24 Ocak 2016 Pazar

ABD Başkan Yardımcısı, PKK'yı kurtarmak için geldi

ABD Başkan Yardımcısı Co Baydın (Joe Biden), iki amaçla Türkiye'ye geldi:

1- Hendeklere sıkışan PKK'yı kurtarmak için operasyonlara son verilmesine
Türkiye'yi ikna etmek, ve,
2- Türkiye'yi PYD'ye razı etmek, "PYD teröristtir, Suriye'de Fırat'ın batısına,
Cerablus tarafına geçemez" görüşünden Türkiye'yi vazgeçirmek.

Baydın, iki amacına da ulaşamadı.

^^

Açılım'a dönülerek müzakerelerin başlatılması, bununla bağlantılı olarak da
Yeni Anayasa'nın (Bölünme Anayasası'nın) bir an önce çıkarılması için de tam saha pres uyguladı. Bu iki amacına da ulaşamayacak.

^^
Düzenlediği basın toplantısında Baydın:
-- "Düşünce, ifade ve medya özgürlüğü demokrasinin koşuludur. Türkiye'de
gidişat aksine. Bunun sonuçları olur" diyerek Can Dündar ve Erdem Gül'e
destek çıktı.
-- "Güneydoğu'daki savaşa karşı barış çağrısı yapan bildiri yüzünden hedef
alınan akademisyenlerin ihanetle suçlanması kabul edilemez" diyerek
ABD'nin konumunu bir daha açıkladı.
-- PKK'nın Suriye kolu olan PYD'yi ve onun silahlı kanadı olan YPG'yi terör
örgütü olarak görmediklerini, PYD'ye desteklerinin süreceğini söyledi.

Aydınlık, 23 Ocak 2016

Baydın, İstanbul'da kaldığı otelde AKP, CHP ve HDP Milletvekilleri ile görüştü. MHP görüşme talebini reddetti. Baydın'ın görüşmeye davet etiği isimlerin tamamının Doğu ve Güneydoğu bölgesi ile ilgili olması dikkat çekti.

Baydın, görüşmede:
-- Açılım sürecinin bitmesinden ABD'nin rahatsız olduğunu açıkça dile getirdi. Silahların susmasını, hendeklerin kapatılmasını ve demokratik çözüm üzerinde çalışılmasını istedi. 
-- Yeni Anayasa ve Açılım Süreci'ni "Demokratikleşme" adı altında tek paket çerçevesinde ele aldı.

"Silahlar sussun" demek, "PKK'ya operasyon yapmayı durdurun" demektir. Çünkü bu talebi Türkiye'ye yapıyor. PKK'ya "Silah bırak" çağrısı yapmıyor. Yani "24 Temmuz öncesi Açılım durumuna dönün" diyor.

Aydınlık, 24 Ocak 2016

Baydın dün de Davutoğlu ile görüştü. Görüşmeden sonra iki isim ortak basın toplantısı yaptılar.

Önceki gün yaptığı basın toplantısında PYD'yi terör örgütü olarak görmediklerini söylemiş olan Baydın, bu defa PYD'yi ağzına bile almadı. Sadece IŞİD, PKK ve El Nusra gibi konularda Türkiye ile aynı fikirde olduklarını söyledi.

Davutoğlu ise şöyle konuştu:

"YPG, PKK'nın bir parçasıdır ve PKK'dan açık bir şekilde destek almaktadır. Suriye'den Türkiye'ye her türlü terörist sızmasını, her türlü silah aktarımını doğrudan Türkiye'ye dönük düşmanca bir tavır olarak gördüğümüzü Sayın Baydın ile paylaştım."

"PKK'nın Türkiye'de, Suriye'de ve Irak'ta yapmakta olduğu terör faaliyetlerinin sadece Türkiye'nin değil, bölgenin de güvenliğini tehdit etmekte olduğu konusundaki kanaatlerimizi paylaştım."

"YPG, kontrol ettiği bölgelerde Arap ve Türkmenleri ve kendisi gibi düşünmeyen Kürtleri tam bir etnik temizlik mantığıyla temizlemeye kalkmış ve Türkiye içinde teröre destek olacak faaliyetlerde bulunmuştur."

Baydın'ın tamamen mosmor kesilmesini önlemek için de, şöyle dedi:
"Türkiye ve Amerika'nın ortak bir perspektiften bakması büyük önem taşıyor."

^^
Halbuki, PYD hakkında zıt bir konumdalarken ortak bir perspektif söylemi bir anlam ifade etmiyor.

Ayrıca, PKK'nın terörist olduğunu kabul eden ABD, nasıl oluyor da PKK'nın Suriye kolu olan PYD'yi ve onun sözde silahli gücü olan YPG'yi terörist olarak görmüyor, tam aksine silahlandırıyor, "kara gücü" olarak kullanıyor?

Türkiye'de terörist olan PKK'nın Suriye'de "Dinci IŞİD'e karşı laik özgürlük savaşçısı" olması nasıl mümkün oluyor?

Bunun tek açıklaması, ABD'nin aslında PKK'yı da terörist olarak görmediğidir. "Silahlar sussun, müzakere yapılsın" dayatması, bunu göstermektedir.

^^
Davutoğlu, bu çelişkiyi Baydın'ın yüzüne şöyle vurdu:
"Akademisyenlerin hazırladığı metni gördünüz mü? El Kaide veya başka bir terör örgütünün ABD'de herhangi bir bölgeyi işgal edip meşru güvenlik güçlerinin girmesine izin vermemesi ve sivilleri hedef alması durumunda ne yapardınız?"

Davutoğlu, daha sonra uçakta gazetecilere şöyle dedi:
"Sayın Baydın'ın görüşme programını kim hazırladı bilmiyorum ama Türkiye'de yaşananları tam görmesini istemediği belli. Madem ki fikir sahibi olmak istiyor, PKK terörüne kurban verdiğimiz şehitlerimizin yakınlarıyla, PKK terörünün mağdur ettiği vatandaşlarımızla da görüşebilirdi."

^^
Davutoğlu'nun bu söylemleri sayesinde AKP önemli miktarda yurtsever oyu elinin altında tutmaya devam edecek ve Baydın'ın verdiği sözde demokrasi dersini milletin kafasına kakan Dersimli Kemal'in Y-CHP'sine bir tur daha bindirecektir.

Y-CHP, yurtsever oyları AKP'ye ikram etmeye devam ederek AKP'ye en büyük yardımı yapmaktadır. PKK'yı ve HDP'yi koruyup kollamaya devam ettikçe de olduğu yerde saymaya devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder