15 Kasım 2023 Çarşamba

Şırnak FETÖ Üniversitesi: Yezid Erdoğan, alçak Perinçek - Bölüm 1


Aydınlık gazetesi, tam 3 yıl 6
 aydır (Mayıs 2020'den bugüne) Şırnak Üniversitesi'ndeki FETÖ yapılanmasına ışık tutuyor. 

Üniversite yönetimi, sosyal medya hesaplarından açıkça Atatürk'e, Erdoğan'a, Bahçeli'ye, Perinçek'e hakaretler yağdıran Öğretim Üyesi Prof. İhsan Ekin'in üniversite ile ilişiğini kesmemekte inat ediyordu.

Ancak iktidar ve sözde muhalefet bugüne kadar bu vahim yapılanmaya gözlerini kapattı.

+++

Bu ay Vatan Partisi yeni bir bilgiye ulaştı:

Rektör Abdurrahim Alkış, ABD'ye kaçmış olan FETÖ Akademi İmamı Şerif Ali Tekalan'a rapor göndermişti. Raporda, Şırnak Üniversitesi'ndeki 190 görevlinin FETÖ yandaşı oldukları açık kimlikleri ile övünerek bildiriliyordu.

(Şerif Ali Tekalan 2016'da Avrupa üzerinden ABD'ye kaçtı. Halen Teksas'ta bir FETÖ okulu olan North American Üniversitesi rektörü. 

+++

Vatan Partisi 8 Kasım 2023 günü Rektör Alkış'ın FETÖ İmamı Tekalan'a yazdığı "Sadakat Raporu"nu, 9 Kasım'da ise "Büyük Temizlik Raporu"nu açıkladı. 11 Kasım'da üçüncü açıklamayı yaptı, Rektör "YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) ile görüştüm, göstermelik bir araştırma yapacaklar, iş tatlıya bağlandı" demişti yakınlarına. Video kaydı

İktidar ve muhalefet cenahından hiç bir tepki gelmedi. Aydınlık ve ULUSAL KANAL dışındaki tüm yayın organları 3 maymunu oynadı. Tek satır yazmadılar.


13 Kasım'da Vatan Partisi'nden yeni açıklama geldi. 
Rektör, FETÖ İmamı'na aynen şöyle yazıyordu:
(Ayraç içi açıklamalar bana ait):

"Emrettiğiniz üzere özellikle yeni Vali'yle, İl Emniyet Müdürü'yle, İl Jandarma Komutanı'yla ve 23. Piyade Tümen Komutanı'yla yakın ilişkiler geliştirmek suretiyle onları düşmanlarıma karşı kendi safıma çekmeyi başardım.

Bana olan desteklerini ve yardımlarını esirgemeyeceklerini hem benim kendilerine yaptığım ziyaretlerde, hem de emrettiğiniz gibi onlara yaptığım davet üzerine bizzat makamıma gelerek toplu olarak ifade ettiler.

Özellikle yeni Vali'nin teveccühünü kazanmam başımıza bela olan şerefsiz alçak Perinçek'in ekibine ve Yezid (Tayyip) sevicilerine karşı bana önemli bir hareket alanı kazandırdı.

Devamında, ziyaretler sonrası topluca çektiğimiz fotoğrafları dört bir koldan paylaşarak hem hizmet erlerine (FETÖ üyelerine) hem de düşmanlarımıza devletin gücünün arkamda olduğu izlenimi vermeyi de başardım."

+++

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı 13 Kasım günlü basın açıklamasında bu satırları okuduktan sonra şöyle konuştu:

"Biz FETÖ bağlantılı Rektör Alkış'ın yalan söylediği kanısındayız. 
Ancak raporda ismi geçen 
- Valimiz Cevdet Atay'a
- İl Emniyet Müdürümüz Cemal Dalman'a
- İl Jandarma Komutanımız Tümg. Murat Bulut'a
- 23. Piyade Tümen Komutanımız Tümg. Emre Tayanç'a
sesleniyoruz: 
Rektörün bu ifadelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Biz bu ifadelerin yalan olduğuna inanıyoruz. Bu ifadelere sessiz kalınamaz. Şırnak Üniversitesi'ndeki bu mücadele Türkiye ile FETÖ arasındaki mücadeledir. Rektörü ve ekibini korumanın sorumluluğu çok ağır olur. Bu konu kimsenin sessiz kalamayacağı bir noktaya doğru ilerlemektedir."

Muhalefeti anladık, FETÖ ile birlikte hareket ediyorlar. Ancak iktidarın bu vahim durumu görmemekte direnmesi bu vahim durumdan daha vahim bir durumdur.

Ayrıntılı bilgi için bakınız: 

+++

Rektör Alkış Vatan Partisi'nin bu açıklamasından sonra paniğe kapıldı, yalan söyledi, suçüstü yakalandı.

Önce "Şırnak'taki devlet bürokrasisini yanına çektiği" yönündeki sözlerini (raporu) inkar etti, sonra da bürokrasinin kendisini makamında ziyaret ettiğini inkar etti. "İl protokolü henüz iade-i ziyaret gerçekleştirmemiştir" dedi. Yani kendisinin Vali ve Komutanları ziyaret ettiğini kabul etti, ancak onların kendisini ziyaret etmediklerini söyledi.


Halbuki, Rektör'ün yalanladığı 14 Eylül 2023 günlü ziyareti Şırnak Valiliği vatsap hesabından duyurmuştu. 

Yani Rektör'ün FETÖ İmamı'na yazdığı rapordan iki hafta önce ziyaret gerçekleşmişti. 

Abdurrahim Alkış'ın açıklamamızı izleyip ışık hızıyla reddettiği ziyaret, 14 Eylül 2023 tarihinde, Valilik hesabından paylaşılmıştır. FETÖ bağlantılı Rektör telaşlandıkça hata yapıyor. Yalanlarınız sizi kurtaramayacak. Cumhurbaşkanlığı, Hükümet, YÖK ve yargı makamlarımız gereğini yapmalı ve alenen ortaya çıkan Şırnak'taki FETÖ yapılanmasını derhal temizlemelidir. twitter.com/AbdurrahimAlk/
8.021
Görüntülenme


Yalanı ortaya çıkan FETÖ'cü Rektör, bu kez "Vali ve Komutanlar Üniversite'deki bir etkinliğe katıldıktan sonra beni ziyaret ettiler" dedi. Yani Üniversite'ye kendisini ziyaret için özel olarak gelmemişlerdi.

Özgür Bursalı karşı açıklama yaptı: 

"O gün Üniversite'de hiç bir etkinlik olmadığı ortaya çıktı. Bu rezilliğin üzerine Alkış attığı bütün tvitleri sildi. Bu işin altından kalkamayacaksınız. 

Rektörle hareket eden akademisyenlere sesleniyoruz:
Derhal FETÖ'yü terk edin."

Akademisyenlere çağrının tamamı için bakınız: 
"Bu işin sonu zindandır"
Video kaydı

+++

Gelelim ziyareti yapanların durumuna:

Aydınlık, ULUSAL KANAL ve Vatan Partisi ziyaretin yapıldığı 14 Eylül 2023 gününe kadar tam 3 yıl 4 aydır Rektör hakkında FETÖ yandaşlığı ve Cumhurbaşkanı'na hakaret eden öğretim üyesini koruma suçlamaları / açıklamaları yapmaktaydı.

Valimiz, Vali Yardımcımız, İl Emniyet Müdürümüz, İl Jandarma Komutanımız bulundukları ilde görev yapan rektör ve öğretim üyesi hakkındaki bu açıklamaları duymamışlar mıdır? 

Duymamışlarsa, bu, devletin tehlikelere karşı savunmasız olduğunu gösteren vahim bir durumdur.

Duyup ta bu ziyareti yapmışlarsa, bu, daha da vahim bir durumdur.



+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder