15 Ekim 2012 Pazartesi

Beşar Esad: PKK'ya destek vermiyoruz

                                               Aydınlık, 12 Ekim 2012

Beşar Esad, Aydınlık muhabiri İsmet özçelik'in sorularını yanıtlıyor:

"Suriye PKK'ya destek vermiyor.
Türk Hükümeti, silahlı guruplara verdiği desteği meşrulaştırmak için bu iddiaları ortaya atıyor.
Türk halkının bu iddialara inanacağını sanmıyorum.

Türkiye - Suriye ilişkileri iyi iken bu tür iddialar yoktu. Türkiye, Suriye'de cinayet işleyen muhaliflere destek vermeye başlayınca bu iddialar gündeme geldi.
Bu iddialar muhaliflere yapılan yardıma kamuoyu desteği sağlamak için ortaya atıldı.

Biz Türk işadamları ile çok iyi ilişkiler kurduk. Her türlü kolaylığı göstermeye çalıştık. Şimdi sıkıntı ortaya çıktı. Kapımız Türk işadamlarına daima açıktır, onlarla hiçbir sorunumuz yoktur.

Akdeniz, Karadeniz, Kızıldeniz, Hazar Denizi ve Basra ülkeleri bir araya gelerek siyasi ve ekonomik birlik kurmalıdır. Bunu sadece Suriye için değil, herkes için istiyorum. Böyle bir birlik, bölge sorunlarının çözümü için de gereklidir."


********

Suriyeli yetkililer ellerinde Türkiye’nin Suriye’de yaşanan olayların içinde olduğunu gösteren çok sayıda delil olduğunu belirttiler: "Örneğin, işlediği cinayet nedeniyle İnterpol tarafından aranan Hasan Halil Aslan ve kardeşi Orhan Türkiye’nin Halep konsolosluğunun araçları ile seyahat ediyordu. Araçtan iner inmez yakalandı. Üzerinde sahte pasaport vardı."

"Sınırdan teröristlerin geçişini Türk güvenlik birimleri sağlıyor. Geceleri fenerle ‘yol temiz’ işareti veriliyor ve adamlarla silahlar geçiriliyor.

Cuma Öztürk adındaki kişi El Kaide militanlarının Suriye’ye geçişini sağlıyor. Elimizde her türlü bilgi var.”

********
arşiv:
Esad: Akçakale konusunda uyarı yapmıştık
********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder