4 Haziran 2015 Perşembe

Yüksekova'da miting yapmadık. Bir meydan okuma yaptık.

PKK'nın üs ve sözde mahkemeler kurduğu Yüksekova'da Türk bayrağı ile miting yapan tek partiyiz. Amerikan planına göre Güneydoğu illerimizde Türk bayrağı yasak. Bu planı bozduk.

Amerikan yasağını çiğnediğimiz için boğuşa boğuşa o mitingi yapabildik ve sonuçları da tarihi önemdedir.

Biz orada miting yapmadık. Bir meydan okuma yaptık. Bir basın toplantısı yaptık. Miting özgür bir şekilde halkın içinde olur. Bize şehrin içinde istediğimiz meydanı değil, şehirden 6-7 kilometre uzakta bir stadyumu verdiler. Haydi ona da peki diyelim. Araya polis barikatı kurdular, insanlar gelmesin diye... Kimseyi geçirtmiyorlar. Böyle miting mi olur? Dışardan gelen parti yöneticilerimizle miting yaptık.

Oradan Türkiye'ye seslendik: Vazgeçmiyoruz, bunlar bizim kardeşlerimiz. Onların güvenliği bize ait. Yarın zor duruma düştükleri zaman Vatan Partisi Yüksekovalı'nın yanında. O PKK Yüksekovalı'yı terk edip dağlara kaçacak. Yüksekovalı da bunu biliyor. Vanlı da, Şırnaklı da, hepsi bunu biliyor. Biliyorlar ve bize söylüyorlar.

Türk bayrağının dalgalanması Kürdümüz için bir güvence. Çok iyi biliyor, o bayrağın altında can ve mal güvenliği olur. O bayrağı oradan aldığınız zaman, eşkıya gelir. Devlet kurulmaz. PKK devlet kuramaz. Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz. Eşkıya devlet kuramaz. Bu bir sosyolojik, tarihsel kanundur. Neyle devlet kuracaklarmış? Ali kıran baş kesen. Hukukları yok, gelenekleri yok. Amerika'nın güdümünde mi devlet kuracaklarmış? Barış mı, güvenlik mi sağlayacak?

Bekaa'da 700-800 tane PKK'nın vurduğu kendi adamları yatıyor. Kendi arkadaşını vuruyorlar, kurşuna diziyorlar. Kaç tane PKK yöneticisi kalmış? Hepsi öldürülmüş. Bunlar mı devlet kuracak? Bunu çok iyi biliyor Kürt halkımız. PKK'nın devlet kuramayacağını, oraya güvenlik getiremeyeceğini, orada üretim olmayacağını, ekme biçme, sanayi olmayacağını çok iyi biliyor. Ve hiç kimsenin orada can ve mal güvenliği olmayacağını bugünden zaten görüyor.

Oradaki halk şunu söylüyor: Burada seçim güvenliği yok, gizli oy ilkesi uygulanmıyor. Burada kimse gizli oy vermiyor, oylar açık veriliyor. Hani perdeler konuyor, orada kimse görmeden mührü basıyorsunuz ya, işte o perde merde burada yok. Herkes herkesin gözü önünde mührü vurmak zorunda. Mührü de PKK'nın partisine, HDP'ye vuruyor. Gizli oy ilkesi uygulansa, PKK'nın HDP'nin oyu yüzde dördü geçmez, yemin ediyorum diyor.

Bu koşullarda seçime gidiyoruz. Bir silahlı teröe örgütü Meclis'e sokulmak isteniyor. PKK ve Barzani Amerika'nın stratejik piyonları. ABD ordusu Irak'ı işgal etti, Barzanistan'ı kurdu. PKK bu modeli benimsedi ve Amerika'nın nüfuzuyla Türkiye'yi bölme planını yürütüyor. Bizim Yüksekova'da Türk bayrağı dalgalandırmamıza karşı bu nefret işte bu yüzden. Biz Vatan Partisi olarak o planı bozuyoruz.

Biz oradan, PKK'nın "Buraları bizimdir, Türkiye'nin değildir" dediği yerlerden, oradaki insanlarımızın özlemlerine cevap verdik. Amerika'nın ve İsrail'in Türkiye'yi, İran'ı, Irak'ı ve Suriye'yi bölemeyeceğini oradan söyledik. Bu mitingin ölçüsü budur. Ne kadar insanın katıldığı değil.

AKP, PKK büyük bir telaş içinde. İnternet sitelerinde PKK'nın telaşını görebilirsiniz. Çünkü oradaki halka güvenmiyor PKK. Oradaki halkın PKK'yı sevmediğini biliyor. Oradaki halkın PKK'dan kurtulmak arzusunda olduğunu çok iyi biliyor.

Mitingde bir konuşma yapan Hakkari 1. sıra adayımız Namık Ereli kardeşimizi mitingden yarım saat sonra silahla ve zorbalıkla istifa ettirip HDP'ye üye yapıyorlar.

Zaten 15-20 gündür "Halk mahkemesine geleceksin, yargılayıp kurşuna dizeceğiz, ailen burada barınamayacak, istifa et" şeklinde PKK tarafından tehdit edildiğini söylüyordu.

Milletimize soruyorum: Eşkıyayı Meclis'e sokacak mısınız?

Dinlemek için tıklayınız:
https://www.youtube.com/watch?v=tLIaMIjjuyM

arşiv:
VATAN Partisi Yüksekova mitingi:
Türk bayrağı için izin aldınız mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder