29 Mart 2024 Cuma

Belediyeler öğrenci yurtları açsın, özel yurtlar kamulaştırılsın

Özel kesime ve tarikatlara ait eğitim kurumları ve yurtlar kamulaştırılmalı.

Belediyeler yeterli miktarda öğrenci yurdu yaparak öğrencileri özel yurtlara ve tarikat yurtlarına mahkum olmaktan kurtarmalı.


Alanya’nın merakla beklenen belediye başkan adaylarından biri olan Evren Kurtoğlu, özel yurtların tarikatların denetimindeki tehlikeli alanlar haline dönüştüğüne dair sert açıklamalarda bulundu.

Kurtoğlu, her yıl bu tür yurtlarda baskı, taciz ve benzeri olayların yaşandığını belirtti.

"Vatan Partisi'nin yönettiği belediyede çocuklar ve gençler  tarikat yurtlarına ve özel yurtlara mecbur kalmayacak."

"Baskı ve taciz olaylarının yaşandığı tarikat yurtlarının tamamı kamulaştırılmalı." 

"Tarikatlara ve özel kesime ait eğitim kurumları kamulaştırılmalı"

"Bu adım, ülkenin bütünlüğüne karşı faaliyet gösteren yapılarla mücadelede önemli bir adım olacaktır." 

+++


Son zamanlarda kamuoyuna yansıyan Süleymancılara ait bir yurtta yaşanan olaylar, tarikat yurtlarının denetimsizliğinin ne kadar tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu durumu düzeltmek için Vatan Partisi'nin bariz bir çözüm sunduğunu belirten Kurtoğlu, diğer siyasi partilerin sessiz kalmasını eleştirdi.

Kurtoğlu, Atatürk'ün demokrasiyi özgür bireylerle kurmanın önemini vurguladığı sözlerini hatırlatarak, tarikatların demokrasiye zarar verdiğini belirtti. Ayrıca, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında öğrenci yurtlarını örgütlenme alanı olarak kullandığını hatırlatarak, bu tarz yapılanmaların ülkeye büyük zararlar verdiğini dile getirdi.

Vatan Partisi'nin 40 yıldır ABD güdümündeki FETÖ ve benzeri tarikatlarla mücadele ettiğini vurgulayan Kurtoğlu, bu mücadelenin ne kadar haklı olduğunu 15 Temmuz gecesi yaşananların bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Vatan Partisi'nin çözüm önerileri arasında,  özel yurtların KYK'ya (Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü) devredilmesi bulunuyor.

+++

Vatan Partisi Yerel Seçim Arşivi

Üsküdar Belediye Başkan Adayı Nuray Kaya Solmaz 
Şirket belediyesine – Rantsal dönüşüme – 
Eşitlik birimlerine son 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder