11 Ekim 2012 Perşembe

Askeri tugay emrini Öcalan verdi



Financial Times, 2 Ekim 2012
Loveday Morris Kuzey Suriye Kürt Bölgesi'ndeki Haseke'den  (al-Hassaka) bildiriyor:
"Suriye Kürtleri Esad sonrası hayat için hazırlanıyorlar" başlıklı haberin sonunda, Öcalan'ın Suriye kürtlerine mesajı veriliyor.
 

     
October 2, 2012
 Syria’s Kurds prepare for life after Assad

A single patrol car sits outside the new police station in the town of Girkilige in Syria’s oil-producing heartland, the By Loveday Morris in al-Hassaka, Syria
 
At a party youth rally in Derik, the speaker rouses the crowd with a message from Mr Ocalan to the Syrian Kurds, which he says was given to a lawyer on a recent prison visit.
“You must not be with Assad, you must not be with the opposition, you must be the third power in Syria,” he quotes Mr Ocalan as saying. “You must prepare 15,000 soldiers to protect the Kurdish areas. If you don’t take this strategy you will be crushed ... Every young Kurd must prepare themselves to join up and protect their motherland.”
 
 
********
 
İngiltere'nin saygın gazetesi Financial Times,  muhabiri Loveday Morris'in Derik kentinde katıldığı kongreyi yukarıdaki haberin son paragrafında veriyor.
 
Çevirisi:
 
"PYD'nin Derik'teki gençlik kongresinde sunucu, Bay Öcalan'dan gelen bir mesajla kalabalığı coşturdu. Sunucu, Öcalan'ın bu mesajı geçenlerde kendisini hapishanede ziyaret eden bir avukata verdiğini söyledi.
"Esad'la birlik olmayın, muhalefetle de birlik olmayın, Suriye'de üçüncü güç olmanız gerekiyor. Kürt bölgelerini korumak için 15,000 asker hazırlamalısınız. Eğer bu stratejiyi uygulamazsanız sizi ezerler. .. Her genç Kürt, katılmaya ve anavatanı korumaya mecburdur"
 
********
 
Suriyeli bölücülere askeri tugay emrini Öcalan AKP kanalı ile verdi.
Öcalan'ın bu emri, Suriye'deki PKK'ye yani PYD'ye AKP Hükümetinin bilgisi dahilinde iletildi.
 
Talimat üzerine askeri tugayın kurulmasına başlandı. İlk fotoğrafları Posta gazetesi yayınladı.
 
İmralı'da tecrit halinde bulunan Öcalan'ın bu talimatı AKP Hükümeti'nin bilgisi dahilinde ilettiği şüphesizdir.
BOP Eşbaşkanlığını yürüten AKP Hükümeti'nin Kuzey Irak'taki Barzanistan'ı desteklemesinin yanısıra Kuzey Suriye'deki PKK devletçiğinin kurulmasına da elinden gelen katkıyı yaptığını görmemek için kör olmak bile yetmez.
 
"İkinci bir Kuzey Irak olmasın diye tezkereye evet dedik" diyen Bahçeli Bey, içine düştüğü komik durumun farkında mıdır?
BOP Eşbaşkanı olan, yani Kürdistan kurulması için yapılmış olan bir projeyi yürütmekle görevli olan bir hükümete Kürdistan kurulmaması için destek olduğunu iddia etmek kadar saçma ötesi bir şey düşünülebilir mi?
Bahçeli Bey bu dolmaları yutturamıyor. Millet bu dolmaları yutmuyor. Verilen görevleri yapmak çok zorlaştı.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder