20 Şubat 2015 Cuma

Prof. Dr. Abdülhaluk Çay VATAN Partisi'nde





DSP - ANAP - MHP üçlü koalisyonunun MHP'li Devlet Bakanı olan Prof. Dr. Abdülhaluk Çay, VATAN Partisi'ne katıldı.

Prof. Dr. Çay, emperyalizme karşı tavır alması nedeniyle Bahçeli tarafından MHP'den uzaklaştırılmıştı..

İşte ayrıntılar:

*********
2 Temmuz 1999 günü, Devlet Bakanı Abdülhaluk Çay'ın Genel Başkanlığını yaptığı TÜDEV (Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Vakfı) Yedinci Kurultayı Pamukkale'de toplandı.

Kurultay'da alınan kararlar şunlardı:

"G-8 ülkeleri (ABD, Japonya, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Rusya) ve BM Güvenlik Konseyi, Kıbrıs sorununun çözümü için tarafların önkoşulsuz masaya oturmasına karar vermişlerdir.

KKTC'yi yok sayan bu girişime karşı çıkılmalıdır.

Türk Cumhuriyetlerinin Cumhurbaşkanları ve Başbakanlarına bir mektup gönderilerek KKTC'yi tanımaları istenmelidir."

*********
Emperyalist ülkelerin KKTC'yi Rumlara teslim edip AB'ye bağlayarak Türkiye'den ve Türk Dünyası'ndan koparma girişimine bu şekilde karşı çıkılması, Bahçeli ekibini fena halde kızdırmıştı.

Bu yüzden, Bahçeli, Sekizinci Kurultay'ın KKTC'de toplanmasına karşı çıktı.

Gösterdiği bahane ise çok komikti: Ekonomik sıkıntılar yüzünden Hükümet Kurultay masraflarını karşılayamıyordu.

Gelmiş geçmiş tüm T.C. Hükümetleri Türk Dünyası Kurultayları'na Tanıtma Fonu'ndan ödenek sağlamışlardı. Ancak milliyetçi (!) MHP, ortak olduğu hükümetin ödenek vermesini engellemişti.

Prof. Dr. Çay pes etmedi ve 9. Cumhurbaşkanı Demirel ile görüştü. Demirel, Kurultay için sponsor buldu. Bahçeli fena halde öfkelendi ve Çay'a istifa etmesi yönünde baskı yaptı.

Türk Dünyası Kurultayı 21 Aralık günü İstanbul'da toplandı.

Olay 22 Aralık 2001 günlü gazetelere şöyle yansıdı:

"Bahçeli, Çay'a sponsor bulunması için Demirel'den aracılık talebinde bulunmasının yanlış olduğunu, bunun MHP'ye zarar vereceğini söyledi ve istifa etmesi yönünde mesaj verdi. Ve Bahçeli Kurultay'a katılmadı. Çay dışındaki kabine üyeleri de katılmaya cesaret edemedi."

"Demirel'in açış konuşmasından sonra söz alan Çay, "Milliyetçilik adam olmak demektir. Siyasi terörizme, parti diktatoryasına karşı mücadele etmektir" diyerek Bahçeli'yi isim vermeden eleştirdi."

*********
Türk Dünyasının KKTC'de Rauf Denktaş'ın konuğu olarak toplanması, KKTC'ye büyük bir destek olacaktı. Devlet Bahçeli'yi öfkelendiren gerçek neden buydu.

Bahçeli'nin sözde Türkçülüğü, ABD'ye karşı KKTC'nin yararına bir eyleme izin veremezdi. Çünkü ABD, bağımsız bir KKTC'ye karşı idi. Bundan dolayı, bağımsız KKTC'nin devamından yana olan Denktaş'a gidecek oyların bölünmesi için sözde milliyetçi ufak bir partiyi destekleyen Bahçeli, özde Amerikancı, Avrupa Birlikçi sözde sosyalist Mehmet Ali Talat'ın Başbakan olmasına katkı verdi.

MHP Programı AB'ye tam üyelik öngörüyordu, yani Türkiye'nin tam bağımsız bir devlet olmasından vazgeçilmişti. AB, Kıbrıs'ı kendi toprağı olarak görüyor, KKTC'yi "Türk ordusu tarafında işgal edilmiş Kıbrıs toprağı, yani AB toprağı" olarak görüyordu. Bu görüşün baş destekçisi de ABD ve diğer emperyalist ülkelerdi.

AB'ye tam üyelik taraftarı olan MHP'nin bağımsız KKTC'den yana olması da mümkün değildi.

*********

Ülkü Ocakları başkanı Atilla Kaya, "Türk Kurultayı, Bahçeli'ye rağmen toplanmış bir ihanet kurultayıdır" diyordu.

Çünkü Türk Dünyasının (Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, ve diğerleri) bir araya gelmesi ABD'yi fena halde rahatsız ediyordu. Türk Kurultayı, sahte Türkçülere göre ABD'ye ihanet kurultayı idi. Çünkü o kurultaydan ABD yanlısı bir karar çıkmadığı gibi, tam tersine,  ABD'nin karşı olduğu KKTC yanlısı bir karar çıkıyordu.

Çünkü Bahçeli'ye göre Türkçülük ABD'nin kontrolünde ve hizmetinde olmalıdır. Türkçülük adına yapılan bir eylem ABD'ye ve AB'ye zarar veriyorsa, hatta fayda sağlamıyorsa, bir ihanet eylemidir.

*********
25 Aralık 2001 günü Prof. Dr.Çay, Bakanlık görevinden azledildi.

15 Şubat 2015 günü Prof. Çay, gerçek milliyetçi partiye, VATAN Partisi'ne üye oldu.
Su akar, yatağını bulur.

*********
Konu hakkında geniş bilgi için bakınız:
Emcet Olcaytu, Devlet Bahçeli'nin Dokuz Sabıkası, Kaynak Yayınları



*********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder