29 Ekim 2022 Cumartesi

Prof. Fincancı'yı eskiden CHP'li Prof. Serter kurtarmıştı, şimdi kim kurtaracak?

O dönem İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı ve Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Dairesi Üyesi olan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, sahte işkence raporu düzenleyerek Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok ve Muammer Aksoy'ların katillerini ve azmettiricilerini kurtarmıştı.

DGM Savcısı'na verdikleri ifadede suçlarını kabul eden ve kendilerini azmettirenlerin isimlerini açıklayacaklarını söyleyen katiller, o rapordan sonra hiç konuşmadılar.

Ayrıntılı bilgi için bakınız:
Uğur Mumcu'ların katillerini ve azmettirenleri Prof. Fincancı kurtardı 

+++

Uğur Mumcu'nun ağabeyi Av. Ceyhan Mumcu, katilleri görmeden işkence raporu düzenleyen Prof. Fincancı hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi soruşturma başlattı ve İstanbul Üniversitesi'nden görüş istedi.

İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nur Serter'in Ankara DGM'ne verdiği yanıt Fincancı'yı kurtardı.

İşte Fincancı'yı kurtaran o yazı:



NATO'ya, NATO'nun gizli örgütü Gladyo'ya yapılan bu hizmet elbette karşılıksız kalmayacaktı.

Prof. Dr. Nur Serter, 6 yıl sonra 22 Temmuz 2007 ve daha sonra 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde CHP'den İstanbul Milletvekili seçildi.

Nur Serter, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcılığı da yaparak Atatürkçü çalışmalarına başarıyla devam etti.

Prof. Fincancı da aynı şekilde ilerici, devrimci, sosyalist, laik, Atatürkçü yöndeki çalışmalarını tıpkı Prof. Serter gibi başarıyla sürdürdü.

Ne mutlu bize ki, NATO'ya, ABD'ye, AB'ye yani emperyalizme hizmeti en kutsal görev olarak gören böyle nadide Atatürkçülerimiz var.

Her ne kadar Atatürk: "Bizi mahvetmek isteyen emperyalizme karşı, bizi yutmak isteyen kapitalizme karşı heyet-i milliyece mücadeleyi öngören bir mesleği takip eden insanlarız." demiş olsa da,

Ve her ne kadar İstiklal Marşımız emperyalizm için "Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar" diyorsa da,

Kim takar Atatürk'ü, kim takar İstiklal Marşı'nı.
İşte böyle NATO'dan başka kimseyi takmayan nadide Atatürkçülerimiz var. 
Ne mutlu bize. 


+++

Prof. Fincancı, sahte işkence raporu düzenleme suçundan böylece yakayı sıyırmıştı ama, 2022 Ekim'inde dile getirdiği kimyasal silah iftirasından kolayca kurtulamayacaktı.

Nitekim tutuklandı.

İşkence raporunu katilleri görmeden, muayene etmeden düzenlemişti.

"TSK'nın PKK'lılara karşı kimyasal silah kullandığı" iftirasını da, yine aynı şekilde,  kimyasala maruz kaldığı iddia edilen PKK'lıları görmeden dillendirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemeye sevk yazısında bu durumu şöyle açıkladı:

"Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı unvanını da kullanmak suretiyle T.C. Devleti'nin kendisine yasal olarak vermiş olduğu resmi unvanı PKK silahlı terör örgütünün basın yayın araçlarından biri olan Medya Haber TV'de kullanmak suretiyle terör örgütü propagandasında paylaştığı..."

"arka fonda 'Zap'ta kimyasal silahla gerillalar katledildi' resminin bulunduğu ve ana haberde PKK propagandası yapıldığını bildiği halde..."

"-Kaynağı belirsiz bir video üzerinden tıbbi teşhis ve tanı koyduğu

- insan hakları, IPPNW, Minnesota Protokolü şeklinde uluslararası kurum, kuruluş ve belgelere atıf yapmak suretiyle olay yerine gidilerek gerekli incelemelere izin verilmesi şeklinde canlı yayında beyanda bulunduğu,

- hem olay yerine gitmeksizin, nerede, ne şekilde çekildiği belli olmayan ve terör örgütü propagandası yapmak saikiyle servis edilmiş bir videoyu sadece izlemek suretiyle 'toksik, kimyasal, zehirli gazlar kullanılmış' şeklinde açıklama yaptığı,

- Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Başkanı olarak ulusal düzeyde ve resmi bir sıfat ile gayrı resmi bir haber kanalına canlı bağlantı yapmak suretiyle bulunduğu makamı, mesleki konumu kullanarak yaptığı propaganda faaliyetinin somut olarak soruşturma dosyası kapsamında tespit edildiği..."

+++

Sahte işkence raporu düzenleme suçundan Prof. Nur Serter'in yardımıyla kurtulmuştu. Kimyasal iftirasından kim kurtaracak?

Atlantik cephesi feryadı basacak.

Kılıçdaroğlu:
"Selahattin Demirtaş niçin içerde?
"Osman Kavala niçin içerde?"
feryatlarına bir yenisini ekleyecek:
"Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı neden içerde?"

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder