1 Aralık 2015 Salı

Türkmendağı'ndaki cihatçılara TIR'lar yine silah götürdü

Terör örgütlerine insani yardım adı altında silah ve mühimmat yardımı sürüyor.
Hatay bölgesinde sınıra yakın bölgelerde, Bayırbucak'taki Kızıldağ çevresinde çatışmalar şiddetlenirken, Rus uçakları ve Suriye Ordusu teröristlere Türkiye'den yardım götürülen yolları kesme operasyonuna hız verdi.

Geçen hafta yine MİT ve Emniyet gözetiminde sevkiyat yapıldı. Silah ve cephane Yayladağ ve Reyhanlı'nın karşı tarafındaki ÖSO, El Nusra gibi örgütlere ve Çeçen-Uygur kökenli guruplara ulaştırıldı.

Zaten Bayırbucak'ta Türkmen kalmadı. Bir bölümü Gaziantep'teki kampta. Az bir nüfus da sınırın sıfır noktasındaki kamplarda.


Aydınlık, 30 Kasım 2015

Geçen aylarda Suriye'ye giden yardım TIRlarının içinde silah olduğu gerekçesiyle jandarma bölgesinden geçişlerine izin verilmediği, bunu nüzerine TIRların muhalif teröristlerin denetimindeki sınır kapılarından geçtiği öğrenildi.

******.
21 Ocak 2014 günü Aydınlık Suriye'deki teröristlere giden TIRlardaki silahların fotoğraflarını yayımlamıştı.

Aydınlık, 21 Ocak 2014.


Bundan tam 16 ay sonra, 29 Mayıs 2015 günü Cumhuriyet gazetesi bu haberi Can Dündar'ı parlatmak amacı ile ilk defa kendileri veriyormuş gibi yayımladı.

Cumhuriyet, 29 Mayıs 2015.

Cumhuriyet okuyucularının Atatürkçü yazarların gazeteden dışlanması sürecine ve Can Dündar'a tepki göstermesini engellemek amacı ile Can Dündar'ın büyük bir gazetecilik başarısı göstermesi ve böylece parlatılması planlanmıştı.

Her zaman yapıldığı gibi, Aydınlık arşivleri karıştırıldı. Tam 16 ay önceki 21 Ocak 2014 günlü Aydınlık gazetesinin haberi bu iş için uygun bulundu.

Can Dündar, bu çalıntı haberle parlatıldı. Hem de utanmadan "İlk kez yayımlanan görüntüler" denilerek.

Ayrıntılı bilgi için bakınız:
Y-Cumhuriyet'in Can Dündar'ı çalıntı haberle parlatma gayreti     2 - 6 - 2015


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder