2 Kasım 2023 Perşembe

"NATO'ya evet, HAMAS terörist" korosu sahnede


CHP, İstanbul MV Namık Tan başkanlığında "NATO'ya ikna" toplantısı yaptı. Vekillere İsveç'in NATO üyeliğine "evet" demeleri için sunum yapıldı. 

CHP milletvekillerinin İsveç’in NATO üyeliğine ‘evet’ demesi için ‘ikna’ toplantısı yapıldı. Vekillere ‘NATO’nun genişlemesinin önemli olduğu’ ve CHP’nin programının da bunu savunduğu anlatıldı.
2.043
Görüntülenme

+++

Kılıçdaroğlu, Filistin sorununda topu taca attı: 
Video kaydı:
Kemal Kılıçdaroğlu’dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: ▪️"İktidarı bize devret Filistin sorunu nasıl çözülür göreceksin." ▪️"Ortadoğu'ya barış ve huzur nasıl gelecekmiş göreceksin." t.co/Yyp5Rvochw
1,4 Mn
Görüntülenme

Doğal olarak nasıl çözeceğini söylemiyor. Çünkü bir çözümü yok. Vekiller bu sözleri çılgınca alkışlıyor. Birisi bile çıkıp "Nasıl çözeceksin?" diye sormuyor. Tam tımarhanelik bir durum. İşte sözde muhalefet böyle yapılıyor.

Çözümü olmadığı şuradan belli ki, Altılı Masa'nın 60 maddelik Mutabakat Metni'nde şöyle yazıyor: "Orta Doğu ve Afrika'daki ülkelerin içişlerine karışmayız, sadece gözlemci oluruz." Nasıl çözeceksin sorunları sadece gözlemci olursan?

Ama Vatan Partisi Hükümet'e nelerin yapılması gerektiğini açıkça söylüyor. "Biz iktidar olsak böyle yapardık" diyor. İşte muhalefet böyle yapılır. Bakınız: 


+++

Meral Akşener HAMAS'a teörist dedi:

"Eğer gerçekten samimiyseniz, en azından Ukrayna'da Putin'e karşı gösterdiğiniz tavrı Netenyahu'ya da göstermek zorundasınız. Elbette aynı tavır kadın ve çocuk demeden acımasızca öldüren HAMAS'a da gösterilmelidir. HAMAS'ın terör saldırılarında binden fazlası sivil olmak üzere 1,400 İsrail vatandaşı hayatını kaybetmiştir."

Video kaydı

+++

CHP Genel Başkanlığı için aday olan Özgür Özel:

"Erdoğan'ın HAMAS'ı terör örgütü kabul etmemesini tamamen reddediyoruz ve Türkiye açısından son derece utanç verici bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. HAMAs bir terör örgütüdür ve çatışmaların durmuş olduğu bir süreçte bir gece yarısı sivillere yönelik roketli saldırılar bu süreci başlatmıştır. Tabii bu İsrail'in devlet terörünü mazur göstermez."

Video kaydı

+++

Doğal olarak Akşener ve Özel'in açıklamaları partilerini bağlamaktadır. Çünkü bu açıklamalara karşı her iki parti içinden karşı çıkan olmamıştır.

4 Ocak 2012'de HAMAS Lideri İsmail Haniye Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etmiş, 2020'de İstanbul'daki Kudüs Mitingi'nde Davutoğlu, Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu üst düzey HAMAS yöneticisi ile birlikte poz vermişti. Bunların hep gaz almak amacıyla yapıldığı anlaşılmaktadır.

İş icraata geldiğinde maske düşmekte, kel görünmektedir. 
Fotoğraflar için bakınız:

+++

"NATO'ya evet" korosunun önünü ise Tayyip Erdoğan, imzalayıp TBMM'ye sunduğu "İsveç'in NATO'ya katılım protokolü" ile açmış oldu.

Erdoğan: "Milletimiz (İsveç'in NATO'ya katılımı konusunda) ülkemizin çıkarları doğrultusunda en doğru kararı verecek" demiş.
Bakınız: 

İyi güzel de, Sayın Erdoğan, her konuda fikir açıklıyorsunuz da, bu konuda sizin bir fikriniz yok mu?

Bakınız CHP Vekilleri topluyor, "Evet deyin" diye sunum yapıyor. Niçin Ak Parti'nin bu konuda bir görüşü yok?

Bundan 11 yıl önce, Aralık 2012'de, İsrail'in NATO'nun askeri faaliyetler dışındaki mekanizmalarına katılmasına kısmen onay verdiniz. Bu suretle Mavi Marmara olayından sonra koyduğunuz vetoyu geri aldınız. İngiliz BBC müjdeyi şöyle verdi: 

"Anlaşma sayesinde Türkiye’nin de onayıyla İsrail bundan böyle NATO’nun ortak üyesi olarak ittifakın seminer ve çalışmalarına katılabilecek."

Bakınız: 

İşte bu NATO eskiden olduğu gibi bugün de "ortak üyesi" olan İsrail'in arkasında kapı gibi duruyor. 

Siz de bu NATO'yu daha da güçlendirmek, İsrail'e daha büyük destek vermesini sağlamak amacıyla "İsveç'in NATO'ya katılım protokolü"nü TBMM'ye gönderiyorsunuz.

Bu durumda Gazze için yaptığınız konuşmalar, döktüğünüz göz yaşları ne oluyor? Ham Gazze için ağlamak, hem de Gazze'nin düşmanlarını güçlendirmek nasıl yaman bir çelişkidir?

Hem "HAMAS yurdunu kurtarmak için savaşan mücahitler gurubudur" diyorsunuz, hem de HAMAS'ın düşmanı NATO'yu güçlendirecek protokolü TBMM'ye sunuyorsunuz. Bu çelişkiyi nasıl açıklamayı düşünüyorsunuz?

Hem Kürecik Radar Üssü'nün İsrail'in gözü kulağı olmasına göz yummak, hem de Filistin için ağıtlar yakmak nasıl mümkün olabilir?

Hem Filistin'in lafla değil eylemle dostu olan tek Arap lideri Esad'a düşman olmak, yani Filistin'in destekçisini zayıflatmak, aynı anda Filistin'in düşmanı NATO'yu güçlendirmek, bir yandan da Gazze için ağlamak nasıl açıklanabilir?

Gazze'ye saldıran İsrail tanklarının yakıtı Türkiye'den gitmeye devam ediyorsa Gazze nasıl savunulabilir?

🇮🇱İsraille diplomatik ilişkiyi kesen: 🇧🇴 Bolivya 🇮🇱İsrailden elçisini çeken: 🇨🇴 Kolombiya 🇨🇱 Şili 🇯🇴 Ürdün 🇧🇭 Bahreyn 🇹🇷🇮🇱 Türkiye, hala İsrail'e ham petrol satışında en üst sıralarda. İsrail tanklarının paletleri sayemizde dönüyor. ❗ Nutuk atmayı bırakın, somut adımlar atın!
9.671
Görüntülenme

Aynı anda hem dosttan, hem düşmandan yana olunabilir mi?

Dikkatinize sunarım.
+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder