3 Şubat 2015 Salı

Ülkücüler Strazburg'daydı

Ülkücüler Strazburg'daydı.

Gitmek isteyip de Bahçeli engellemesi yüzünden gidemeyen ülkücülerin de gönülleri oradaydı.

Gidemeyen ülkücülerin de gerek sosyal medya üzerinden gerekse ülkücü yayın organlarından davaya sahip çıkan tavrı karşısında Bahçeli yönetimi suskun kaldı.

*********
Doğu Perinçek - İhsan Barutçu

İhsan Barutçu

Gençlik yıllarından itibaren Ülkücü hareketin içinde yer alan ve yöneticilik yapan Barutçu, milletvekili olmadan önce de İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütüyordu. Barutçu, 12 Haziran 2011 genel seçimliğinde aday oldu. MHP’ye yönelik kaset tertiplerinde hedef alınan isimlerden biri olunca yönetim tarafından adaylıktan çekil baskısıyla karşılaştı. Ancak Barutçu adaylıktan çekilmedi ve milletvekili seçildi. Tertibe boyun eğmediği için MHP’den ihraç edildi.

Duruşma dönüşünde Sabiha Gökçen Havaalanı'nda karşılamaya gelenlere hitaben konuşan Barutçu şöyle dedi:

"Talat Paşa Komitesi, Avrupa’ya karşı bir duruş sergileyen Kuvayi Milliyeciler olarak gitti. Türk’e pranga vurmak isteyenlere karşı mücadele ederek bu prangaları attık."

*********
Mehmet Tolga Akalın, Strazburg, 28 Ocak 2015 saat 10:00

Mehmet Tolga Akalın

MHP’nin eski Edirne İl Başkanı olan Akalın, iki defa Genel Merkez’e rağmen il başkanı seçildi. 2006’da dönemin MHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ’a, son kurultayda da yine Genel Başkan Adayı Koray Aydın’a destek verdiği için görevden alındı. Ancak MHP tabanında sevilen, sayılan bir isim. Akalın Strazburg’a oğlu Baturalp Akalın’ı da götürerek, Doğu Perinçek ile beraber tarihe geçecek bir de fotoğraf çektirdi ve bu fotoğrafı facebook adresinden paylaştı.

Mehmet Tolga Akalın - Baturalp Akalın - Doğu Perinçek

*********

Masum Türker - Doğu Perinçek - Şule Perinçek - Enis Öksüz - Nasuh Mahruki

Enis Öksüz

MHP’nin koalisyon ortağı olduğu 57’nci Hükümet döneminde Ulaştırma Bakanlığı görevini üstlenen Enis Öksüz, Kemal Derviş’in Türk Telekom’u satışına ve hükümetin AB politikalarına karşı çıkan efsane bakan olarak hatırlanıyor. Tabanda “Enis Hoca” olarak bilinen Enis Öksüz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yollarını ayırdıktan sonra bir dönem BBP’de siyaset yaptı. Öksüz, milli meselelerdeki net tavrıyla biliniyor.

Enis Öksüz, Sabiha Gökçen'deki konuşmasında şöyle dedi:

"Doğu Perinçek, Türkiye için, insanlık için Ermeni soykırımı yalanını çiğneyip bir kenara koyma cesareti gösterdi. Hepimiz her partiden, inançtan kişiler olarak nasıl birlik olabileceğimizi bir kez daha gösterdik. Onun için Doğu Perinçek ve rahmetli Denktaş’a teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde birlik olduk. Zaferimiz mübarek olsun."

*********


Şeref Gül ve Oğuz Gül

Talat Paşa Komitesi’nin kurucularından eski MHP milletvekili Mehmet Gül’ün oğulları Şeref ve Oğuz Gül de Strazburg kahramanlarındandı. Şeref Gül, Tuğrul Türkeş’in yazdıklarına karşılık facebook sayfasında şu notu paylaştı:

“Türkeş adı zürriyetle, Türk milliyetçiliği zihniyetle kazanılır. Biz zihniyete talibiz. Strazburg’u show olarak nitelendirenler, Tayyip Erdoğan şovuna katılıp onun partisine oy ister mi, AKP’den milletvekili olur mu?”

Gül, aynı notta KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ve Mehmet Gül’ün Talat Paşa Komitesi’nin önderlerinden olduğunu da hatırlattı.


Avrupa Parlamentosu toplantısı nedeniyle Strazburg'da olan MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş duruşmaya katılmadığı gibi, twitter hesabından "Türkeşler Perinçek'in tek kişilik şovuna katılmadılar, katılmazlar" diyerek parti çıkarları uğruna milli bir davaya çelme takmıştı.

Gül kardeşler Avrupa parlamentosu önünde

*********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder