı için bakınız: 

+++

Törene katılan komutanlar doğal olarak konuşmayı alkışladılar.

Vay sen misin alkışlayan. Kılıçdaroğlu yaylım ateşe başladı:
"Komutanlar haddini bilsin"

+++

Cumhuriyet, SÖZCÜ ve KARAR yaygaraya destek verdi:



+++

İşte Aydınlık farkı:


+++

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 10 Ocak 2023 akşamı ULUSAL KANAL'daki ÇIKIŞ YOLU programında konu ile ilgili açıklama yaptı:

Video kaydı
Kemal Kılıçdaroğlu bir oyuncak kuvvettir. Sen kim oluyorsun da Türk Ordusunun komutanlarına had bildirmeye kalkıyorsun? Hangi güç adına konuşuyorsun? ABD üsleri, 6. filosu mu var arkanda? Onlara güvenerek mi Türk Ordusuna had bildirmeye kalkıyorsun? Kimsin sen?
128,8 B
Görüntülenme

"Türk komutanlarına 'Haddinizi bilin"'diyebilmek için arkasında bir güç olması lazım. Amerika'nın gücüne güvenerek Türk komutanlarına 'Haddini bil' diyor. 

Ve burada bir iftira yapıyor. Türk komutanları orada bir siyasetin içine girmişler, onu alkışlıyor değiller. Türk komutanları Türkiye'nin obüs yapmasını, kendi silahını yapmasını tabii ki alkışlayacak. O da bir savaş. Orada da savaşıyor komutan. Yoksa orada bir siyasi parti liderini alkışlamıyor Türk komutanı.

+++

Kılıçdaroğlu, CHP Gurup toplantısında şöyle konuşmuştu:

"(Erdoğan) Dün beni eleştirirken kendini askerlere alkışlatır oldu. Askerlerin alkışlaması hiç umrumda değil ama devlet açısından büyük bir çürümüşlüğün göstergesidir bu. Askerin beni asla alkışlamasını istemem." 

"Etrafınıza, siyaset koridorlarında kariyer devşiren asker koyarsanız, elinizde bol yıldızlı, bol apoletli Ortadoğu üniformaları kalır. Unutmayın ki bol bol apoletli Ortadoğu askerleri savaşlardan, cephelerden kaçtılar. Kariyerist kafadan hayır gelmez. Onun için komuta kademesi haddini bilsin. Siyaset askerin işi değildir."

(CHP gurubu ayağa kalkarak çılgın gibi alkışlıyor)

"Teşekkür ederim. Tekrar söylüyorum: Siyaset askerin işi değildir. Herkes haddini bilecek. Herkes bulunduğu masanın ne olduğunu anlayacak."

"Siyaset mi yapmak istiyorlar? Çıkarsınlar o üniformayı, hizalansınlar Erdoğan'ın yanına, Perinçek'e de takılsınlar... Erdoğan artık o dünyaların adamı. Beraber olsunlar."

Video kaydı

+++

Bilal Palabıyık, Kılıçdaroğlu'nun bu yaygarasının asıl nedenini açıklıyor:

Türkiye'nin '' Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı"na koyduğu çekinceleri kaldıracağını kurultay kararı ile kabul eden bir parti yönetimi ve onun Genel başkanı Türk ordusunu ortadan kaldırmadan bu kararı uygulayamayacağını çok iyi biliyor.

+++

Ayrıca, Kılıçdaroğlu sanki bilmiyor mu ki:

Cumhurbaşkanını Ordu komutanlarının alkışlaması siyasete yandaş olmak değildir. Cumhurbaşkanı ordunun başkomutanıdır tarihin her döneminde Türk ordusunun komutanları başkomutanlarını desteklemiş emir almış alkışlamış ve "emret komutanım" deme özgürlüğünü yaşamıştır.
3.040
Görüntülenme

+++

Kılıçdaroğlu, bu sözlerden sonra şu itirafı yaptı:

"Sevgili arkadaşlarım, sevgili halkım.
Açık söylüyorum: Biz değiştik. Biz halkın partisiyiz.
Biz hangi yanlışları terk ettiysek, artık Saray tam odur.
Statükocu, anti-reformcu, anti-özgürlükçü Kenan Evren kafasına geldiler bunlar. Tamamı Kenan Evren'in hizasındalar."

Video kaydı

Tercümesi:
Eski CHP olmadıklarını, Atatürk'ü terk ederek Yeni CHP haline geldiklerini ilan ediyor. Atatürk diyemediği için de Kenan Evren diyor. CHP eskiden Kenan Evren kafasında değildi ki. Maksat oy beklediği uykudaki Atatürkçüler uyanmasın.

Melih Aşık olayı anlar gibi olmuş:
"Eski CHP bugünkü AKP miydi?" diye soruyor:
Kemal Kılıçdaroğlu : “Biz değiştik, biz halkın partisiyiz. Biz hangi yanlışları terk ettiysek Saray artık tam odur. Statükocu, anti reformcu, anti özgürlükçü Kenan Evren kafasına geldiler…” Eski CHP bu yanlışlar içinde miydi?… Eski CHP bugünkü AKP miydi? Öyle diyor Kemal Bey…
İstanbul, Türkiye tarafından
33,2 B
Görüntülenme

+++

CHP'li İlhan Kesici, Melih Aşık'ı yanıtlıyor:

CHP'li İlhan Kesici: "Biz seçildiğimizde AKP'nin ilk 5-6 yılı gibi yöneteceğiz."
71,2 B
Görüntülenme

Biz Chp’ye ve altılı masaya 2002 versiyon Akepe diye boşa mı söylüyoruz yıllardır. İşte ıspatı. Sağolun İlhan bey bu itiraf ve ifşaatınız için.
1.507
Görüntülenme


Biz Tayyip gitsin diye akpnin 2002 versiyonuna mı oy vereceksiniz dediğimiz zaman bize inanmayan çok Atatürkçü tayfa, adamlar artık kendileri söylüyorlar, buna ne kulp bulacaksınız?
69
Görüntülenme

Kılıçdaroğlu'nun "Değiştik" söylemi de böylece açıklığa kavuşmuş oluyor.
AKP'nin ilk 5-6 yılı diyor. Aslında ilk 10 yılı, yani PKK ve FETÖ ile Açılım yaptığı, ABD ne isterse baş üstüne dediği dönem gibi yöneteceğiz diyecek ama uyuyanları uyandırmak istemiyor.
+++

Niçin "CHP siyaseten intihar etmiştir" diyoruz?
Çünkü iktidar namlunun ucundadır. 
TSK'ya savaş açan bir siyaset bu yüzden Türkiye'yi yönetemez.

Türk Ordusuna savaş açmışlar ! Bu paçavralara bu başlıklara attıran 6'lı Masayı bir araya getiren , Türkiye'yi kuşatan, silah gösteren Atlantik güçleridir. CHP dün intihar etmiştir . Türkiye'yi yönetme şansları SIFIRDIR !

+++


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder