17 Kasım 2014 Pazartesi

Gençleri değil, ABD'yi soruşturun



Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve İşçi Partisi Öncü Gençlik üyelerinin ABD askerlerinin başına çuval geçirmesinin ardından ABD art arda açıklamalar yaparak, eylemle ilgili soruşturma açılmasını istedi.


ABD’den gelen soruşturma talebine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala olumlu yanıt vererek dediler ki:

“Soruşturma sürüyor ve eylemi yapanlar bedel ödeyecekler."

Bakanların bu sözlerine Doğu Perinçek sert tepki gösterdi.


Doğu Perinçek:

"Soruşturacaksanız, ABD'nin PKK'ya verdiği silahları soruşturun!"

"Hesap verilecek, soruşturulacak eylem varsa, o da ABD'nin PKK'ya silah vermesi ve eğitmesidir. ABD'ye biz hesap soruyoruz. Türk makamlarının açıklamaları ise utanç vericidir. ABD, içişlerimize karışamaz."

"Türk yargısı bağımsızdır. Türkiye’de soruşturma kovuşturma, hepsi büyük Türk yargısına aittir. O yüzden burnunu Türkiye’nin işlerine sokmasın."

“ABD sözcüleri, Türkiye makamlarının, Tayyipistan’ın tavırlarından çok memnun olduklarından söz ediyorlar. Tabi bu utanç, Türkiye makamlarına ait oluyor. Neden memnunlar?"

Aydınlık, 16 Kasım 2014

"Türk makamları ABD’nin hangi halinden memnunlar? ABD PKK’ya silah verdiği için mi memnunlar? Bölücü terörü desteklediği için mi memnunlar?"

"Biz ABD’ye diyoruz ki, bölücü terörü desteklersen bundan sonra başına çuval değil başka bir şey de geçirilecektir."

"ABD, PKK’ya silah vermekten, bölgemizdeki terör örgütlerini desteklemekten vazgeçmelidir. Dostluğun koşulları bunlardır. ABD, PKK’ya silah veremez. Bu büyük bir suçtur. Türk kanunları açısından da, uluslararası hukuk açısından da suçtur."

"Türk makamlarının ABD ile birlikte hareket ettiklerini söylemeleri de çok utanç ve üzüntü vericidir. İçişleri ve Dışişleri Bakanlığımız ABD Dışişlerine de, BOP Eşbaşkanlığına da bağlı değildir. İç ve Dışişleri Bakanlıklarımızı Türk Devleti'nin Bakanlığı gibi davranmaya davet ediyoruz.”

*********
arşiv:
Çuval, direnişin sembolü oldu 15 Kasım 2014
Kılıçla gelene şimdi çuval. Yarın... 14 Kasım 2014
PKK'ya silah verenlere yanıt: Coni'ye çuval 13 Kasım 2014
*********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder