21 Ocak 2016 Perşembe

Silopi'de eve dönüş başladı

Aydınlık, 20 Ocak 2016

14 Aralık 2015'de başlayıp 35 gün süren operasyonlar sonucunda Silopi PKK'lılardan temizlendi. İlçeyi terk etmek zorunda kalan vatandaşlar 19 Ocak 2016 günü eve dönmeye başladı. İlçeye giriş güvenlik noktalarından kontrollü olarak sağlanıyor.

Bu süre içinde 518 barikat kaldırıldı, 270 hendek kapatıldı, 800 tuzaklanmış patlayıcı imha edildi. Teröristler tamamen etkisiz hale getirildi.

Duvarları delinmiş, eşyaları zarar görmüş vatandaşlar olası bombalı tuzaklara karşı özellikle dolapların kapılarını kontrollü bir şekilde açıyorlar.

Bazı dükkan ve işyerleri de yeniden açıldı. ATM ve marketler önünde kuyruklar oluştu. Kaymakamlık ihtiyacı olan evlere gıda paketleri gönderiyor.

Silopi kırılma noktası oluşturuyor. Kandil'deki PKK şefleri telsiz konuşmalarında Silopi düşerse diğer yerlerde de kaybedeceklerini söylüyorlardı. Diğer ilçeler de kesinlikle kurtarılacaktır.

Dolap kapıları kontrollü açılıyor.


Güvenlik güçlerimizin verdiği vatan savaşını karalama gayretleri bir kez daha başarısızlığa uğradı. Kara propagandaların tümü asılsız çıktı. Ne diyorlardı PKK ve HDP'nin "Saray Savaşı" karalamasını paylaşanlar, hatırlayalım:

"Türk Hava Kuvvetleri gösteriş için dağı taşı dövüyor."
"Mücadelenin amacı Tayyip'e oy kazandırmak, 1 Kasım'dan sonra duracak"
"Hani kara harekatı nerede, yalnız hava harekatı yapılıyor"
"Ordu kafasını kışladan çıkartmıyor, kentlerde PKK'nın üzerine gidilmiyor."
"Bunlar NATO generalleridir, ABD'den madalyaları var, savaşmazlar."
diyorlardı.

Vatan Savaşı gerçeği kendisini eze eze kabul ettirmiştir.
Dün Vatan Savaşı'na burun kıvıranlar bile, artık PKK'yı terk etmektedirler.

Bozguncu propaganda bozguna uğramıştır.

Doğu Perinçek'in yazısının tamamı:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder