9 Haziran 2015 Salı

Bölücü koalisyon için düğmeye basıldı

AKP + CHP koalisyonu için düğmeye basıldı.
  
Aydınlık, 9 Haziran 2015


27 Mart 2015 günlü CHP Milletvekili Durdu Özbolat'ın YURT gazetesi sözkonusu koalisyon için "Büyük Koalisyon" sürmanşetini atmış, CHP Genel Başkan Yard. Mehmet Bekaroğlu da 29 Nisan 2015 günü "AKP ile Büyük Koalisyon yaparız" demişti.

Dersimli Kemal'in Ekonomi Bakanı yapacağı ABD ayarlı Kemal Derviş, seçimlerden önce, AKP - CHP hükümetinin Ekonomi Bakanı olmaya aday olduğunu ilan etmişti

Neden olmasındı. AKP ile CHP'nin ekonomi programları aynı idi. Bu program Kemal Derviş imzalı idi.


Aydınlık, 9 Haziran 2015


Derviş'in de açıkladığı gibi, Amerika AKP-CHP koalisyonu istiyordu. Onun için HDP desteklenmiş, Vatan Partisi "Oyları bölüyor" diye kösteklenmişti.

Amerika şu tespiti yapmıştı:

AKP ve PKK (HDP) bölücü Açılım'ı bir noktaya kadar başarı ile getirmişti. Ancak, Dersimli Kemal'in dışarıdan desteklemesi, Açılım'ın daha ileri gitmesini sağlayamıyordu. Tayyip Bey'in nefret söylemleri, AKP tarafından yapılacak her şeye, bu arada bölücü politikalara da karşı çıkılmasına zemin yaratıyordu.

Bölücülüğün daha geniş kitlelerce kabul edilebilmesi için, Açılım'ı fiilen uygulayacak kadroya CHP'nin de dahil olması, yani hükümet ortağı olması gerekiyordu.

Sosyaldemokrasi ile afyonlanmış Atatürkçülere nasıl Atatürk'e küfür eden CHP yönetimi dayatılabilmiş ise, nasıl PKK'nın HDP maskesi ile barajı geçmesinin demokrasiye uygun olduğu yutturulmuş ise, bölücü politikalar da "demokratikleşiyoruz" ambalajı ile pekala kabul ettirilebilirdi. Böylece Türkiye demokrasiye uygun bir şekilde barışçı yoldan bölünebilirdi.

AKP-CHP koalisyonu olabilmesi için dördüncü bir partinin barajı geçmesi ve böylece AKP'nin tek başına hükümet kuracak kadar Milletvekili çıkaramaması gerekiyordu.

Barajı geçen parti Vatan Partisi olursa CHP ve MHP'yi yurtsever bir çizgiye çekecek üçlü koalisyona zorlayabilirdi. CHP yönetimi, böyle bir teklifi geri çevirmeyi ve AKP ile koalisyona gitmeyi tabanına anlatmakta çok zorlanırdı.

Onun için Vatan Partisi'nin barajı geçmemesi gerekiyordu. Onun yerine HDP barajı geçmeliydi. Çünkü CHP-MHP-HDP koalisyonu mümkün değildi.

İşte bunun için Y-CHP ve Amerikancı medya HDP'yi cilaladı, "AKP'nin önünü kesecek demokratik ve solcu parti" olarak milletin önüne sürdü, Vatan Partisi'ni ise köstekledi. "Oyları bölüyor" edebiyatı yine ortalığı kapladı. Ama ne hikmetse HDP'ye giden oylar oyları bölmüyordu.

Önce neyin olamayacağı gösterilir (Politika Dersleri Madde 1)
HDP destekli CHP-MHP hükümeti kurulamayacağını göstermek gerekir ki, millet HDP destekli AKP-CHP hükümetine razı olsun.

Buyurun: 
Cumhuriyet, 9 Haziran 2015


***********


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder