10 Kasım 2014 Pazartesi

AKP kodamanından acıklı itiraflar


Tayyip Erdoğan ve Abdülkadir Selvi'den sonra ağlama korosuna AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de katıldı.

Ağlama nedeni: Amerika Kuzey Irak petrolünü Türkiye üzerinden Ceyhan'dan değil, Suriye'nin kuzeyinde kuracağı Kürt Koridoru üzerinden Akdeniz'e ulaştırmayı planlıyor. Mama elden gidecek diye tüm AKP kodamanları solo ve koro halinde ağlaşıyorlar.

Şahin Bey partisinin Safranbolu İlçesinde konuşurken hem ağladı hem de farkında olmadan çok acıklı itiraflarda bulundu: (Sarı renkli kısımlar Şahin Bey'e, ayıraç içi açıklamalar bana ait)

*********

"Geçmişte Amerika Irak'a petrol için geldi. Saddam için değil."

(İşte suçunuzu itiraf ettiniz. Madem Amerika'nın Irak'a petrol için geldiğini, Saddam'ın bahane olduğunu biliyordunuz, niçin Amerikan askerlerinin Türkiye üzerinden Irak'a saldırmasını sağlamak için 1 Mart 2003'de Meclis'te tezkere oylattınız? Tezkere reddedilince yasaları çiğneyerek ABD ordusuna Türkiye üzerinden destek malzeme sevkiyatına niçin izin verdiniz? Amerika size Irak petrolünden pay vaad etti de onun için mi 1,5 milyon Iraklının ölümüne yol açan bu saldırıyı desteklediniz? Şimdi mamayı elinizden geri almak istediği için mi Amerika'nın Irak'a niçin geldiğini hatırladınız ve şikayet ediyorsunuz?)

*********
"Amerika daha önce olduğu gibi bölgeye yine petrol için geldi" (Suriye saldırısını kastediyor)

(Demek Amerika'nın bölgemize hep petrol için geldiğini biliyordunuz. Bildiğiniz halde Libya saldırısına neden destek verdiniz? Amerika'nın Libya petrollerini ele geçirmesinden sizin ne kazancınız vardı?)

*********

"Aynı senaryolar Kobani (Ayn El Arab) üzerinde oynanıyor."

(Amerika'nın Suriye saldırısına neden destek verdiniz? Amerika'nın Suriye petrollerini ele geçirmesinden sizin ne kazancınız vardı?)

*********
"Kuzey Irak Bölgesi Kürt Yönetimi'nin çıkardığı petrolü Türkiye üzerinden dünyaya pazarlıyoruz ve elde edilen gelir Halk Bankası'nda toplanıyor. Bu durumdan rahatsızlık duyanlar (Amerika) o petrolü Suriye üzerinden Akdeniz'e koridor açmak suretiyle pazarlamak istiyorlar."

"Niye Türkiye'nin bir bankası olan Halk Bankası'nda toplansın bu para? (diyor Amerika), "Niye Amerikan Bankası dururken Halk Bankası?" (diyor Amerika). Plan (Amerika'nın planı) ne biliyor musunuz? Kobani'den Akdeniz'e uzanacak bir koridor açmak suretiyle oradan pazarlanmasını amaçlayan bir operasyon. Biz bu işlerin farkındayız"

(Madem farkındasınız, öyleyse niçin karşı olduğunuzu söylediğiniz bu plana yardım ettiniz, peşmergeyi ağır silahlarla birlikte niçin Türkiye üzerinden Kobani'ye gönderdiniz? )

*********
Olay özetle şöyle:

Amerika'nın bölgeye petrol için geldiğini, petrollere bekçilik yapması için de Büyük Kürdistan devleti kurmak istediğini, yani Büyük Ortadoğu Projesi'ni AKP biliyordu. Çünkü Amerika, bu amaç için AKP'yi kurmuş ve başına Tayyip ve Gül Beyleri oturtmuştu. Hatta Tayyip Erdoğan bu projenin Eşbaşkanı olduğunu 30 küsur yerde kameralar önünde ve televizyonlarda övünerek açıklamıştı. Gül Bey, "Ortadoğu'da ABD ile birlikte hareket ediyoruz" demeçleri vermişti.

Yani AKP, bu programın taşeronu rolündeydi. Ancak, FED'in (ABD Merkez Bankası) sıkı para politikasına geçme kararı, bizim gibi ülkelerin taze döviz bulmasını, yani borçlanmasını zora sokacak. AKP'nin dolara ihtiyacı var. Kuzey Irak petrolünden elde edilen döviz yaraya bir miktar da olsa merhem olacaktı. Amerika bu imkanı AKP'nin elinden almak isteyince zurna zırt dedi.

Ve AKP kodamanları, Amerika'nın bölgeye demokrasi için değil, petrol için geldiğini anlayıverdiler (!). Ve başladılar feryada.

Ancak feryatları boşunadır. Elleri Amerika'ya mahkum. Petrol elden gitmesin diye Kürt Koridoru'nu engelleme isteği içinde olsalar bile, Barzani peşmergelerini ağır silahlarla birlikte Kürt Koridoru'na yardım için Kobani'ye göndermek zorunda kaldılar Obama'nın bir telefonu ile...

"Hem ağlarım hem giderim" diyen gelin misali...

Bunun şu faydası var: AKP önümüzdeki seçimlere "Amerika, PKK ve Fethullah ile dişe diş mücadele eden parti" görüntüsü ile girecek.

"Amerika, PKK ve Fethullah ile işbirliği" topunu usta bir hareketle (Tabii CHP'nin ağzına bir parmak bal çalan Amerika'nın yardımı ile) CHP'nin kollarına bırakıveren Tayyip Bey, an itibariyle avantajlı durumda.

*********
Şahin Bey'in konuşması için bakınız:
*********
arşiv:

Tayyip - Obama anlaşmazlığının içyüzü    7 Kasım 2014
*********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder