17 Ekim 2012 Çarşamba

Esad'dan Tayyip'e Bodrum yanıtı


                                         Aydınlık, 13 Ekim 2012
 
Beşar Esad "2008 yılındaki Bodrum tatili tesadüf müydü" sorumuza önce gülümsedi, ardından:
"Erdoğan'ın açıklamasına çok şaşırdım. Ben Başkan olduktan sonra davetsiz hiçbir yere gitmedim. Bodrum'a da davet üzerine gittim" dedi.
 
Suriyeli yetkililerin açıklamaları:
"İlişkilerin iyi olduğu dönemde elimizdeki tüm istihbaratı Türkiye ile paylaştık. Ankara ve İstanbul'daki uyuyan El Kaide hücrelerini ayrıntılarıyla bildirdik. Ama daha sonra bu hücrelere hiçbir şey yapılmadığını öğrendik. Çok şaşırdık."
"Muhalifler, kendilerine verlen silahları PKK'ye satıyorlar"
 
Beşar Esad ile görüşen CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, izlenimlerini Aydınlık'a anlattı:
"Türkiye-Suriye sınırı teröristlerin giriş çıkışına kapatılmalı, kamplardaki militanlar kamplardan uzaklaştırılmalı. Teröristlerin Türkiye topraklarını kullanmaları önlenirse, Suriye ile olan ilişkiler düzelir. Zaman içinde sığınmacılar da geri döner. Normalleşme halinden en çok sınır illerimiz yararlanır, ticaret artar, esnafın yüzü güler."
 
Türk basını sus pus.
Aydınlık'ın Esad ile söyleşisini hiçbir gazete ve tv vermedi.
Cumhuriyet'ten Utku Çakırözen Esad'la konuşunca birinci sayfalarından gören ve tv lerine taşıyanlar, Aydınlık yapınca görmediler.
 
Ama dünya basını verdi.
El-Cezire, Ya Libnan, İran Haber Ajansı, Rusya'nın Sesi, The Guardian, Bloomberg, Business Week, San Fransisco Chronicle, Sydney Morning Herald, İspanyol El Periodico gibi birçok yayın organı söyleşiyi özetleyerek verdi.

arşiv:

Beşar Esad: PKK'ya destek vermiyoruz

Esad: Akçakale konusunda uyarı yapmıştık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder