3 Şubat 2015 Salı

Diaspora Ergenekon kumpasına sarıldı

Soykırım ve Ermenistan alanlarında araştırma yapmak için Ermeni Diasporası (Ermenistan dışında yaşayan Ermeniler) tarafından kurulmuş olan Zoryan Estitüsü, Perinçek-İsviçre davasına müdahil olmuştu.

Enstitü adına duruşmaya katılan Payam Akhavan, Ergenekon İddianamesi'ni Strazburg Mahkemesi'ne sunacaklarını açıkladı.

Aydınlık, 27 Ocak 2015


CivilNet'in sorularını yanıtlayan Akhavan, şunları söyledi:

"AİHM 2. Daire'nin Perinçek'i haklı bulan kararı Ermenilere düşmanlığı kuvvetlendirdi."

"Kendi mahkemelerinde onu Ergenekon terör örgütü liderliği yapmaktan cezalandırmış oldukları halde, Türkiye, Perinçek davasına, onu desteklemek için müdahil oldu."

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Ergenekon yargılaması ile ilgili detayları bilmeye mecbur."

"17 bin sayfalık Ergenekon dava dosyasını gözden geçirmek için Londra ve Oksford'daki hukukçulara ihtiyacımız var."

"Türk hukukçulara, aktivistlere, çevirmenlere ihtiyacımız var. Türk Sivil Toplum Kuruluşları olmazsa, Ergenekon Davası'ndaki gerçekler ve Perinçek'in gerçek yüzü aydınlığa kavuşmayacak."

"Türkiye İnsan Hakları Örgütü ve İstanbul'daki Hakikat Adalet Hafıza Merkezi ile Zoryan ve Soykırım Enstitülerinin uyumlu çalışmalarını sağlayıp mahkemeye aksi öne sürülemeyecek bir sunum yapabiliriz."

"AİHM, Perinçek'in gerçekte kim olduğunu ve bu acımasız kampanyayı yürütüp Ermeni soykırımını inkar ettiğini görmezden geldi."

"İsviçre'nin Perinçek'e karşı kararı, Perinçek'in Talat Paşa Komitesi üyeliğine atıfta bulunmuştur. İstanbul Ceza Mahkemesi de Ergenekon Davası kararında Perinçek'in Talat Paşa Komitesi üyeliğini suç unsuru olarak göstermiştir."

"Ergenekon Davası kararında Perinçek'in "propaganda ve psikolojik savaş başı" olduğuna, Türkiye'deki Hıristiyan azınlıklara ve Ermenilere karşı nefreti teşvik ettiğine, Hrant Dink ve diğer Hıristiyan azınlığa mensup kişilerin cinayetleri ile bağlantılarına yer verilmiştir."


*********
Diaspora, kumpas olduğu ortaya çıkan Ergenekon yalanlarına sarılmış, bu yalanları hala devam ettirmeye çalışan Fethullah Çetesi ile İnsan Hakları Derneği gibi vatansız Türk (!) sivil toplum kuruluşlarına yardım çağrısı yapmıştır.
Ermeni soykırımı yalanına karşı mücadele eden Talat Paşa Komitesi'ni suç örgütü olarak gösteren Ergenekon kumpasının iç yüzü bir kere daha açığa çıkmış oldu.

"Hepimiz Ermeniyiz" pankartı arkasında yürüyüp "Hrant'ı Ergenekon öldürdü" yalanını utanmadan devam ettiren Hrant'ın sözde dostlarının neye hizmet ettikleri de böylece bir kez daha görülmüş oldu.

*********
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Serkisyan da Ergenekon iftiralarına sarıldı.

“Türkiye’de defalarca işlediği suçlardan yargılanmış aşırı milliyetçi Perinçek, Ermeni halkının milli davasını mahkemede sulandırmaya çalışıyor. Biz bu davayı 3’üncü şahıs olarak izliyoruz. Mahkemenin alacağı kararı da yakından takip ediyoruz. Soykırımın hukuki zeminde inkar edilmesine de göz yumamayız.”



*********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder